Hoeden & petten

Maak het verschil in de details! En met die details hebben we het over hoeden en petten waarmee je jouw uitrusting nog net iets completer kunt maken. Een juist gekozen hoofddeksel kan het verschil maken tussen prima en uitstekend uitgerust zijn! Zo zijn er verschillende soorten petten die je look afmaken en verschillende soorten hoeden die er niet alleen leuk uitzien, maar ook een belangrijke functie kunnen vervullen. Zo kun je denken aan petten die ongedierte tegenhouden en bijvoorbeeld hoeden die geheel waterdicht zijn om minder last te hebben van de regen. Al met al heeft het hoofddeksel de afgelopen eeuw een grote ontwikkeling doorgemaakt in functie, materiaal, gebruik en natuurlijk het uiterlijk. En binnen die verschillende aspecten heeft Obelink voor jou de juiste hoed of pet! Scrol dus snel verder en maak je outfit compleet!

Filter
Gefilterd op
 1. Eigenschappen Koelend (0) Verwijder dit artikel
 2. Eigenschappen Ventilerend (0) Verwijder dit artikel
0 resultaten
Er zijn momenteel geen producten beschikbaar in deze categorie.

Producten vergelijken

Hoeden en petten - Van vroeger uit…

Lang geleden kon je aan de hoeden of petten die gedragen werden zien van welke afkomst iemand was, wat de status van iemand was of wat iemand deed voor de kost. Ook nog in het recente verleden was het de gewoonte dat je het huis niet verliet zonder een hoofddeksel. Binnenshuis werd het hoofddeksel over het algemeen afgenomen. Zo waren er ook gebruiken in het begroeten van elkaar, waarbij mannen de hoeden of petten even afnemen, of er aan salueren. Tegenwoordig is dat vrijwel niet meer. Ook rangen en standen zijn vrijwel niet meer af te lezen aan de gedragen hoeden of petten. Sommige beroepen of uniformen zijn een uitzondering hierop. Vandaag de dag is het uiterlijk en/of zijn specifieke functies van hoeden of petten de voornaamste redenen voor het dragen.

Hoeden en petten - Specifiek doel

Vooral voor de kampeerder of (buiten-)sporter is vandaag de dag de functie van het hoofddeksel de voornaamste reden voor het dragen. Hieronder vind je enkele van de voornaamste functies die een goede reden kunnen zijn om te kiezen voor die specifieke hoed of pet.

 • Bescherming tegen o.a. ongedierte
  Zo zijn er verschillende petten met een verlengde bescherming voor je nek. Zo ben je beschermd tegen de brandende zon in je nek, maar vooral ook tegen ongedierte dat nu niet meer in je nek kan steken of via je nek achter je kleding kan kruipen!
 • Verkoeling of juist isolerend
  Goede bescherming tegen de felle zon is belangrijk. Hoeden bieden rondom bescherming en petten zijn er met de zonneklep in diverse afmetingen en vormen. Daarnaast zijn er petten die oorwarmers hebben die je ook naar binnen kan vouwen. Die zijn dan weer met name geschikt in koudere omstandigheden. Daarover gesproken vind je bij Obelink ook ruime keus aan mutsen!
 • Materiaal
  Het hoofddeksel kan bestaan uit verschillende materialen. Van katoen, leer, vilt of synthetisch materiaal; voor ieder materiaal is wel wat te zeggen. Zo zullen hoeden van leer wat robuuster aanvoelen, langer mee gaan, maar ook iets duurder zijn. Leer is natuurlijk wel geheel waterdicht, en kreukt niet snel. Aan de andere kant voelen hoeden van vilt zachter aan. Petten zijn natuurlijk ook in allerlei verschillende materialen beschikbaar. Zo kun je denken aan de flexibele en sneldrogende petten die geschikt zijn voor sporters. Maar ook met de Baseball pet en Trucker pet van katoen of polyester kan je outfit helemaal afmaken!
 • Uitstraling/looks
  Zo zorgt iedere functie, iedere manier van isolatie en ieder materiaal voor een andere uitstraling. Dit kan allemaal meewegen in jouw overweging voor een specifiek hoofddeksel. Naast het online assortiment vind je in de Obelink Megastore het gehele assortiment, met alle hoeden en petten op een rij. Hier kun je passen, voelen en bekijken wat je precies zoekt en jou helpen in je keuze voor de juiste hoeden of petten.