Bestellen in 3 eenvoudige stappen

Volg mijn bestelling(en)

Voortent

Neem de volgende tips in acht voordat u met uw tent op vakantie gaat.

 • Overtuig u zelf ervan dat alle onderdelen van de tent aanwezig zijn.
 • Ga nooit op vakantie zonder nauwkeurige controle en opbouw van uw tent.
 1. Om ervoor te zorgen dat de voortent bij het opzetten schoon blijft, is het handig om eerst het grondzeil uit te spreiden.
 2. Leg de framestokken en -delen alvast op de juiste plek voor de caravan klaar. Dat voorkomt dat je straks eindeloos loopt te zoeken naar de juiste stok. Bij een nieuwe voortent wordt een opzetschema geleverd, waarop je kunt zien welke stok waar hoort.
 3. Rits alle zij en voorwanden uit de tent, zodat je alleen het dakgedeelte overhoudt. Controleer de voortentrail van de caravan op scherpe randjes en of bramen. Nu kan het dakgedeelte aan de caravan worden bevestigd. Dat gaat het makkelijkst met z'n tweeen: de een voert stukje voor stukje de tentpees in de rail, de ander trekt de tent er doorheen.
 4. Als het tentdak links en rechts van de caravan op gelijke hoogte is gebracht, zet je de middenstaander onder het dak. Door de staander iets schuin richting caravan te zetten, blijft het dak overeind staan en heb je beide handen vrij. Plaats nu de middenligger tussen staander en caravan en breng de ligger op spanning, zodat het dak in het midden strak komt te staan.
 5. Zet een van de voorste dwarsliggers aan de middenstaander. Klik deze vervolgens aan de hoekstaander. Zet de hoekstaander op de juiste hoogte.
 6. Maak een vierkant door nu de hoekligger tussen hoekstaander en caravan aan te brengen en op spanning te brengen. Herhaal stap 5 tot en met 7 aan de andere kant van de middenstaander. Zo bouw je vanuit de middenstaander twee vierkanten - die samen het hele frame vormen.
 7. Rits de losse voor- en zijwanden in de tent. Sluit alle ritsen.
 8. De tent kan nu worden afgespannen. Begin aan de achterkant van de tent. Het deel onder de caravanrail loodrecht naar beneden afspannen. Bij het afspannen van het achterste hoekstuk volg je de contouren van de caravan. Dezelfde procedure herhalen aan de andere kant. Vervolgens de beide voorste hoekstaanders diagonaal in de hoeken trekken, zodat de tent een mooie rechthoek vormt.
 9. Als het frame op de juiste hoogte is afgesteld, kan de tent met haringen verder worden afgespannen. Om te voorkomen dat je de tent te strak afspant, begin je met het ontlasten van de ritsen. Span de beide ritshelften kruiselings af zodat de spanning aan de onderkant van de rits verdwijnt. Vervolgens werk je alle wanden van de een voor een af. Span de wanden loodrecht naar beneden af.
 10. De voortent in vol ornaat. Met een beetje oefening bouw je zo'n voortent met twee personen in 40 minuten op.
Laden...