Bestellen in 3 eenvoudige stappen

Volg mijn bestelling(en)

Hoe vouw ik mijn voortent op ?

Het opvouwen van de voortent kan voor veel grijze haren zorgen. Er bestaan echter vele goede oplossingen waarbij de tent in zo veel mogelijk onderdelen wordt opgedeeld, en er zijn verschillende manieren van opvouwen.


Voordat u de tent gaat opvouwen, moet deze zo schoon mogelijk zijn, en HELEMAAL DROOG.


Spreid het dak uit op het tapijt, de onderlaag met de binnenkant naar onderen, om de coating aan de buitenkant te sparen.


Leg de zijdelen tegen de kanten aan en vouw ze ruim naar het midden toe.


Vouw de tent nog een paar keer - steeds in dwarsrichting - tot een passende breedte ten opzichte van de tenttas.


Rol de tent nu vanaf het front naar de achterkant toe, zodat de pees, die best een beetje vuil kan zijn van de rail, helemaal aan de buitenkant ligt, waarna u de tent gemakkelijk in de tas stopt. Wintertenten en Universal tenten worden volgens hetzelfde principe opgevouwen.


Maak de stangen schoon en droog, en het is belangrijk om de verschuifbare onderdelen niet te vergeten, zodat er geen zandkorrels tussen komen te zitten. Doe de stangen daarna in de stangentas, eventueel met de hoeken en het kruisstuk eerst en vervolgens de rechte buizen.


Dit is onze manier om de tent in te pakken, maar zo nu en dan kom je vele creatieve oplossingen tegen, en we hebben veel respect voor de kampeerder die het dak voor zich neer legt en de raamdelen met de katoenen lagen ertussen ter bescherming van de ramen en tegen eventuele afdrukken van de ritsen. Om de ramen optimaal te beschermen, kunt u de zijkanten voorzichtig op kartonnen buizen winden met doeken ertussen, maar dat is ongetwijfeld alleen geschikt voor kampeerders met een vaste staanplaats die maar één keer per jaar inpakken en het extra volume niet zo erg vinden.

Laden...