Bestellen in 3 eenvoudige stappen

Volg mijn bestelling(en)

Katoen/Polyester (mengweefsel)

Informatie over tentdoeken.

Omdat katoen/polyester over het algemeen iets lichter is in gewicht en toch sterk, wordt het veel gebruikt voor de grotere boogstoktenten zoals gezinskoepels en -tunnels. Maar ook voor bungalowtenten, voortenten en bij vouwwagens. De kwaliteit hangt af van het weefsel. Grof geweven katoen/polyester van goedkope tenten laat wat treksterkte betreft, te wensen over.


Voordelen:
- duurzaam;
- goed bestand tegen uv-straling.


Nadelen:
- droogt langzaam;
- relatief duur.


Onderhoud:
Mengweefsels bestaan uit een deel katoen en een deel polyester. Vanwege het aandeel katoen moet het doek goed droog zijn voordat de tent wordt opgeborgen. Nat opbreken kan, maar langer dan een paar dagen mag de tent niet ingepakt blijven. Het doek wordt anders door schimmel aangetast. Het heet dan dat het weer in het doek zit en dat uit zich in kleine zwarte plekjes die niet meer te verwijderen zijn. Onderhoud van doek begint al bij het opzetten van de tent. Staat de tent niet goed, dan kunnen de krachten op het doek verkeerd worden verdeeld. Dat kan leiden tot schade. Verder is het zaak om het tentdoek schoon te houden en vlekken in een zo vroeg mogelijk stadium te verwijderen. Stof kan het beste met een zachte veger (met nadruk op zacht) worden weggeveegd.


Levensduur:
De levensduur hangt af van de omstandigheden tijdens het kamperen. Luchtvervuiling, zonnestraling (ultraviolet), natuurlijk vuil (vogelpoep, zand, zout water) en huishoudelijke verontreiniging (kookvlekken, frisdrank, wijn, zonnebrandolie) beperken de gebruiksduur van een tent. Ook de kwaliteit van het doek maakt uit. Bij mengweefsels worden de eigenschappen van katoen en polyester gecombineerd. De gebruiksduur hangt samen met de verhouding waarin beide materialen zijn gemengd.

Laden...