Bestellen in 3 eenvoudige stappen

Volg mijn bestelling(en)

Stabilo testwinnaar KcK

Onlangs is door het ANWB blad Kampeer en Caravan Kampioen (KCK) de Hypercamp Stabilo uitgeroepen tot testwinnaar in de categorie tenten onder de 50 euro. Andere deelnemers aan deze test waren: Vrijbuiter Zuiderzee 2, Basecamp Cabo 2, Leenbakker High Peak Camp 4, Kijkshop Style Expedition en Bristol Canyon.
Nadat vorig jaar de Hypercamp Venetia al als testwinnaar bij de bijzettenten uit de bus kwam heeft de KCK ook dit jaar weer een Hypercamp tent als beste getest, een bewijs voor de uitstekende kwaliteit van deze tenten.

Hieronder een verslag van deze test (bron: KCK)

Testconclusie:
Testwinnaar is de Stabilo van Obelink. De tent is goedkoop, netjes afgewerkt en kan prima tegen een spat regen.Opzetten:
De Stabilo is een koepeltent met een voorportaal, die makkelijk is op te zetten. Een opzetinstructie krijg je erbij, maar alles wijst zich eigenlijk vanzelf. Het kuipgrondzeil zit vast

aan de binnentent. Bij het vastpinnen komt de kuip mooi omhoog. De Stabilo is voorzien van het zogeheten pin-buis

systeem, waarbij je de glasfiber boogstokken van de koepel op de uiteinden op metalen pinnen schuift. Dit zorgt voor een extra stevige verankering van de stokken. Met haakjes bevestig je de binnentent aan de stokken. Voor de stok van de luifel is een sleuf gemaakt. Deze sleuf is ietwat aan de krappe kant. De buitentent ligt er bovenop, met lusjes zet je 'm vast aan de stokken. Prettig is dat de Stabilo (als enige van alle testmodellen) is uitgerust met stevige haringen. Je kunt er in ieder geval gerust op zijn dat de tent bij een wind niet makkelijk los zal komen van de grond. Binnen tien minuten staat er een mooi strak afgespannen tent op het gras.

Gebruik:
Bij het binnengaan van de Stabilo valt meteen een pluspunt op: grondzeiltje onder de luifel. Hierdoor kun je veel spulletjes buiten het slaapgedeelte opslaan en bij slecht weer droog voor je tent zitten. De tent is erg licht van binnen, dankzij de lichte kleuren van het doek. Ook de drie ventilatie-openingen zorgen voor lichtinval in de binnentent. Losse spulletjes kun je goed kwijt in de drie opbergzakjes. De Stabilo oogt wat smal. Met twee volwassenen zit 'ie meteen goed vol, maar de luifel compenseert deze krapte. De deuren en het muskietengaas zijn oprolbaar en vast te zetten met een houtje-touwtje systeem.

Ventilatie:
Drie ronde, permanent geopende ventilatieklappen zijn schuin aflopend, zodat je ook tijdens regenbuien kunt ventileren. Je kunt de kappen in het midden met klittenband dichtdrukken, zodat twee kleine gaatjes ontstaan. Doordat ze tegenover elkaar zitten, kun je goed en gelijkmatig ventileren; helemaal als je ook nog de voordeur openzet. De binnentent is voorzien van een muskietendeur.

Materiaal en afwerking:


Het doek is gemaakt van 100% polyester. De naden zijn getapet en er zijn verstevigingen aangebracht op de afspanpunten. Het naai- en stikwerk ziet er over het algemeen goed uit. Aan de voorkant, aan de onderkant van de luifel, zijn twee brede slikranden aangebracht. Het grondzeiltje voor de luifel past hier prima tussen en zo ontstaat een keurige kuip. Ook het kuipgrondzeil van de binnentent ziet er netjes uit en heeft een dubbel gestikte en getapte naad.

Regen:
Tijdens enkele kleine, zomerse buitjes blijkt dat je voor deze tent een extra grondzeil moet meenemen. Het zeil van de binnentent en het voorportaal is niet waterdicht. Maar heb je dat extra grondzeil bij je, dan kan je niet veel meer overkomen. De Stabilo doorstond op het regenplatform glansrijk een fikse hoosbui van een uur. De binnentent, de ritsen en de voortent: alles was kurkdroog

Laden...