Bestellen in 3 eenvoudige stappen

Volg mijn bestelling(en)

Ten Cate All Season

Informatie over tentdoeken.

Ten Cate All Season is een synthetische textielgrondstof welke eenzijdig gecoat is. Het materiaal droogt snel en is elastisch. Een andere eigenschap van Ten Cate All Season is de grote weerstand tegen uv-straling en vuil. De coating aan de buitenzijde voorkomt dat vuil in het doek trekt.

 

Daken van voortenten worden vaak voorzien van Ten Cate All Season, soms voorzien van een fraaie decoratieve print aan de binnenzijde. Tenten gemaakt van Ten Cate All Season, zijn geschikt voor het campingseizoen (all season), dat wil zeggen van april tot met ca. oktober. De WM kwaliteiten bevat de PVA (Polyvinylalcohol) vezel. Voordeel daarvan is dat het doek aan de binnenzijde vocht opneemt, zodat condensvorming nagenoeg uitgesloten is. In de WR kwaliteiten zit deze vezel niet.

Voordelen
-aan buitenzijde makkelijk te reinigen;
-duurzaam.

 

Nadelen
-relatief duur.

 

Onderhoud
Ten Cate All Season heeft nagenoeg geen onderhoud nodig. Wordt het tentdoek vuil, dan kunt u het schoonmaken met lauw water en een doek. Ook is het zaak om de tent goed op te zetten. Gebeurt dat niet, dan kunnen de krachten op het doek verkeerd worden verdeeld. Dat kan leiden tot schade. Goed ventileren is van groot belang, gebeurt dit niet dan kan het doek aan de binnenkant door schimmels worden aangetast. Het heet dan dat het weer in het doek zit en dat uit zich in kleine zwarte plekjes die moeilijk te verwijderen zijn

 

Levensduur
De levensduur hangt af van de omstandigheden tijdens het kamperen. Luchtvervuiling, zonnestraling (ultraviolet), natuurlijk vuil (vogelpoep, zand, zout water) en huishoudelijke verontreiniging (kookvlekken, frisdrank, wijn, zonnebrandolie) beperken in sterke mate de gebruiksduur van het doek. Ook de kwaliteit van het doek maakt uit. Ten Cate All Season gaat tussen de 60 en 150 weken mee.

Laden...