Vuurkorven & vuurschalen

Vind jij het ook zo fijn om heerlijk rond een vuurtje te genieten van de lekkere warmte die er vanaf komt? Vooraf wanneer het in de avond flink afkoelt is een vuurtje in een vuurpot of vuurschaal heerlijk. Het vuur in een vuurkorf of vuurschaal geeft niet alleen een behaaglijke warmte ook veel sfeer en gezelligheid!
Bekijk hieronder ons assortiment en bestel eenvoudig online.

Filter
6 resultaten 6
Van hoog naar laag sorteren
Gefilterd op
 1. Kleur Zwart (6) Verwijder dit artikel
6 resultaten
 1. Magma zwarte RVS tuinhaard met vonkenvanger
  Magma zwarte RVS tuinhaard met vonkenvanger
  € 649,00
  Verkoop door Tuinhaard.com
 2. Magma RVS-Zwart gecoat Tuinhaard
  Magma RVS-Zwart gecoat Tuinhaard
  € 495,00
  Verkoop door Tuinhaard.com
 3. Relaxwonen ronde vuurkorf met barbecue
  Relaxwonen ronde vuurkorf met barbecue
  € 99,99
  Verkoop door Relaxwonen
 4. Relaxwonen zwarte tuinhaard
  Relaxwonen zwarte tuinhaard
  € 79,99
  Verkoop door Relaxwonen
 5. Metalen Vuurschaal Ø 57cm op standaard
  Metalen Vuurschaal Ø 57cm op standaard
  € 49,99
  Verkoop door Parya.nl
 6. Relaxwonen vuurkorf met hendel
  Relaxwonen vuurkorf met hendel
  € 33,99
  Verkoop door Relaxwonen

6 resultaten

per pagina

Producten vergelijken

Vuurkorf tips!

Steek het hout in de vuurkorf of vuurschaal altijd aan met aanmaakhoutjes, aanmaakblokjes of aanmaak briketten en gebruik alleen schoon en droog hout. Wanneer het hout goed droog en schoon is zorgt dit voor een volledige verbranding waardoor er geen schadelijke stoffen ontstaan. Gebruik geen papier of andere brandbare vloeistoffen, dit geeft schadelijke stoffen en kan brandwonden veroorzaken. Zorg ervoor dat je vuurkorf niet in de buurt staat van je planten, je meubels of andere brandbare materialen. Controleer altijd of de vuurkorf of vuurschaal stabiel staat en niet om kan vallen. Zet een emmer water in de buurt zodat je het vuur kunt doven mocht er iets mis gaan. En laat het vuur nooit onbewaakt achter!

Waar laat ik het as?

Na een avond genieten bij de vuurkorf houd je as over van het verbrande hout. Dit lijkt misschien afval, maar je kunt het ook gebruiken als voeding voor je tuin! Gebruik alleen schoon as, dus niet van geverfd of gelijmd hout en strooi dit in het voorjaar tussen je planten. Schoon as zit vol Kalium wat de kleur, vruchten, bloem- en knolvorming van je planten bevordert.

Zweedse fakkel

Een zweedse fakkel is een stuk boomstam dat van boven verticaal is ingezaagd. De zweedse fakkel plaats je met deze zaagsneden naar boven gericht. Je steekt de fakkel aan door een aanmaakblokje in het midden van de stam aan te steken. Door de zaagsnedes krijgt de vlam een perfecte zuurstoftoevoer zodat het blok gecontroleerd en gelijkmatig tot de grond kan opbranden. Een zweedse fakkel geeft warmte en sfeer zodat jullie de hele avond buiten kunnen zitten.

Vuurpot online bestellen

Heb je een vuurschaal of zweedse fakkel uitgezocht? Bestel deze dan eenvoudig online. Zodra we jouw bestelling ontvangen hebben zorgen wij ervoor dat deze zo snel mogelijk bij jou thuisbezorgd wordt. Wil je liever wat meer warmte op je terras? Neem dan ook eens een kijkje in de categorie gas terrasverwarming of de elektrische terrasverwarming.