Kijkje in de caravan van Mareike en Fabian

Tv-programma’s waar mensen hun huizen openstellen zijn erg populair. Of het nu gaat om een woning die nodig nieuw ingericht moet worden, een klussende man die maar niet opschiet, of een huis dat voor de verkoop nog een beetje gepimpt moet worden: wij kijken graag in andermans huizen. Maar hoe zit dat met andermans caravan? Ben je ook benieuwd hoe een ander zijn caravan heeft ingericht? Wij wel! Daarom gaan we regelmatig een kijkje nemen in een gepimpte caravan. Deze keer is de caravan van Mareike en Fabian aan de beurt!

Eigenaar van deze caravan Mareike en Fabian
Leeftijd 32 en 31 jaar
Kamperen sinds 2017
Caravantype Knaus Südwind
Bouwjaar 1996
Knaus Südwind opknappen

Vertel iets over jezelf en je familie. Wie zijn jullie en wat doen jullie graag?

Wij hebben allebei bedrijfskunde gestudeerd en werken bij verschillende bedrijven op de inkoopafdeling. In 2016 hebben wij ons huis gebouwd (aan de Nederrijn, tussen Düsseldorf en de Nederlandse grens) en hoewel we ons daar heel erg thuis voelen, vertrekken we het liefst zo snel mogelijk met onze caravan. Onze kinderen, Elise (4) en Clara (5), vinden het heerlijk om ‘vrij’ te zijn op de camping. Wat er bij ons anders is? Waarschijnlijk dat de vrouw rijdt en de man de bijrijder is ;)

Kun je iets vertellen over de aankoop van de caravan?

Dat was echt grappig. Mijn man had tot 2017 nog nooit gekampeerd (we hebben ooit één week gekampeerd in Nederland). Ineens kwam hij thuis van zijn werk en vertelde hij mij dat hij een caravan gekocht had. Super spontaan en naïef, zonder te weten waar hij op moest letten. Zelf heb ik altijd gekampeerd met mijn ouders en grootouders en ik schrok echt van zijn actie. Maar er was geen weg meer terug. Het contract was al getekend en dus was ik erg benieuwd wat mij te wachten stond. Mijn man kon mij niets vertellen over de staat van de caravan, niet eens of deze beschadigd was of niet. Dus zijn we het weekend daarop vertrokken en hebben we de caravan opgehaald. Het rook oké en ik zag direct dat het er van binnen ook oké uitzag, maar dat het niet mijn stijl was. De caravan had wel wat hagelschade maar dat is gezien zijn leeftijd niet zo gek. We hebben hem achter de auto gehangen en de kinderen vonden het geweldig!

Kijkje in de caravan van Mareike en Fabian

Hoe ontstond het idee om de caravan te gaan pimpen?

Toen ik de caravan zag was dat direct heel duidelijk voor mij. Hij was donker en oud en zo wilde ik er niet mee op pad gaan. Maar mijn man wilde eigenlijk niet dat ik er iets aan zou doen. Totdat we op een dag bij mijn moeder waren en zij mijn man vertelde dat ik haar woonkamerkast gelakt heb. Hij kon het amper geloven en zei toen tegen mij: “Als jij het zo goed kunt, dan mag jij van mij de caravan schilderen.

Caravan opknappen

Hoe verliep de verbouwing?

Het werd al snel herfst en de volgende vakantie zat er aan te komen. Het was voor mij heel duidelijk dat de caravan voor die tijd mooi moest zijn en daarom heb ik drie weken lang elke vrije minuut (met twee kleine kinderen) in de caravan doorgebracht. Dat was in de nazomer van 2017. Ik heb alle deuren en kleppen verwijderd en in de garage geverfd. De rest van het interieur heb ik met een verfpistool gespoten. Dat was helaas niet zo’n goed idee, want ik werd zelf ook binnen no-time helemaal wit. Toen besloot ik toch het hele interieur met de roller te doen. Inspiratie haalde ik van Pinterest en Instagram. Het was een spannende en zweterige tijd. Alles is wit geverfd. De tafels en de koelkast zijn bedekt met folie en de vloer is bedekt met een nieuw tapijt. Ik heb zelf DIY handvatten van leer gemaakt en gemonteerd en ook verschillende decoraties bevestigd. Als laatste heb ik ook alle gordijnen nieuw genaaid.

Heeft jullie caravan een koosnaam?

Onze jongste dochter maakte van Knaus steeds Klaus en daarmee was het direct duidelijk: onze caravan Klaus was geboren.

Waar zijn jullie het meest trots op?

Op mijn DIY handvatten en de zelfgenaaide gordijnen.

Kijkje in de caravan van Mareike en Fabian

Krijgen jullie veel reacties als jullie met de caravan op pad zijn?

Van de mensen die Klaus van binnen kennen kregen we altijd veel positieve reacties. Aan de buitenkant hebben we niets veranderd dus het valt niet heel erg op. Het is echt onze oude schat met een mooie binnenkant.

Wat zijn je plannen met de caravan?

Omdat we binnenkort een derde kleine mini-kampeerder verwachten werd Klaus te klein. Daarom hebben we een andere caravan besteld. We hebben wel lang overlegd of we niet weer een oude caravan zouden kopen om te pimpen, maar het huidige aanbod met de daarbijbehorende prijs-kwaliteitverhouding is op het moment erg moeilijk en daarom hebben we een nieuwe caravan met een drie-persoons-stapelbed gekocht. Wij zijn dankbaar dat we met Klaus zo veel mooie en leuke vakanties mochten beleven en hopen dat zijn nieuwe familie ook veel plezier aan hem gaat beleven.

Caravan pimpen

Heb je ook een caravan of camper omgebouwd, beschilderd of heb je een ander opmerkelijk verhaal over je caravan of tent? Stuur dan een mail naar: [email protected] en misschien komt jouw voertuig ook op ons blog!


Deel dit artikel