Op wildsafari in Europa vanaf de camping

Wild spotten Europa

Wil jij wel eens dolfijnen, beren of flamingo's spotten in het wild? Daarvoor hoef je minder ver op vakantie dan je misschien denkt. In Europa wonen namelijk nog talloze bijzondere wilde dieren. Soms zie je ze zelfs vanaf je camping. Maar om het geluk een handje te helpen, kun je ook leuke wildsafari's boeken op je kampeerbestemming.

1. Maak een dolfijnentoer in Kroatië

Kroatië is een heerlijke zonnige vakantiebestemming met een eindeloze kustlijn. Een ideale plek voor een kampeervakantie aan de Adriatische Zee. Wist je dat je hier ook dolfijnen in het wild kan zien? Een van de beste plekken om deze intelligente zeedieren te spotten, is het is het dolfijnenreservaat van Lošinj. Je kunt een excursie boeken bij Dolphine Watching. Tijdens zo'n tocht ga je met een bootje op zoek naar dolfijnen. Met een beetje geluk komen deze nieuwsgierige dieren naar je toe gezwommen! Wil je nog meer van het kleurrijke onderwaterleven ontdekken? Bij veel campings in Kroatië kun je ook duik- of snorkellessen nemen.

Campingtips voor dolfijnentours in Kroatië: Camping Village Poljana en Camping Cikat liggen op het eiland Mali Lošinj.

Camping Kroatië
Neem een duik in het helderblauwe water bij Camping Cikat.

2. Zeehonden en bevers spotten in Nederland

Zeeland en de Waddeneilanden behoren tot de zonnigste strandbestemmingen in Nederland. Als kampeerliefhebber vind je hier alles wat je hartje begeert: van gezellige familieparken tot knusse minicampings. En je hebt de kans om zeehonden in het wild te zien! Tijdens een tocht met een excursieboot, kano of zeilboot, kun je deze mooie dieren zien zonnen op een zandbank. Bij de receptie kunnen ze je vast goede tips geven voor zeehondensafari's.

Campingtips: Bekijk campings in Zeeland en de Waddeneilanden.

Zeehonden, Texel
Spot de zeehonden op een zandbank in de Waddenzee.

Zie jij een avontuurlijke kanotocht in de schemering wel zitten? Dan kun je in de zomer ook op beversafari in Nederland. Ga bijvoorbeeld op zoek naar de bever bij Almere tijdens een kanotocht van Staatsbosbeheer.

Campingtip voor beversafari: Natuurcamping de Kemphaan in Almere.

3. Op berenjacht in Slovenië

Slovenië is de afgelopen jaren een geliefde vakantiebestemming geworden. De natuur in dit dunbevolkte land is overweldigend mooi en je vindt er uitstekende campings. En in die natuur kun je bijzondere dieren tegenkomen, zoals de Europese bruine beer. In onder andere Slovenië leeft de bruine beer namelijk nog in het wild. Je hoeft niet bang te zijn dat je tijdens een wandeling vanaf de camping opeens oog in oog staat met een beer. De beren leven op afgelegen plekken en zijn erg schuw. Als ze je horen of ruiken, dan gaan ze er snel vandoor. Tijdens speciale berentours kun je ze wel zien. Je zit dan veilig in een observatiehut in het leefgebied van de beren. De tours vinden plaats van mei tot oktober.

Campingtips voor berentours in Slovenië: Camp Plana in Plivka en Ljubljana Resort in Ljubljana.

Europese bruine beer
In Slovenië kun je de bruine beer in het wild observeren, veilig vanuit een schuilhut.

4. De wildernis van Zweden

In het grote en dunbevolkte Zweden worden de uitgestrekte bossen bewoond door elanden, rendieren, beren, wolven, bevers, lynxen en veelvraten. Dit uitgestrekte land is dan ook echt een kampeerbestemming voor natuurliefhebbers. Die passie voor de natuur willen veel campings graag met je delen. Zo kun je bijvoorbeeld bij Rådastrands Camping, Stugor & Outdoor in Zweden verschillende outdoorexcursies boeken. Ook bij Söralvens Fiske Camping kun je op mee op fotosafari. En misschien zie je wel eland voorbijwandelen op de camping! Je zult er niet snel overheen kijken, want elanden kunnen wel groter worden dan twee meter.

Camping Zweden
In Zweden kun je zomaar een eland over de camping zien lopen! Foto: Söralvens Fiske Camping.

5. Walvissen en orka's bij de Lofoten

De Noorse eilandengroep de Lofoten is een prachtige, ruige kampeerbestemming boven de poolcirkel. Hier ervaar je de middernachtzon in de zomer, het noorderlicht in de winter en met een beetje geluk zie je zelfs walvissen of orka's zwemmen. Om deze indrukwekkende dieren te spotten, kun je ook een walvistour boeken. Een populaire vertrekplaats voor is de plaats Andenes, in het noorden van de Lofoten.

Campingtips: bekijk campings op de Lofoten.

Camping Lofoten
Op de Noorse Lofoten kampeer je midden in de indrukwekkende natuur van het hoge noorden. Foto: Kabelvåg Ferienhus & Camping.

6. Flamingo's in Zuid-Frankrijk

Tussen Montpellier en Marseille ligt het unieke natuurgebied de Camargue. In dit uitgestrekte moerasgebied leven wilde paarden, stieren en flamingo's. Als je dit gebied in de zomer bezoekt, kom je deze grote roze vogels zeker tegen. Een wandeling of fietstocht door de Camargue is zeker een aanrader tijdens een kampeervakantie aan de Franse mediterrane kust!

Campingtips bij de Camargue: Camping Le Clos du Rhône in Saintes-Maries-de-la-Mer en Camping Les Bois Flottés in Salin-de-Giraud.


Flamingo's Camargue

Tijdens een tocht door de Camargue kun je zomaar een groepje roze flamingo's spotten.

Deel dit artikel: