Schuurtent opzetten: hoe zet je een schuurtent op?

Heb je een schuurtent, toilet tent of garage tent aangeschaft maar lukt het je niet om deze mooi op te zetten? In dit artikel leggen we je uit hoe je dat eenvoudig doet.

Benodigdheden

De meeste schuurtenten hebben cijfer gemarkeerde onderdelen. Op de frame instructie kun je aflezen waar welk onderdeel hoort. Wil je het helemaal handig voor jezelf maken, dan kun je de onderdelen met gekleurde tape markeren.

Schuurtent opzetten

Stap 1: begin met het frame

Begin al eerste met het frame in elkaar te zetten en houd de onderste poten nog laag, zo kun je bij de volgende stap het doek er eenvoudig overheen trekken.

Stap 2: plaats vervolgens het zeil

Nu het frame op een aangename hoogte staat kun je eenvoudig het doek er overheen plaatsen. Zorg daarbij dat de hoeken goed vast zitten.

Stap 3: plaats de onderste poten

Als het dak eenmaal strak staat kun je de tent hoger op de poten zetten. De poten zijn vaak redelijk stevig maar probeer het meestal met twee personen te doen zodat de tentstokken niet doorbuigen.

Stap 4: span nu de schuurtent af

Span nu eerst de vier hoeken af en daarna de rest van de punten. Let bij de ritsen op dat je hierbij altijd de spanlussen kruislings afspant. Voor meer stabiliteit span je de schuurtent af met de meegeleverde scheerlijnen of schaf je apart nog een stormband aan om deze over de schuurtent heen te spannen. Wij adviseren altijd om gebruik te maken van extra stormband beschermers. Hierdoor slijt het doek minder snel.

Met deze stappen zorg je ervoor dat je een schuurtent eenvoudig op kan zetten.


Deel dit artikel