Kijkje in de caravan van Wendy en Marcel

Kijkje in de caravan van Wendy en Marcel

Tv-programma’s waar mensen hun huizen openstellen zijn erg populair. Of het nu gaat om een woning die nodig nieuw ingericht moet worden, een klussende man die maar niet opschiet, of een huis dat voor de verkoop nog een beetje gepimpt moet worden: wij kijken graag in andermans huizen. Maar hoe zit dat met andermans caravan? Ben je ook benieuwd hoe een ander zijn caravan heeft ingericht? Wij wel! Daarom gaan we regelmatig een kijkje nemen in een gepimpte caravan. Deze keer is de caravan van Wendy en Marcel aan de beurt!

Eigenaar van deze caravan Marcel en Wendy Schuurman en twee zoons Milan en Niek
Leeftijd 37 en 34 jaar (10 en 7 jaar)
Kamperen sinds Wendy van kinds af aan en Marcel vanaf 2009
Caravantype Otten Speurder LS
Bouwjaar Jaren ‘70
Kijkje in de caravan van Wendy en Marcel

Vertel iets over jezelf (en je eventuele partner/gezinssamenstelling).

Marcel werkt als zelfstandige als schilder en Wendy werkt in een winkel met woonaccessoires. Wat we het liefst doen in onze vrije tijd is lekker kamperen.Wendy deed dit als kind al met haar ouders en Marcel had 12 jaar geleden nooit gedacht dat hij ooit zou gaan kamperen. Verder wandelen we graag of gaan we lekker actief naar bijvoorbeeld een klimbos.

Vertel iets over de aankoop van de caravan.

Marcel kon bijna 2,5 jaar niet werken vanwege ernstige nekklachten. Toen er eenmaal een behandeling had plaatsgevonden die hem van zijn klachten af hielp, mocht Marcel eerst nog niet volop aan het werk. Toen kwam hij in Mei 2018 onze Otten caravan tegen die toevallig een dorp verderop te koop stond.

Retrocaravan pimpen

Hoe ontstond het idee om de caravan te gaan pimpen?

Toen ik op een middag thuis kwam eten, kwam Marcel aanrijden met ons “Otje”. Ik moest in eerste instantie echt lachen en zei: ‘Heb je dat ding echt gekocht?’ Dit is een mooi klusje om het werk weer langzaam aan op te pakken zei Marcel. Marcel gaf zijn plannen door en toen dacht ik oké, dit gaan we samen mooi maken.

Vertel hoe de verbouwing ging.

Marcel is natuurlijk schilder en aangezien de Otten caravan van board gemaakt is, is dit voor een schilder alleen maar een leuke uitdaging om hem weer super strak te plamuren etc. We waren er al snel over uit wat de kleuren moesten worden, beetje retro kleuren.

caravan opknappen

Wat hebben jullie allemaal verbouwd/veranderd?

Het hefdak was nog in super goede staat. Ook de kussens, beiden waren ze oranje, zagen er nog prima uit. Dit vonden we leuk om te combineren met RAL 9010 qua kastjes en een leuk retro behangetje met oranje/bruin/wit. De deur was echt in zeer slechte staat en een vriend van ons, een timmerman, zag het zitten om de deur na te maken. Het schilderwerk aan de binnenkant hebben we samen gedaan en het behang heb ik uitgezocht. De stof voor de gordijnen heb ik uitgezocht en een kennis van ons heeft er gordijnen van gemaakt.

Heeft jullie caravan een bijnaam?

Onze caravan heet Otje.

caravan opknappen

Waar ben je het meest trots op?

Het schilderwerk en de kitranden zijn echt Marcel zijn trots.

Krijgen jullie veel reacties als jullie met de caravan op pad zijn? Wat is de leukste/meest gehoorde reactie?

Laatst stonden we een weekend vlak bij huis op de camping en daar kwam een mevrouw van in de 80 naar ons toe, of ze even mocht kijken in Otje. Met net zo’n caravan was zij met haar man ooit voor het eerst wezen kamperen. Verder overal leuke reacties van mensen, bijvoorbeeld “nostalgie”.

Wat zijn je plannen met de caravan? Staan er vakanties gepland? Wat is jullie favoriete vakantieland?

Otje is voor ons het kampeermiddel in Nederland, voor de weekenden. De jongens hebben sinds kort de Obelink Pisa 3, wat hen ook erg goed bevalt. Komende zomer gaan we met onze Obelink Summer 4 easy air rondtrekken. We beginnen met een overnachting in Oostenrijk, dan door naar Slovenië en daarna naar twee plaatsen in Kroatië. De terugweg slapen we ook nog een paar nachtjes in Oostenrijk. We trekken 3 weken uit voor de rondreis. Tot nu toe zijn Italië en Oostenrijk onze favoriete vakantielanden!

Overige bijzonderheden/leuke punten om te vertellen.

Marcel heeft ook nog een Constructam aangeschaft met treinzit om op te knappen, maar we hebben wel besloten dat Otje blijft!

kijkje in de caravan van Wendy

Heb je ook een caravan of camper omgebouwd, beschilderd of heb je een ander opmerkelijk verhaal over je caravan of tent? Stuur dan een mail naar: socialm[email protected] en misschien komt jouw voertuig ook op ons blog!


Deel dit artikel: