Een kijkje in de caravan van Steffi en Christian

Een kijkje in de caravan van Steffi en Christian

Tv-programma’s waar mensen hun huizen openstellen zijn erg populair. Of het nu gaat om een woning die nodig nieuw ingericht moet worden, een klussende man die maar niet opschiet, of een huis dat voor de verkoop nog een beetje gepimpt moet worden: wij kijken graag in andermans huizen. Maar hoe zit dat met andermans caravan? Ben je ook benieuwd hoe een ander zijn caravan heeft ingericht? Wij wel! Daarom gaan we regelmatig een kijkje nemen in een gepimpte caravan. Deze keer een kijkje in de caravan van Steffi en Christian.

Eigenaren van deze caravan Steffi (41), Christian (47) en twee dochters (13, 10)
Kampeerders sinds Sinds 2022 met eigen caravan
Caravantype Bürstner Ventana 530 TK
Bouwjaar 2003

Een kijkje in de caravan van Steffi en Christian

Wie zijn jullie?

“Wij zijn Steffi, een creatieveling met een hoofd vol ideeën, en Christian, de vakman die de ideeën uit mag voeren. We wonen samen met onze twee dochters in het uiterste zuiden van Duitsland. We genieten van het leven en houden van gezelligheid met vrienden en familie en lekker eten en drinken, we zijn graag onderweg maar ook graag thuis. Bijna altijd zijn we wel bezig met een project, zo hebben we al een huis verbouwd en gerenoveerd, een tuin ontworpen en nu ook een caravan opgeknapt.”

“Christian is elektro-installateur en vrijwilliger bij de brandweer, daarnaast houdt hij erg van grillen. Steffi werkt bij een bank en brengt haar vrije tijd graag door achter de naaimachine. Als gezin gaan we in de winter graag skiën en in de zomer houden we van wandelen. Daarnaast vinden we reizen met het gezin ook erg leuk om te doen.”

Hoe lang kamperen jullie al?

“We kamperen allebei al van kinds af aan, destijds altijd nog met een tent. Met onze kinderen verbleven we graag in vakantiehuisjes of stacaravans en sinds de zomer van 2022 reizen we met onze eigen caravan.”

Hoe verliep de aankoop van jullie caravan?

“Eigenlijk was onze droom altijd om met een Bully rond te reizen, maar dat konden we ons als gezin moeilijk voorstellen vanwege het ruimtegebrek. Tijdens een gezellige avond met vrienden kregen we de vraag ‘waarom niet met een caravan reizen?’. Met een caravan ben je ook flexibel en als deze groot genoeg is voor een zitje en vier vaste bedden is een voortent niet nodig. Dit was op een zondag in juli en een week later hebben we een caravan bekeken in de buurt van Stuttgart, gevonden via een e-Bay advertentie. De caravan was nog in goede staat en werd door een heel aardige familie verkocht wegens ruimtegebrek voor hun gezin van vijf. Vervolgens hebben we meteen een koopcontract getekend.”

Een kijkje in de caravan van Steffi en Christian Een kijkje in de caravan van Steffi en Christian

Hoe is het idee ontstaan om de caravan te gaan pimpen?

“Een chique, moderne ‘kant-en-klare’ caravan zou helemaal niet bij ons passen. We wonen ook in het huis van oma, dat we helemaal zelf liefdevol gerenoveerd hebben. Daarnaast vinden we ook niet alle caravans die te koop staan mooi. De uitstraling, de gordijnen en stoffering.. En je betaalt natuurlijk een veel hogere prijs voor een nieuwere caravan. Daarom wisten we vanaf het begin al dat we voor een oudere caravan zouden kiezen en deze geheel naar onze eigen smaak gerenoveerd zou worden. Ik zou ook graag ooit eens een caravan willen ontwerpen voor een caravanfabrikant, ik heb zoveel ideeën en weet zeker dat velen er enthousiast van zouden worden.”

Hoe verliep de renovatie van jullie caravan?

“De renovatie heeft in totaal zo’n zes maanden geduurd, omdat we alleen ‘s avonds en in het weekend tijd hadden en daarnaast hadden we ook geen haast. In de winter was het vaak erg koud en was het weer niet altijd geschikt om te schilderen of te behangen. We haalden veel inspiratie van Instagram, hier zijn veel voorbeelden te vinden, inclusief tips en ervaringen. We hebben stap voor stap alles verwijderd, alle schroeven en onderdelen gelabeld en veel voor-foto’s gemaakt, zodat we achteraf zeker wisten hoe alles weer in en bij elkaar hoorde. Helaas hadden we pech met het advies over de eerste lak. Er waren scheuren en de verf hechtte niet aan het oppervlak. In totaal hebben we alles drie keer geschuurd en grote frustraties gehad want het heeft ons veel tijd en motivatie gekost... Na opnieuw advies te hebben gekregen bij een verfwinkel en dankzij het doorzettingsvermogen van Christian is het bij de vierde poging toch gelukt!”

Een kijkje in de caravan van Steffi en Christian Een kijkje in de caravan van Steffi en Christian

Heeft jullie caravan ook een bijnaam?

“Normaal gesproken zijn we eigenlijk helemaal niet van het namen geven aan voorwerpen of voertuigen.. maar onze caravan heeft door toeval toch een naam gekregen! De kinderen gebruikten de eerste letters van hun namen en kwamen zo uit op EM-MA, dus nu wordt onze caravan soms ‘onze Emma’ genoemd.”

Waar zijn jullie het meest trots op en wat zijn de leukste reacties die jullie krijgen?

“We zijn erg trots dat alles tot nu toe goed is gegaan en het zo mooi is geworden. Wanneer ik ergens aan begin heb ik zelden al een voltooid beeld in gedachten, het ontwikkelt zich meestal terwijl we ermee bezig zijn. Toen we begonnen hadden we bijvoorbeeld nog geen volledig kleurconcept, het was alleen duidelijk dat de basiskleur wit werd en dat de keuken kleurrijk moest zijn. Helemaal aan het begin van de renovatie kwamen we toevallig een roze plank tegen in een winkel en zo besloten we dat dit de kleur van de keuken werd. We krijgen veel enthousiaste reacties, vooral over dat het zo licht en gezellig is geworden in vergelijking met wat het eerst was.”

Een kijkje in de caravan van Steffi en Christian Een kijkje in de caravan van Steffi en Christian

Welke plannen hebben jullie nog met de caravan?

“We willen graag zoveel mogelijk verschillende kampeerplekken ontdekken, een favoriete bestemming hebben we niet. Op de planning staat een kampeervakantie naar Parijs en ook hebben we een plekje geboekt op een camping aan de Atlantische Oceaan. Daarnaast staan Zuid-Frankrijk, Kroatië en een rondreis door Nederland nog op ons lijstje.”

Heb je ook een caravan of camper omgebouwd, beschilderd of heb je een ander opmerkelijk verhaal over je caravan of tent? Stuur dan een mail naar: socialm[email protected] en misschien komt jouw voertuig ook op ons blog!


Deel dit artikel: