Bestellen in 3 eenvoudige stappen

Volg mijn bestelling(en)

Met de caravan op weg

Je wilt graag met de caravan op weg, wat zijn nu eigenlijk de maximumsnelheden per land? Kijk hierbij ook naar de landen die u kruist op weg naar uw bestemming. Houd hierbij ook in de gaten dat per land dat u kruist bepaalde veiligheidsvoorwaarden gelden. Houdt er dus rekening mee dat u bijvoorbeeld een verbandtrommel meeneemt, of een gevarendriehoek.
ECE 70 Markering caravan
De ECE 70 Markering sticker caravan is in met name Spanje sinds april 2011 verplicht (ook voor buitenlanders). Wanneer de combinatie (auto + caravan) langer is dan 12 meter of een totaal gewicht van 3500 kg of meer heeft, dienen deze reflectoren achterop de caravan geplaatst te worden.Tempo 100 keuring en ontheffing
De Duitse Autobahn kan ontzettend lang zijn als je er met je caravan of vouwwagen maar 80 km/uur mag rijden. Onder bepaalde voorwaarden kun je echter ontheffing krijgen en mag je in Duitsland op de Autobahn met de caravan of vouwwagen lekker 100 km/uur rijden.

Hieronder vindt u een handig overzicht van de meest gebruikelijke landen wat betreft de maximale snelheid met de caravan.
Laden...