Een kijkje in de caravan van Patrik en Nadine

Tv-programma’s waar mensen hun huizen openstellen zijn erg populair. Of het nu gaat om een woning die nodig nieuw ingericht moet worden, een klussende man die maar niet opschiet, of een huis dat voor de verkoop nog een beetje gepimpt moet worden: wij kijken graag in andermans huizen. Maar hoe zit dat met andermans caravan? Ben je ook benieuwd hoe een ander zijn caravan heeft ingericht? Wij wel! Daarom gaan we regelmatig een kijkje nemen in een gepimpte caravan. Deze keer een kijkje in de caravan van Patrik en Nadine.

Eigenaren van deze caravan Patrik (32), Nadine (35) en dochter M. (3)
Kamperen sinds 2021
Caravantype Fendt Joker E 495T
Bouwjaar 1993
Een kijkje in de caravan van Patrik en Nadine

Vertel wat over jullie gezin.

"Wij zijn Patrik (32) en Nadine (35). Samen hebben wij een dochter M. van drie jaar oud. Patrik is automonteur en zeer getalenteerd in zijn vak. Hij heeft veel geweldige ideeën en is perfect in de uitvoering. Ik, Nadine, ben freelance cursusleider en adviseur. Ik bied cursussen, workshops en advies aan ouders van kleine kinderen. En onze dochter M. is gewoon fulltime kind :) Samen zijn we graag buiten in de natuur. We maken lange wandelingen, fietstochten en reizen graag. Vroeger gingen we weleens kamperen, maar kamperen in een caravan was nieuw voor ons."

Vertel iets over de aankoop van de caravan.

"Anderhalf jaar lang hebben we zitten twijfelen over het kopen van een caravan. We zijn naar beurzen geweest en lieten ons informeren. Toen zijn we eigenlijk van het idee om een caravan te kopen afgestapt. Tot nu. We zagen steeds vaker gepimpte caravans voorbij komen waardoor de wens om zelf een caravan op te knappen groeide. We gingen dus op zoek naar een oudere caravan die vooral droog moest staan en waar we direct liefde op het eerste gezicht bij voelden. En daar stond dan op een dag onze Freddi. We waren het er alle drie vrij snel over eens."

"Ik had de ideeën in mijn hoofd en Patrik voerde ze uit. We vonden Freddi uiteindelijk via een e-Bay advertentie. Een ouder echtpaar verkocht de caravan helaas vanwege familieomstandigheden."

Kijkje in de caravan van Patrik en Nadine

Hoe is het idee om een caravan op te knappen ontstaan?

"Ik vond het direct een leuk idee om een caravan op te knappen. Patrik moest even aan het idee wennen. Uiteindelijk was hij na een tijdje ook helemaal weg van het idee dus gingen we zoeken naar een geschikte caravan. Het idee dat we de caravan helemaal zelf konden ontwerpen naar onze wens sprak ons erg aan. Bovendien wisten we nog niet zeker of kamperen echt iets voor ons zou zijn, dus was dit een goedkopere optie dan het kopen van een nieuwe caravan."

Caravan opknappen

Vertel iets over de verbouwing.

"Nadat we Freddi hadden opgehaald, zijn we direct begonnen met klussen. Eerst hebben we alle kussens uit de zithoek gehaald. We hebben de hoezen verwijderd en de kussens gewassen. Ik had me dit wel iets makkelijker voorgesteld, maar de ‘oude’ geur kregen we lastig uit de kussens. Wel waren ze nog schoon en in goede staat. Omdat we duurzaamheid belangrijk vinden in ons leven, wilden we zoveel mogelijk hergebruiken. Na verschillende pogingen waren de kussens uiteindelijk geurloos. Patrik ontdekte zijn naaitalent en naaide nieuwe hoezen. Dat is absoluut een van mijn renovatie highlights!"

Caravan pimpen

"De volgende stap was het demonteren van alle kastdeurtjes en deuren. Ik heb ze allemaal geschuurd en opnieuw geverfd. Het kostte me drie lagen verf, maar ik ben erg trots op het resultaat. Patrik schilderde alle muren en het plafond van Freddi. Behalve die van de badkamer, die mocht ik doen!"

"Samen hebben we de kasten in Freddi geverfd met ons nichtje die ook meehielp. Patrik heeft zelf ook een nieuwe vloer gemaakt; hij haalde de oude eruit en legde een nieuwe erin. Elke vrije minuut hebben we gebruikt om Freddi op te knappen. We wisten vrijwel precies wat we wilden, alleen de badkamer is tijdens de verbouwing intuïtief gebouwd. We wisten dat het plastic eruit moest, maar wat dan? Ik vond het moeilijk om te wennen aan het idee van een chemisch toilet. We kozen voor een droog toilet die Patrik zelf inbouwde. En ik moet zeggen ik hou van onze badkamer! Tip: we hebben de oude badkamer nog redelijk goed verkocht via eBay."

"We hadden in totaal 4 maanden nodig voor deze verbouwing en zelfs nu zijn er nog een paar kleine dingen die we willen veranderen of toevoegen."

Een kijkje in de caravan van Patrik en Nadine

Wat hebben jullie allemaal veranderd?

"We hebben best veel veranderd. Kort samengevat: de muren, het plafond en de kasten zijn geverfd. het bed heeft een nieuwe ombouw, er is een nieuwe vloer gelegd, op de tafel is plakfolie geplakt en de badkamer is compleet vernieuwd. We hebben raamfolie van de ramen gehaald, het dakraam vervangen en nog een tweede geplaatst, de verwarming geschilderd, nieuwe plaktegels in de keuken bevestigt en de kachelombouw vervangen."

Heeft jullie caravan een bijnaam?

"Ja, onze caravan heet Freddi! Maar dat hadden jullie vast al meegekregen ;)"

caravan renovatie

Waar zijn jullie het meest trots op?

"Zeker op de zitkussens en de badkamer! En dat we na de verbouwing nog steeds van elkaar houden ;)"

Krijgen jullie veel reacties op de caravan?

"Eigenlijk zijn we nog maar 1 keer met de caravan op pad geweest, maar het tweede uitje staat op de planning! Hier in de buurt kent iedereen onze Freddi en de reacties die we krijgen zijn allemaal heel positief. We horen heel vaak hoe mooi, modern en uniek de caravan eruit ziet en dat alles zo goed bij elkaar past. Zelfs zijn we natuurlijk ook erg tevreden met het eindresultaat."

caravan renoveren

Staat er al een volgende vakantie op de planning?

"De volgende vakantie staat op de planning: 2,5e week naar Italië aan zee. We gaan heel graag naar de zee en zijn heel benieuwd hoe de vakantie met de caravan gaat zijn."

Hebben jullie nog andere bijzonderheden om te vertellen?

"We vinden het heel leuk om onze tips met andere gezinnen met (klein) kinderen uit te wisselen."

Heb je ook een caravan of camper omgebouwd, beschilderd of heb je een ander opmerkelijk verhaal over je caravan of tent? Stuur dan een mail naar: [email protected] en misschien komt jouw voertuig ook op ons blog!


Deel dit artikel