Losse stangen

Voor extra versteviging van je voortent zijn er verschillende voortentstokken verkrijgbaar. Denk hierbij aan voortentstokken voor het dak, extra staande voortent stokken en stokken die als dwarsligger fungeren. Juist deze extra stokken zorgen er voor dat je voortent of luifel beter blijft staan bij storm of zware windstoten. Ze maken de frameconstructie steviger, wat vooral bij grote maten luifels en voortenten aan te raden is. Luifel- of voortentstokken koop je uiteraard bij Obelink. Bekijk hieronder ons ruime aanbod.

Producten 1-23 van 44

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Obelink Set Aandrukstangen
  Obelink Set Aandrukstangen
  € 27,95
  Waardering:
  96%
 2. Obelink luifelstaanderset
  Obelink luifelstaanderset
  € 39,90
  Waardering:
  73%
 3. Goldcamp nokboog
  Goldcamp nokboog
  € 18,95
  Waardering:
  97%
 4. Goldcamp Quick buisklemmen
  Goldcamp Quick buisklemmen
  € 55,00
  Waardering:
  76%
 5. Obelink verandastang staal 22 mm 180 - 240 cm
  Obelink verandastang staal 22 mm 180 - 240 cm
  € 14,95
  Waardering:
  100%
 6. Obelink stormstang staal 22 mm
  Obelink stormstang staal 22 mm
  € 13,95
 7. Stokkenset Luifel Staal
  Stokkenset Luifel Staal
  € 22,00
 8. Obelink Verandastang
  Obelink Verandastang
  Vanaf € 18,95
  Waardering:
  100%
 9. Piper PowerGrip buisklemmen
  Piper PowerGrip buisklemmen
  Vanaf € 16,95
  Waardering:
  96%
 10. Obelink set Airtubes 280
  Obelink set Airtubes 280
  € 30,00
  Waardering:
  92%
 11. CampKing tentstok tussendeel
  CampKing tentstok tussendeel
  Vanaf € 7,95
  Waardering:
  93%
 12. Piper middenkruis luifelframe
  Piper middenkruis luifelframe
  € 45,00
 13. Obelink Stormstang
  Obelink Stormstang
  Vanaf € 17,95
  Waardering:
  93%
 14. Piper linker hoekstuk luifelframe
  Piper linker hoekstuk luifelframe
  € 45,00
 15. CampKing Stormstang met klapvoet
  CampKing Stormstang met klapvoet
  Vanaf € 22,95
  Waardering:
  97%
 16. CampKing Petluifelstokken
  CampKing Petluifelstokken
  Vanaf € 13,95
  Waardering:
  91%
 17. Piper linker hoekstuk voortentframe
  Piper linker hoekstuk voortentframe
  Vanaf € 39,00
 18. Piper middenkruis voortentframe
  Piper middenkruis voortentframe
  Vanaf € 39,00

Producten 1-23 van 44

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten vergelijken

Veranda stang kopen

Een veranda stang is voortentstok die tussen twee andere voortentstokken in geklemd kan worden. Een veranda stang kan dus toegepast worden om het voortentframe of luifelframe extra mee te verstevigen. De stang dankt zijn naam aan het feit dat je hem ook kunt gebruiken om er een veranda mee te maken. Plaats de veranda stang op heuphoogte tussen twee staande voortentstokken. Wanneer je dan een voor- of zijwand open rits kun je deze tot halverwege om de veranda stang heen klappen. Zo ontstaat er een speels veranda effect waar je op een zomerdag heerlijk achter kunt zitten. Je kunt ook meerdere veranda stangen plaatsen om meerdere panelen tegelijk om te klappen

Stormstang plaatsen

Een stormstang is een staande voortentstok die onder een bestaand frame kunt plaatsen. Ideaal om de voortentstokken van je voortent frame extra mee te ondersteunen. Een Stormstang is een functionele voortentstok die aan de bovenzijde voorzien is van een klem aan de onderzijde van een puntdop of klapvoet. De stormstang is ook in hoogte verstelbaar zodat je deze onder nagenoeg elke voortentstok kunt plaatsen. Bij een grote overspanning is het raadzaam om extra stangen te plaatsen zodat je voortent of luifel niet gaat doorhangen. Een stormstang kan echter ook naast een voortentdeur geplaatst worden. Zo behoudt je de juiste spanning op de voorwand en de deur kan netjes om de stormstang heen gerold worden. Ben je nieuwsgierig geworden naar het verstevigen van je voortentframe? Bekijk dan onze Youtube video Hoe verstevig ik mijn voortent

Een dakstang plaatsen

Een dakstang ook wel dakligger genoemd is een extra voortentstok die in het dak van je voortent geplaatst kan worden. Een dakstang is aan de voorzijde voorzien van een klem en aan de achterzijde van een haak die in een caravan oog of SHS-clip gehaakt kan worden. Op deze manier kun je dus zelf kiezen waar je deze voortentstok plaatst. Een extra dakstang zorgt voor meer spanning op het dak van je voortent. Hiermee staat de voortent dus strakker opgezet en heb je minder kans op een waterzak. Heb je een grote voortent of luifel? Plaats dan meerdere dakstangen voor het gewenste resultaat. Ben je benieuwd naar het opzetten van een voortent? Neem dan eens een kijkje op ons blog Hoe zet je een voortent op?

Hoeveel voortentstokken heb ik nodig?

Een goede frameconstructie voor je luifel of voortent is erg belangrijk. Het voorkomt problemen, het is een stuk veiliger en werkt daarnaast ook mee aan een langere levensduur van je voortent. Voor alle voortenten van PVC en Ten Cate All Season adviseren wij het volgende (minimaal!):

 • Maat 2 t/m 10: Twee extra dakstangen of nokbogen en twee stormstangen
 • Maat 11 t/m 14: vier extra stormstangen en twee dakstangen
 • Maat 15 t/m 20: vier extra dakstangen en stormstangen

Koop jouw voortentstokken online

Heb je een keuze kunnen maken uit ons assortiment? Plaats dan jou bestelling snel en eenvoudig door stap voor stap het bestelproces door te lopen. Zodra jouw bestelling bij ons binnen is, zorgen wij ervoor dat deze binnen 3 tot 5 werkdagen thuisbezorgd wordt. Wil je de voortentstokken toch liever eerst in het echt zien of wil je graag persoonlijk geadviseerd worden? Dan verwelkomen wij je graag in onze megastore in Winterswijk.