accessoires Kampa voortent

Heb jij een opblaasbare Kampa voortent voor je caravan of camper, maar weet je niet welke accessoires je hierbij kunt kopen of weet je niet welke maat je hiervan nodig hebt? In deze blog zetten we het voor je op een rijtje.

1. Tenttapijt

Je kunt een tapijt kopen voor in de Kampa tent. Deze tapijten zijn UV-bestendig, slijtvast en ze voelen lekker zacht aan de voeten. Daarnaast zijn ze ademend, waardoor het gras eronder niet doodgaat. Kampa heeft voor alle voortenten op maat gemaakte tapijten. Welk tapijt je moet hebben is afhankelijk van het model van je tent en de afmeting van je tent. In de tabellen hieronder zie je welk tapijt bij welke tent hoort.

2. Mesh Panel

Een Mesh Panel is een soort hor. Deze sluit de voorwand af waardoor er geen insecten in je tent kunnen komen, en het zorgt ook voor een goede ventilatie. In de tabel hieronder zie je welk mesh panel bij welke tent hoort.

Welk tapijt en welk mesh panel past in mijn opblaasbare Kampa ACE tent?

Tentnaam Tapijt Mesh Panel
Ace AIR Pro 300  Ace 300 Ace 300
Ace Air Pro 400
Ace Air All Season 400
Motor Ace Air Pro 400
Ace 400 Ace 400
Ace Air Pro 500 Ace 500 Ace 500
Rally Air Pro 260
Rally Air All Season 260
Motor Rally Air Pro 260
Motor Rally Air Pro 260 VW Drive-away
Motor Rally Air Pro 260 Drive-away
Rally 260 Rally 260
Rally Air Pro 330
Motor Rally Air Pro 330 Drive-away
Motor Rally Air Pro 330
Motor Rally Air All Season 330 Drive-away
Rally 330 Rally 330
Rally Air Pro 390
Motor Rally Air Pro 390 Drive-away
Motor Rally Air Pro 390
Rally 390 Rally 390
Rally Air Pro 390 Plus Rally 390 + Rally Plus Rally 390
Grande Air Pro 330
Grande Air All Season 330
Grande 330 Grande 330
Grande Air Pro 390
Grande Air All Season 390
Motor Grande Air Pro 390
Grande 390 Grande 390
Grande Air Pro uitbouw
Grande Air All Season uitbouw
Grande uitbouw  
Club Air Pro 330
Club Air All Season 330
Club 330 Club 330
Club Air Pro 390
Club Air All Season 390
Club 390 Club 390
Club Air Pro 390 Plus Club 390 + Club Plus Club 390
Club Air Pro 450 Club 450 Club 450
Club Air Pro uitbouw
Club Air All Season uitbouw
Club uitbouw  
Frontier 300 Ace 300 + Frontier Ace 300
Frontier 400
Ace 400 + Frontier Ace 400

 

3. Roof lining

Een Roof Lining is een binnenhemel en zorgt ervoor dat de zon minder in je tent brandt, doordat je een extra tussenlaag hebt toegevoegd. Verder voorkomt een roof lining dat de condens die mogelijk in je voortent hangt, niet op jou en je spullen druppelt.

Welke roof lining past in mijn tent?

De Kampa Motor Roof Lining is geschikt voor een Kampa Motor (camper) voortent en deze Roof Lining is geschikt voor de caravan Kampa modellen. De Roof Linings hebben een standaard naamopbouw: Kampa Roof Lining + tentnaam.

4. Stormband

Een stormband zorgt ervoor dat je tent stevig vaststaat en niet wegwaait bij hevige wind. Een stormband die uitermate geschikt is voor elke Kampa voortent is de Kampa Storm Tie Down Kit.

5. Verlichting

Vind je het wat donker in je voortent? Dan kan je verlichting ophangen. Dit kan je heel eenvoudig doen met de Kampa Sabre Link 150 Starterkit. Dit is een lamp van 1.20 meter lang, waarvan de helderheid met een afstandsbediening kan worden aangepast. Tevens kan je hierbij 2 losse lampen aanschaffen, want je kan op 1 kit drie lampen met elkaar verbinden. Hier is ook een flexibele variant voor te krijgen, namelijk de SabreLink Flex Starterkit

6. Aandrukstangen

Met aandrukstangen kan je de afdichting tussen de voortent en het voertuig verbeteren. Aandrukstangen zorgen ervoor dat je voortent meer water- en winddicht is. Er zijn twee uitvoeringen: de Kampa Rear Upright Pole Set Deluxe is van aluminium en de Kampa Rear Upright Pole Set is van staal. De Deluxe zal dus niet gaan roesten. Deze stangen zijn geschikt voor alle Kampa voortenten, behalve de Motor uitvoeringen. Bij de Motor tenten zitten deze stangen namelijk al inbegrepen.

7. Aanbouw

Wil je je Kampa voortent graag wat groter maken? Dat kan! Er zijn drie aanbouwtenten verkrijgbaar, namelijk de Inflatable AIR Annexe, de Pro AIR Conservatory Annexe en de Pro Inflatable Tall Annex. Deze opblaasbare aanbouwtenten zijn geschikt voor elke Kampa voortent. De Conservatory Annexe heeft heel veel ramen en de Inflatable AIR Annexe is iets lager, waardoor deze laatste vaak als slaaptent wordt gebruikt. Als je graag een hoge aanbouw met een binnentent wilt hebben, kun je het beste kiezen voor de Pro Tall Annex Air.

8. Hanging Rail

Een hanging rail is een ophangrail. Deze stang kan in de zijkant van de Kampa tent worden opgehangen aan de lussen in de tent. Deze ophangrail zorgt voor extra opbergruimte waar je van alles aan kunt ophangen. Een tweede variant hanging rail is de Accessory Track Hanging rail. Deze stang kan aan de achterkant van de tent worden opgehangen aan de Accessory Track. Hoewel je dit heel makkelijk als kapstok kunt gebruiken, is de kapstok zelf niet inbegrepen. Het gaat hierbij alleen om de stang waaraan je een kapstok kunt bevestigen.

9. Sun wing

Voor de Ace Air voortenten bestaat er een voortentluifel, namelijk de Kampa Ace Air Sun Wing. Door de handige gespen zit de luifel binnen een paar klikken aan de voortent vast. Deze Sun Wing wordt geleverd in een handige draagtas, inclusief de luifelstaanders en scheerlijnen.

10. Packing Pads

Packing pads zijn schuimpads die je gebruikt om de airbeams meer spanning te geven. Door deze pads tussen de luifel en de afdekbare achterzijde van de campervoortent te plaatsen, staat de tent beter gespannen. Deze pads zijn geschikt voor de Motor Ace en Motor Rally Air campervoortenten en zitten in een set van 8 pads.

11. Elektrische pomp

Super handig voor bij een opblaasbare tent is een elektrische pomp. Uiteraard kan je ook een handpomp gebruiken, maar een elektrische pomp zorgt voor extra gemak. De Kampa Gale Electric Pump is een 12 volt pomp die uitermate geschikt is voor de Kampa tenten.


Deel dit artikel