Wintertenten

Ga jij er ook graag in de winter op uit met je caravan? Dan is een wintertent of pvc tent noodzakelijk. Een wintervoortent biedt je de mogelijkheid om zelfs in winterse omstandigheden lekker het vakantiegevoel op te zoeken. Een pvc wintervoortent is helemaal waterdicht en wintervast. De meeste exemplaren beschikken over volledige inritsbare voorwanden en deuren, waardoor je zelf kunt bepalen of je de tent helemaal dicht wilt hebben, of deze toch gedeeltelijk open wilt laten. Benieuwd of een wintervaste voortent iets voor jou is? Bekijk hieronder ons brede assortiment aan wintertenten en maak je keuze.

Filter
1 resultaat 1
Van hoog naar laag sorteren
Gefilterd op
 1. Gebruik Winterkamperen (1) Verwijder dit artikel
1 resultaat
 1. Isabella Winter wintertent
  Isabella Winter wintertent
  Adviesprijs € 918,00 € 918,00

  € 885,00

   Verkoop door Obelink

  1 resultaat

  per pagina

  Materiaal van een wintertent

  Een tent waarmee je in de winter kunt kamperen, is altijd PVC-gecoat. De PVC-coating van de pvc tent zorgt ervoor dat de wintertent beschermd is tegen de felle zon en tegelijkertijd bestand is tegen winterse temperaturen en buien. Een ander voordeel is dat het doek van een wintervoortent heel eenvoudig is schoon te maken, waardoor er ook niet snel schimmelvorming kan ontstaan.

  PVC tenten hebben ook een aantal nadelen:

  • PVC ademt niet: ventileren is daarom erg belangrijk bij een wintervaste voortent.
  • PVC is condens gevoelig: condensvorming is een gevolg van te weinig ventilatie. Als je plasjes water in je wintertent vindt, dan is de kans groot dat dit condens is.

  Om de nadelen van PVC tenten zo weinig mogelijk te ervaren, is het belangrijk dat je in een wintervaste voortent altijd ventileert. Condens kun je helaas niet altijd voorkomen, maar je kunt het wel reduceren. Vrijwel in iedere wintertent zit permanente ventilatie, maar laat bijvoorbeeld ook af en toe de rits van de deur open voor wat extra frisse lucht. Leg geen natte spullen in de voortent, want ook dit zorgt sneller voor condensvorming. Ook is het belangrijk om zo min mogelijk te koken in de wintervoortent. De warme lucht stijgt op, maar kan de tent niet uit. Ook dit veroorzaakt condens. Wil je meer weten over hoe je condens kunt voorkomen in de tent? Lees dan ons artikel: Hoe voorkom je condensvorming bij tenten?

  Wintertent caravan

  Om je wintertent zo stevig mogelijk neer te zetten, zijn er een paar handige accessoires die je kunt aanschaffen. Denk hierbij aan SHS-clips, aandrukstangen en een stormbandset. Je kunt de wintertent hiermee strakker tegen de caravan aandrukken, waardoor de wintertent caravan steviger staat tijdens wind en storm. Ga je naar een gebied met veel sneeuwval? Zorg dan (vooral bij grote wintertenten) dat je extra dakliggers meeneemt. Deze voorkomen bijvoorbeeld dat het gewicht van de sneeuw schade aanricht op het dak van je wintertent.

  Wintertent kopen

  Een wintervoortent kopen doe je natuurlijk bij Obelink. Controleer goed of de tent ook geschikt is voor gebruik met jouw caravan. Als je hier vragen over hebt, dan kun je altijd contact met ons opnemen. Wil je de wintertenten liever in het echt bekijken? Kom dan eens langs in onze megastore in Winterswijk.

  Producten vergelijken