De backpack voorpret gaat beginnen! Langzamerhand verzamel jij de spullen die je straks nodig gaat hebben tijdens jouw reis. Misschien heb je wel een checklist gemaakt of vraag je bij andere backpackers na wat je allemaal mee moet nemen. Naast dagelijkse kleding zijn er nog een heleboel andere backpack accessoires die je goed kunt gebruiken tijdens je reis, ongeacht waar je naartoe gaat. Wij delen onze tips graag met je!

1. TSA Cijferslot: voel je veilig op reis

Kleine slotjes zijn onmisbaar tijdens het reizen. Je gebruikt ze om je backpack dicht te doen als je bijvoorbeeld gaat vliegen of een lange busreis maakt. Op deze manier kan niemand iets in jouw backpack stoppen of er iets uit halen. Daarnaast ga je de slotjes ook gebruiken als je in hostels slaapt. In dorms en privé-kamers staan vrijwel altijd kluisjes waar je de waardevolle spullen in kunt bewaren. Als je hiervoor je eigen slot gebruikt, weet je zeker dat er niemand bij kan.

Tip: gebruik een TSA-slot. Deze slotjes kun je herkennen aan het rode tekentje. Als het nodig is, kan de beveiliging op het vliegveld dit type slotjes openmaken zonder dat ze je slotjes hoeven te breken. De beveiliging heeft namelijk een universele sleutel voor de TSA sloten.

2. Sneldrogende handdoek: nooit nat inpakken

Tijdens het backpacken ligt het tempo soms vrij hoog en ga je in korte tijd van plek naar plek. Als je 's ochtends onder de douche stapt, wil je niet een uur later je natte handdoek inpakken. Met een sneldrogende handdoek heb je hier geen last van: ze zijn licht, klein opvouwbaar en binnen no-time droog. Douchen in de ochtend kan dus makkelijk als je dezelfde dag nog vertrekt, erg handig!

Tip: Gaat je vriend(in) backpacken? Dan is zoメn handdoek ook een leuk cadeau om mee te geven!

3. Oordopjes: bescherm je oren

Last van druk in je oren of huilende kinderen in het vliegtuig, snurkende kamergenoten en harde muziek in discotheken? Gebruik oordoppen! Dit is beter voor je gehoor en je hebt tegelijkertijd minder overlast. Kijk bij het kopen van oordopjes goed welke je koopt. Zo zijn er bijvoorbeeld speciale dopjes voor zwemmen, feestjes (harde muziek) of voor in het vliegtuig.

4. Klamboe en deet: geef muggen geen kans je te bijten

Het hangt er vanaf waar je naartoe gaat, maar in tropische gebieden is het handig om een klamboe mee te nemen. Zo voorkom je muggenbeten, maar je slaapt ook een stuk rustiger in gebieden waar veel insecten zitten. Er zijn speciale travel klamboes verkrijgbaar voor backpackers die weinig ruimte in beslag nemen.

Naast een klamboe, kun je ook deet kopen tegen muggen. Er zijn verschillende sprays en lotions die zelfs tot 50% deet bevatten. Het is makkelijk, blijft lang zitten en het belangrijkste: het beschermt tegen insectenbeten. Muggenspray die je lokaal koopt, is vaak goedkoper, maar werkt een stuk minder goed.

5. Wandelschoenen: voorkom pijnlijke voeten

Tijdens je reis wil je waarschijnlijk zoveel mogelijk van de omgeving zien en ga je veel hiken. Om blaren en pijnlijke voeten te voorkomen, is het belangrijk dat je een paar goede wandelschoenen of sneakers meeneemt. Doordat je waarschijnlijk met veel verschillende landschappen te maken krijgt, moet je er op letten dat de schoen veel grip heeft en stevig zit. Met goede wandelschoenen kun je probleemloos een heleboel kilometers afleggen.

6. Sportkleding: voor comfortabele wandelingen

Voor het wandelen of hiken, is het ook handig om een sportbroek en top mee te nemen. Het zit comfortabel, het weegt niks en het is ademend, waardoor je geen last krijgt van bijvoorbeeld zweet op je rug.

7. Opvouwbare jas: bespaar ruimte in je backpack

Als je in de land(en) waar je naartoe reist te maken krijgt met verschillende temperaturen, dan is het belangrijk dat je een warme jas meeneemt. De ruimte in je backpack is echter beperkt, dus een grote jas is geen optie. Er zijn bijvoorbeeld jasjes van dons die je klein kunt opvouwen of winddichte jassen van bijvoorbeeld soft- of hardshell. Lekker warm en je bespaart ruimte!

Met bovengenoemde producten heb je een perfect basispakket voor een lange reis. Welk artikel is voor jou onmisbaar?