Nederland is een kampeerland bij uitstek! Je kunt kiezen uit campings in alle soorten en maten en er zijn zelfs echte themacampings. Willen jouw kinderen het liefst kamperen in een sprookjeswereld? Of zoek je juist een 18+-camping waar je onder volwassenen bent? En wat dacht je van een boerderijcamping of landgoed waar je zelf je verse fruit of groente mag plukken? Waar zie jij jezelf wel kamperen?

Leeftijdsgenootjes op de kampeervelden

Wat maakt een camping ideaal voor kinderen én hun ouders? Leuke speelkameraadjes voor de kinderen natuurlijk. En meestal gaat dat vanzelf, zeker in de zomervakantie. Sommige campings helpen je een handje door de kampeervelden in te delen op leeftijd, bijvoorbeeld Camping Beringerzand in Midden-Limburg. Of je nu op vakantie bent met een kleuter of een twaalfjarige, grote kans dat de goede match in de buurt is.

Camping met leeftijd velden

Zwem als een zeemeermin

Een cursus zwemmen als een zeemeermin, dat is echt bijzonder! Bij Kampeerbos De Simonshoek in Midden-Limburg krijgen kinderen de kans om in de huid van een echte zeemeermin of zeemeerman te kruipen. En daarna krijgen ze een heus certificaat! Wil je nog meer echte sprookjesfiguren ontmoeten? Dan is De Sprookjescamping in Rheeze zeker een aanrader.

Sprookjescamping

Pluk je eigen fruit

Kamperen onder de fruitbomen en meteen de appels, pruimen of kersen oppeuzelen, klinkt goed toch? Op een aantal campings ben je van harte uitgenodigd om de vruchten te plukken. Zo vind je op Camping de Landerij in het Friese Scherpenzeel een groentetuin en fruitbomen. Verser wordt je maaltijd niet.

Camping met leeftijd velden

Kamperen met single ouders

Vaders en moeders hebben ogen in hun rug. Maar in je eentje kamperen met kinderen kan toch wel pittig zijn. En ’s avonds heb je ook wel eens behoefte aan een leuk gesprek met andere volwassenen. Een camping met een kampeerveld voor eenoudergezinnen kan een uitkomst zijn. Denk hierbij aan een opstelling waarin je makkelijk contact maakt met andere kampeerders en een speeltuintje dat goed in het zicht ligt. Dat kan bijvoorbeeld bij Camping De Blauwe Haan in Drenthe.

Camping met leeftijd velden

Een plekje voor jou en je paard

Kamperen, natuur, paardrijden, die liefhebberijen zijn uitstekend te combineren! In Nederland zijn er meerdere campings waar ruimte is voor jou en je paard. Hier vind je voorzieningen zoals een paardenweide, paardenstalling, een bak, een zadelkamer en natuurlijk genoeg hooi en stro. In het groene Gelderland zijn paarden en pony's van harte welkom op Camping Stalhouderij de Goldberg in Vorden en Camping Boszicht in Laag-Soeren.

Camping met paarden

Alleen voor volwassenen

Staat jouw vakantie in het teken van rust, natuur en stilte, ook in het hoogseizoen? Dan is een camping alleen voor volwassenen of een 18+-camping een aanrader. Hier geen hossende mascottes in pluchen pakken of een afgedwaalde voetbal op je campingtafel. Op Eurocampings.nl kun je zoeken op campings alleen voor volwassenen, zoals Camping De Hooiberg in de Brabantse Kempen.

Alleen volwassenen camping

Oog voor de natuur

Kamperen in eigen land is al een supermilieuvriendelijke keuze. Maar een aantal campings zet nog een tandje bij om de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te maken. Vind jij dit een pluspunt voor je vakantie? Zoek dan een eco-camping die beschikt over een officieel certificaat. Veel campings organiseren ook leuke en leerzame natuurexcursies en wandelingen, zoals Landschapscamping Kijkuit in Zeeland.