Tv-programma’s waar mensen hun huizen openstellen zijn erg populair. Of het nu gaat om een woning die nodig nieuw ingericht moet worden, een klussende man die maar niet opschiet, of een huis dat voor de verkoop nog een beetje gepimpt moet worden: wij kijken graag in andermans huizen. Maar hoe zit dat met andermans caravan? Ben je ook benieuwd hoe een ander zijn caravan heeft ingericht? Wij wel! Daarom gaan we regelmatig een kijkje nemen in een gepimpte caravan. Deze keer een kijkje in de caravan van Nils en Nicole.

Eigenaar van deze caravan Nils Vink (31) en Nicole Vosseberg Vink (34)
Kampeert sinds Alle 2 vanaf kinds af aan met ouders en vanaf 2008 samen
Caravantype Hobby 520 prestige
Bouwjaar 1993
Een kijkje in de caravan van Nils en Nicole

Vertel iets over jezelf.

"Wij zijn Nils Vink (31) en Nicole Vosseberg Vink (34) en wij wonen in Terborg. Nils werkt als buschauffeur en Nicole als administratief medewerker. Wij kamperen alle twee al vanaf kinds af aan en sinds 2008 kamperen we samen. In onze vrije tijd ontdekken we graag lopend of fietsend samen met onze twee honden de omgeving. En natuurlijk kamperen we ook graag in onze vrije tijd!"

Een kijkje in de caravan van Nils en Nicole

Vertel iets over de aankoop van de caravan.

"We kampeerden met een tent totdat we op 25 april 2016 onze eerste caravan kochten: een Roller. Deze caravan hadden we overgenomen van onze overburen/kennissen. Toen we de caravan kochten was die nog in originele staat, maar wij wilden hem graag pimpen. We hadden inspiratie opgedaan via Pinterest en binnen een maand hadden we hem bijna helemaal gepimpt. In juni gingen we er voor het eerst mee op vakantie."

"Na een paar jaar met plezier te hebben gekampeerd met de Roller waren we toe aan iets groters. Na veel zoeken op Marktplaats kwamen we de Hobby 520 Prestige tegen. Hij stond te koop in Deventer. We gingen kijken en de caravan zag er goed uit. De caravan was nog in originele staat alleen was er van de voorzit al een vast bed gemaakt. De caravan beviel ons dus middenin de eerste coronagolf in 2020 kochten we de Hobby."

Kijkje in de caravan van Nils en Nicole

Hoe ontstond het idee om de caravan te gaan pimpen?

"Toen we nog met een tent kampeerden hadden we al inspiratie opgedaan voor het pimpen van een caravan. Vandaar dat we de Roller direct gingen pimpen. Omdat dit ons goed was bevallen wilden we de Hobby ook graag pimpen zodat het echt ons plekje zou worden."

Een kijkje in de caravan van Nils en Nicole

Vertel hoe de verbouwing ging. Hoe ben je begonnen, verliep alles volgens planning, waren er tegenslagen?

"Het pimpen van de caravan ging vrij snel. We kochten hem op 8 mei 2020 en op 11 mei zijn we begonnen met het strippen van de caravan. Ook kochten we allerlei spullen. Op 12 juni was de caravan klaar en op 20 juni stonden we er al mee op de camping! Lekker genieten van drie weken Zeeland."

Een kijkje in de caravan van Nils en Nicole

Wat hebben jullie allemaal verbouwd/veranderd?

"We hebben best veel veranderd aan de caravan. Als eerste hebben we hem van binnen helemaal wit gespoten. Daarna hebben we kleuraccenten aangebracht op verschillende plekken. De vloer hebben we vervangen voor een nieuwe laminaatvloer, we hebben kussenhoezen gemaakt en nieuwe raambekleding opgehangen. Ook hebben we een matras op maat laten maken. Dit was wel nodig in verband met de aparte grootte en vorm. Verder hebben we de caravan voorzien van een nieuwe wasbak, nieuwe kookpitten, een nieuwe grotere watertank, nieuwe kranen en we hebben een boiler ingebouwd. Dus in korte tijd hebben we veel werk verricht!"

Waar ben je het meest trots op?

"Bij alle twee de caravans hebben we niets waar we specifiek trots op zijn. Het is vooral het gehele plaatje als het af is."

Krijgen jullie veel reacties als jullie met de caravan op pad zijn?

"We hebben nog niet veel reacties gehad op de caravan, omdat we er nog niet veel mee zijn weggeweest. Maar de reacties die we hebben gehad zijn heel positief. Mensen vinden het een mooi en chique geheel. Dat is natuurlijk altijd leuk om te horen!"

Een kijkje in de caravan van Nils en Nicole

Wat zijn je plannen met de caravan? Staan er vakanties gepland?

"Wij trekken graag rond met de caravan. Met de Roller zijn we in België, Tsjechië, Duitsland, Oostenrijk en Kroatië geweest. Door Corona konden we met de Hobby nog niet naar het buitenland. Wel hebben we meerdere weekendjes en één keer drie weken in Nederland gekampeerd met de Hobby. Vakantieplannen hebben we nog heel veel, maar het is nu afwachten wanneer we weer naar het buitenland mogen. Wanneer dat weer kan willen we graag richting Scandinavië."

Kijkje in de caravan van Nils en Nicole

Overige bijzonderheden/leuke punten om te vertellen.

"We hebben de twee caravans natuurlijk niet alleen opgeknapt. We hebben veel hulp gekregen van familie en vrienden. Daar zijn we heel blij mee! We zijn alleen nog niet helemaal klaar met de Hobby. De Roller had namelijk een groot dakluik van 50x70 cm en dat missen we nu bij onze huidige caravan. Dus die gaat er dit jaar nog wel inkomen."

Heb je ook een caravan of camper omgebouwd, beschilderd of heb je een ander opmerkelijk verhaal over je caravan of tent? Stuur dan een mail naar: [email protected] en misschien komt jouw voertuig ook op ons blog!