5 ideeën voor goedkope uitjes tijdens je kampeervakantie

Wanneer je gaat kamperen, wil je ongetwijfeld ook wat zien van de omgeving waarin je verblijft. Uitstapjes kunnen flink in de papieren lopen als je niet uitkijkt. Maar het goede nieuws is, dat tripjes tijdens je kampeervakantie helemaal niet veel hoeven te kosten! Wij geven je een aantal tips.

1. Ga de natuur in

Veel campings zijn mooi gelegen in de natuur. Wanneer je aan de andere kant van de slagboom staat, stap je vaak zo het bos in. Ben je op onbekend terrein, dan is er toch geen betere manier om de omgeving te leren kennen als te voet of op de fiets? Misschien is er een watertje in de buurt, zodat je onderweg kunt pootje baden. Of je loopt door naar een gezellig stadje en struint daar door de straten. Neem vooral ook een picknickmand mee, een plaid om in het gras te leggen en allerlei lekkers te eten en te drinken. Ook erg leuk om te doen maar wel wat duurder is kanovaren, naar een klimpark of via een GPS de omgeving verkennen.

2. Speur Internet af voor leuke aanbiedingen

Als je (ruim) van tevoren weet waar je heen gaat op vakantie, heb je genoeg tijd om te kijken wat er allemaal in de omgeving van jouw camping te doen is. Soms kan het gunstiger zijn om vooraf kaartjes te bestellen voor een museum, dierentuin of attractiepark. In sommige landen is museumbezoek op bepaalde dagen zelfs gratis voor kinderen of juist voor ouderen. Blijf je in Nederland en staat een bezoek aan een pretpark op de planning? Scoor je kaarten met korting. Vaak kan dat via een spaaractie van een supermarkt, maar ook via marktplaats of Facebookgroepen kun je vaak aan goedkopere kaarten komen. Soms is je kaartje dan wel 50% goedkoper dan de normale prijs.

3. Bezoek een markt

Wat ook erg leuk is, vooral in het buitenland, is markten bezoeken. Juist omdat ze vaak heel anders zijn dan in Nederland. Kramen vol met heerlijk fruit dat je bij ons niet vaak ziet. Grote viskramen, maar ook kramen met leren tassen, voetbalshirts en de mooiste prullaria. Daag jezelf bijvoorbeeld uit om een plaatselijk recept te koken met ingrediënten die je op de markt tegenkomt. In het buitenland heb je vaak van die Hypermarchés, heel grote supermarkten waar je van alles kan kopen en is natuurlijk vooral de speelgoedafdeling interessant voor de kinderen.

4. Geef je kinderen een vakantiebudget

Bovenstaande uitstapjes kun je ook voor je kinderen aantrekkelijk maken door ze een eigen vakantiebudget te geven. Een paar euro waarmee ze zelf kunnen kiezen wat ze willen kopen!

5. Houd het helemaal gratis en blijf op de camping

Ben je niet zo van de uitjes, of blijf je liever op je campingplek? Dan kun je ook kiezen voor een camping met veel animatie en faciliteiten. Dit is vaak wel iets duurder, maar aan de andere kant bespaar je geld omdat je niet buiten de camping op zoek gaat naar vermaak. Een uitstapje tijdens je kampeervakantie hoeft dus echt niet duur te zijn. Soms zijn het op de camping juist die knusse momentjes die het zo leuk maken. Samen eten, samen zwemmen en je kinderen die zich de hele dag vermaken met de campingvrienden.


Deel dit artikel