Lacros vouwfiets keuzehulp: Welke Lacros fiets past bij mij?

Ben je op zoek naar een handige fiets die je overal mee naartoe kunt nemen? Dan is een Lacros elektrische vouwfiets iets voor jou. Een Lacros fiets is je ideale reispartner: comfortabel, licht en compact. Hierdoor hoef je geen grote fietsen mee te nemen en kun je je auto of camper lekker op de camping laten staan. Daarnaast fiets je met een Lacros fiets ook nog eens erg gemakkelijk een heuvel op. Ben je benieuwd welke Lacros fiets het beste bij je past? Wij helpen je kiezen.

Inhoud keuzehulp Lacros vouwfiets

1. Kies het model

Lacros heeft veel modellen elektrische vouwfietsen. Ze verschillen van elkaar in materiaal, gewicht, accu’s, instaphoogte en natuurlijk in uiterlijk. Lacros heeft aan iedere fietsgebruiker gedacht, want er is er altijd wel eentje die bij jou past. Bij Obelink hebben we twee modellen in het assortiment, namelijk de Ambling en de Scamper. Daarnaast heeft Lacros ook nog andere modellen: Canter, Trotter, Mustang, Gemini en de Sierra. In dit blog richten we ons op de Ambling en de Scamper.

Lacros vouwfiets

Ambling

De ambling is een uniek model door z’n lage instap. Hierdoor is de fiets voor iedereen toegankelijk.

Lacros vouwfiets

Scamper

De Scamper lijkt in veel opzichten op de Ambling, maar heeft alleen een hogere instap. Daarnaast heeft de Scamper een voorvorkvering. Dit geeft een heleboel comfort: je voelt hobbels en kuilen in de weg hierdoor namelijk aanzienlijk minder.

2. Kijk welk type bij je past

Met het juiste model ben je er nog niet. Ieder model heeft namelijk ook verschillende typen.

Ambling

De Ambling is er in 2 soorten: de A200 en de A400. Het verschil tussen deze twee zijn de wielen. De A200 heeft spaakwielen en de A400 heeft aluminium sterwielen. Sterwielen zorgen voor 10 kg extra draagkracht. Dat komt neer op 140 kg in totaal. De A200 heeft een draagkracht van 130 kg. Daarnaast kun je zowel de A200 als de A400 in verschillende kleuren krijgen en is er ook een XL variant. Hierover lees je later meer.

Lacros vouwfiets

Scamper

De scamper is er in 3 soorten: de S200, S400 en S600. Het verschil tussen de S200 en S400 zijn de wielen. De S200 heeft spaakwielen en de S400 aluminium sterwielen. Net als bij de Ambling heeft ook bij de Scamper de S400 10 kg meer draagkracht, ook 140 kg in totaal. Verder zit er geen verschil in rijervaring. De S600 is uitgevoerd met een krachtige middenmotor en een naafversnelling. Bij een middenmotor zit een trapsensor en een krachtsensor. Een elektrische fiets heeft altijd een trapsensor. Hierdoor slaat de motor aan als je trapt. De krachtsensor voelt aan hoeveel kracht je moet zetten om te trappen. Als de sensor merkt dat je te hard moet trappen, geeft hij automatisch wat extra ondersteuning.

3. Bepaal de wielgrootte

Bij alle soorten is er ook nog een verschil in wielgrootte. Er is een variant met 20 inch wielen en 24 inch wielen. Dit verschil wordt aangegeven met of zonder XL. XL staat voor de variant van 24 inch wielen. Bijvoorbeeld de Ambling A200 XL.

Lacros vouwfiets

4. Kies een leuke kleur

De Lacros fietsen zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar, bijvoorbeeld: matgrijs, matzwart, matblauw en matrood, oranje of wit.

5. Maak een accu keuze

Bij een Lacros fiets kies je zelf voor de grootte van je accu. Je kiest tussen een accu van 13 of 17,5 Ah. Met de 13Ah accu heb je een gemiddeld bereik tussen de 40 en 80 km. Wil je toch een groter bereik hebben? Kies dan voor de 17,5 Ah accu. Deze heeft een gemiddeld bereik tussen de 60 en 100 km. Wel is het belangrijk om te weten dat hoeveel kilometer je kunt afleggen te maken heeft met verschillende factoren: motorstand, tegenwind, gewicht van de bestuurder, bandendruk etc. Afhankelijk van de factoren kan het bereik van de accu afnemen of toenemen.

Lacros vouwfiets

Ga je op vakantie en wil je makkelijk een fiets meenemen? Of vind je het gewoon handig om een compacte fiets te hebben die je overal mee naartoe kan nemen? Dan is een Lacros elektrische vouwfiets perfect voor jou. Kies de fiets die bij jou wensen past en beleef er veel fietsplezier mee!


Deel dit artikel