Heuptas keuzehulp: hoe kies je de beste heuptas?

Ben je op zoek naar een nieuwe heuptas en ben je benieuwd hoe je de juiste keuze maakt? In dit blog vertellen wij je waar je op moet letten.

  1. Bepaal waar je de heuptas voor gebruikt
  2. Bedenk welke grootte heuptas daar bij past
  3. Kijk welke handige extra’s voor jou belangrijk zijn
  4. Test of de heuptas je niet hindert

1. Bepaal waar je de heuptas voor gebruikt

Heuptassen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten en geschikt voor diverse doeleinden. Ga je op reis en wil je je belangrijke papieren en spullen veilig meenemen? Of ben je op zoek naar een heuptas voor een actieve wandeling? Het is handig om vooraf te weten waarvoor je de heuptas wilt gebruiken en wat je allemaal mee wilt nemen.

2. Bedenk welke grootte heuptas daar bij past

Als je weet waar je de heuptas voor gaat gebruiken, kun je daar ook de juiste grootte bij bepalen. Als het een heuptas is voor een vliegreis, dan is een heuptas waar je paspoort en wat andere belangrijke papieren in passen voldoende. Zo’n reis heuptas wordt ook wel eens een money belt genoemd.

Houd je van lange wandelingen en wil je graag je schouders en handen vrij hebben, maar toch wat eten en drinken meenemen? Dan kun je kijken naar een outdoor heuptas met een speciale bidon plek.

3. Kijk welke handige extra’s voor jou belangrijk zijn

Is een houder voor je waterfles belangrijk, of wil je graag reflectie op je heuptas omdat je zichtbaarheid belangrijk vindt? Er zijn veel belangrijke extra’s. Wij hebben de meest voorkomende opgesomd:

  • Brede heupband: Een brede heupband zorgt voor meer draagcomfort. Erg fijn als je de heuptas voor wandelingen gebruikt.
  • Reflectie of mogelijkheid tot lampje bevestiging: Hierdoor ben je beter zichtbaar in het donker. Erg handig voor een avondwandeling.
  • Een groot vak of meerdere opbergvakken.

4. Test of de heuptas je niet hindert

Als je je keuze hebt gemaakt en je naar de winkel gaat om de heuptas te testen of de heuptas online hebt besteld, is het belangrijk om de heuptas altijd even te passen. Het is belangrijk dat, net als bij een rugzak, de heuptas je niet hindert bij activiteiten. Zorg dat de heuptas comfortabel om jouw lichaam zit en niet schudt of slingert.

Kortom, de keuze is reuze bij het uitzoeken van een heuptas! Bedenk eerst waarvoor je de heuptas gaat gebruiken, kijk welke grootte daarbij past en welke handige extra’s belangrijk zijn. Check bij het passen ook altijd even of de heuptas je niet in de weg zit bij datgene waar je de heuptas voor gebruikt.


Deel dit artikel