Scheerlijnen & afspanmateriaal

Als je gaat kamperen, wil je natuurlijk graag dat jouw tent of voortent goed op z’n plek blijft staan en niet wegwaait als het weer even tegenzit. Maak daarom gebruik van scheerlijnen voor je tent. Een scheerlijn is een touw waarmee je een tent, voortent, luifel of vouwwagen afspant. Het gebruik van scheerlijnen zorgt voor stabiliteit en de tent blijft hierdoor beter overeind staan. Een scheerlijn span je op met een scheerlijnspanner.

Filter
Gefilterd op
  1. Materiaal Polypropyleen (0) Verwijder dit artikel
0 resultaten
We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.

Producten vergelijken

Waarom zijn scheerlijnen zo belangrijk?

Een scheerlijn, soms ook wel tent touw genoemd, is een stevige lijn die aan een tent geknoopt kan worden. Een tent staat dankzij stokken en haringen overeind, maar staat past echt stevig wanneer er een scheerlijn tent geplaatst wordt. Scheerlijnen voorkomen dat je tent wegwaait of schade oploopt bij harde windstoten. De scheerlijnen worden rondom geplaatst en vastgezet met een haring. Ze houden de tent rondom op zijn plek. Door de scheerlijnen strak te spannen met een scheerlijnspanner ontstaat er een strak opgezette tent waar de wind geen vat op heeft. In ons blog Het afspannen van een tent: de do’s en don’ts lees je alles over het afspannen van een tent.

Wat is een scheerlijnspanner?

Met alleen een lijn ben je er niet. De spanning op de scheerlijn tent zorgt voor de stevigheid. Met een scheerlijnspanner kun je scheerlijn strakker of losser spannen. Een scheerlijnspanner is een plaatje van metaal of kunststof waar de scheerlijn doorheen gehaald kan worden. Hierdoor ontstaat er een verstelbare lus waar een haring doorheen gehaald kan worden. Voor een stevig resultaat dienen de scheerlijnen ca. 1.5 meter buiten de tent geplaatst te worden.

Verschillende kleuren scheerlijn tent

Met een scheerlijn tent staat je tent als een huis, maar er ontstaat wel een hindernis baan aan tentlijnen waar je overheen zou kunnen struikelen. Vooral in het donker kan het soms een flinke uitdaging zijn om zonder te struikelen bij je tent te komen. Daarom zijn er verschillende kleuren scheerlijnen te koop zodat ze meer opvallen. De fluorescerende scheerlijnen in de kleuren neon geel of groen zijn de meest gekozen lijnen omdat deze het meeste opvallen, zowel overdag als ‘s avonds wanneer het donker is. Voor extra zichtbaarheid zijn er ook glow in the dark accessoires voor scheerlijnen verkrijgbaar. Denk hierbij aan een glow in the dark scheerlijnspanner of een glow in the dark kapje waarmee je het punt waar de scheerlijn op de grond komt kunt markeren.

Scheerlijnen kopen

Ga je een scheerlijn kopen? Dan moet je natuurlijk bij Obelink zijn. Bij Obelink hebben we een ruim assortiment aan scheerlijnen en scheerlijn tent. Naast verschillende lengtes, diktes en kleuren hebben wij ook een uitgebreid assortiment aan scheerlijn accessoires zoals scheerlijnspanners. Kortom, ga je scheerlijnen kopen? Dan kun je bij Obelink het beste slagen.