Bestellen in 3 eenvoudige stappen

Volg mijn bestelling(en)

Ritsen / schimmel / lekkage / ramen

Ritsen:
Ritsen staan bloot aan grote spanningen en krachten door wind, slecht opgezette tent of druk van mensen of voorwerpen tegen de tent. Door het veelvuldig gebruik zijn ritsen zeer slijtagegevoelig. Op ritsen geen garantie.

Tip:

  • Zorg ervoor dat bij opbouw de ritsen gesloten zijn.
  • Ga voorzichtig met de ritsen om.
  • Om de ritssluitingen soepel te laten lopen, moeten deze af en toe met siliconen worden behandeld.
  • Controleer de ritsen voor gebruik, na gebruik geen garantie op ritsen.


Schimmel en vlekken:
Door onvoldoende ventilatie kan er schimmelvorming ontstaan. Belangrijk is dat u uw tent droog opbergt, zodat er geen schimmel of vochtvlekken kunnen ontstaan. Indien u de tent toch nat moet opbreken, laat hem dan zo snel mogelijk weer drogen.
Let er vooral op dat de slikranden met een doek afneemt.

Tip:

  • Berg de tent 100% droog op.
  • Indien er toch schimmel optreedt, gebruik dan een zachte borstel of spons met schoon water. Gebruik bij hardnekkige vlekken uitsluitend reinigingsmiddelen die voor tenten geschikt zijn. Andere chemische middelen kunnen de dichtingslaag van het doek aantasten. Het is aan te bevelen de tent na een reinigingsbeurt opnieuw te impregneren


Lekkage:
Katoen kan in het begin doorstuiven en vooral op de stiknaden iets lekken. Nadat het garen goed nat is geweest en daardoor is gezwollen houdt het doorstuiven op. Op een natte tent kunnen lichte vlekken zichtbaar worden, dit kan echter geen kwaad.
Nylon en Polyester is bekleed met een dichtingslaag waardoor ze waterafstotend en waterdicht zijn. Vooral door de inwerking van de ultra-violet (UV) stralen van de zon kan na verloop van tijd de dichtingslaag en dus ook de waterdichtheid worden aangetast.

Tip:

  • Om de waterdichtheid van uw tent te bewaren en haar levensduur te verlengen, moet de buitentent aan de buitenkant af en toe met een waterdichtingsmiddel worden ingespoten.
  • Na verloop van tijd kunnen nylon en polyester tenten op de naden water doorlaten dit kunt u behandelen met naaddichter.


Raamfolie:
Raamfolie is een plastisch materiaal, hierdoor is het onvermijdelijk dat de weefstructuur van het tentdoek vaag te zien is in het folie.
Er zit weekmaker in tentramen, daarom soms iets dof.

Tip:

  • U kunt de levensduur van tentramen vergroten door ze af en toe met koud, schoon water af te nemen. Gebruik NOOIT zeep of chemische middelen!

?

Laden...