Vliegengordijnen zijn ideaal om vliegende insecten op een diervriendelijke manier buiten de deur te houden. Gelukkig is het plaatsen van een insectengordijn helemaal niet lastig. In dit artikel leggen wij je uit hoe je deze het beste kunt plaatsen.

Benodigdheden voor het plaatsen van een vliegengordijn

Stap 1. Meet alles op voor het juiste formaat

Alle vliegengordijnen zijn in verschillende kleuren en afmetingen te verkrijgen. De maat 56 cm x 185 cm is de meest standaard maat voor de caravan of camperdeur. De maat 110 cm x 200 cm is het meest standaard voor de huisdeur. Meet voor de zekerheid de hoogte en de breedte van de deur op voordat je een gordijn aanschaft.

Stap 2. Maak het gordijn op maat in de hoogte

Een vliegengordijn voor een camper of caravan is altijd maatwerk. Om het gordijn in de hoogte op maat te maken kun je simpelweg een stukje van de onderkant afknippen. Vergeet daarna niet de onderkant kort aan te branden met een aansteker om het rafelen te voorkomen. Herhaal dit voor alle stroken.

Stap 3. Maak het gordijn op maat in de breedte

Ook in de breedte kan er heel eenvoudig een stuk af worden gehaald om het gordijn op maat te maken. Let er daarbij op dat je het niet te kort maakt zodat vliegen er alsnog via de zijkant binnen kunnen komen. Voor het op maat maken van de breedte meet je eerste de gewenste breedte op. Daarna markeer je het te zagen stuk zodat je met een handzaag de rand eraf kunt zagen.

Stap 4. Hang het gordijn op

Bij alle vliegengordijnen worden ophangoogjes meegeleverd. Nu je de breedte en de hoogte weet kun je op de deurpost markeren waar je het gordijn wilt ophangen. Als de bevestiging eenmaal aan de post vast zit kun je het gordijn ophangen met de oogjes.

Wassen van een vliegengordijn

Je kunt een vliegengordijn heel eenvoudig wassen op dertig graden. Zorg er wel voor dat je hem in een waszak of kussensloop plaatst zodat het gordijn zich niet vast draait in de wasmachine.

Mocht je meer willen weten over insectenbestrijding, breng dan een bezoek aan onze winkel of bekijk de andere blogs op onze website. Heb jij nog tips of vragen? Stel ze dan hieronder in de reacties.