Beschermfolie verwijderen van campingmeubelen

Het blad van bijvoorbeeld een campingtafel of campingkast wordt in de fabriek vaak voorzien van beschermfolie. Hiermee wordt het blad tegen krassen of andere beschadigingen beschermd tijdens het transport. Vaak zit het folie er zo strak op dat je in eerste instantie niet ziet dat er nog een folielaag op zit. Wij laten je zien hoe je het folie kunt verwijderen.

Beschermfolie verwijderen

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om het beschermfolie te laten zitten, maar op den duur raken er misschien hoekjes los waardoor het er niet mooi uit ziet. Bij ieder merk kan het folie anders op het blad zitten en bij het ene merk gaat het verwijderen makkelijker dan bij anderen.

beschermfolie verwijderen

Stap 1: Zoek een los hoekje

Tegenwoordig hebben veel campingmeubels een los hoekje in het folie zitten en vanaf daar kun je heel makkelijk beginnen. Zit dit losse hoekje er niet, kijk dan of ergens toevallig al een beginnetje zit of pruts een randje los.

beschermfolie verwijderen

Stap 2: Zorg dat het folie heel blijft

Trek het folie langzaam los en zorg dat het folie heel blijft. Een groot stuk folie kun je namelijk makkelijker verwijderen dan kleine gescheurde stukjes.

Stap 3: Vergeet de afwerkrand niet

Het folie zit vaak tot onder de afwerkrand en gaat op die plekken wat lastiger los. Trek bij de randen het folie heel voorzichtig onder de afwerkrand vandaan en zorg hierbij ook weer dat het folie heel blijft.

Kortom, het is dus even een werkje om het folie te verwijderen, maar hiermee worden krassen tijdens de verzending voorkomen.


Deel dit artikel: