Bestellen in 3 eenvoudige stappen

Volg mijn bestelling(en)

Condens en verkleuringen

Condensatie:
is een normaal verschijnsel dat in alle tenten van polyester en nylon voorkomt en is de vorming van waterdruppels aan de binnenkant van de buitentent. Condens treedt vooral op wanneer buiten de tent een lagere temperatuur heerst dan binnen (vooral 's nachts), waardoor het vocht in lucht, kleding en adem zich op het doek afzet. Vloercondensatie komt eveneens regelmatig voor, met name tussen het grondzeil en het luchtbed.
Indien uw tent van binnen vochtig is, denk dus niet onmiddellijk dat ze lekt, vaak is het condens.

Tip:

  • Buitentent: zorg voor voldoende ventilatie. Dit kan heel eenvoudig door een deur of ventilatieopening te openen.
  • Grondzeil: een deken op het grondzeil of een zeil onder de tent houdt het vocht tegen en verlengt haar levensduur. Dit zeil moet kleiner zijn dan de tent om te vermijden dat het water onder de tent loopt.


Zon en verkleuringen:
De ultra-violet stralen van de zon tasten de meeste stoffen en materialen aan, vooral nylon. Ook het tentdoek zal bij aanhoudende, intensieve zonnestraling in kwaliteit achteruitgaan en zal tot een zekere graad verbleken.
Polyester en katoenen tenten zijn beter bestendig tegen de UV-stralen , maar zijn veelal duurder. In de Obelink collectie treft u deze tenten ook aan. Omdat in tentdoek geen asbest meer verwerkt mag worden, zijn ze niet 100% kleurecht.

Tip:

  • Zet de tent op in een schaduwrijke plaats.
  • Stel de tent niet bloot aan direct zonlicht gedurende een te lange periode.
  • Behandel de tent af en toe met een impregneermiddel. U brengt hiermee een nieuwe beschermende laag aan tegen de UV-stralen van de zon en verlengt daarmee de levensduur van de tent.
Laden...