Ecco

Ecco is al bijna 60 jaar producent van schoenen waarbij comfort en hoge kwaliteit bovenaan staan. De familie Toosbuy begon in de jaren 60 van de vorige eeuw met het ontwikkelen van een eigen merk schoenen in hun schoenenfabriek in Denemarken. Ondertussen kun je voor allerlei soorten Ecco schoenen en Ecco sandalen terecht bij Ecco ; of je nu gaat wandelen, naar het werk gaat, modieuze schoenen zoekt of gewoon leuke schoenen wilt zonder een specifiek doel. Vandaag de dag is Ecco nog steeds in handen van nazaten van de familie Toosbuy die nog altijd, door het toepassen van innovatieve technologieën, de Ecco schoenen en Ecco sandalen keer op keer tot een succes maken. Bekijk hieronder het assortiment Ecco herenschoenen, Ecco damesschoenen en Ecco sandalen om ook zo’n succesvol paar in huis te halen!

Filter
6 resultaten 6
Van hoog naar laag sorteren
Gefilterd op
 1. Eigenschappen Ademend (6) Verwijder dit artikel
6 resultaten
 1. ECCO Multi-Vent GTX heren wandelschoenen
  ECCO Multi-Vent GTX heren wandelschoenen
  Beschikbaar in verschillende maten
  Adviesprijs € 179,99 € 179,99 Vanaf € 149,95
  Je bespaart € 30,04
  Verkoop door Obelink
 2. ECCO Street 720 Black heren sneakers
  ECCO Street 720 Black heren sneakers
  Beschikbaar in verschillende maten
  Adviesprijs € 159,99 € 159,99 Vanaf € 139,95
  Je bespaart € 20,04
  Verkoop door Obelink
 3. ECCO Biom Fjuel Navy heren wandelschoenen
  ECCO Biom Fjuel Navy heren wandelschoenen
  Beschikbaar in verschillende maten
  Adviesprijs € 139,99 € 139,99 Vanaf € 124,95
  Je bespaart € 15,04
  Verkoop door Obelink
 4. ECCO MX GTX heren wandelschoenen
  ECCO MX GTX heren wandelschoenen
  Beschikbaar in verschillende maten
  Adviesprijs € 119,99 € 119,99 Vanaf € 109,95
  Je bespaart € 10,04
  Verkoop door Obelink
 5. ECCO MX GTX dames wandelschoenen
  ECCO MX GTX dames wandelschoenen
  Beschikbaar in verschillende maten
  Adviesprijs € 119,99 € 119,99 Vanaf € 109,95
  Je bespaart € 10,04
  Verkoop door Obelink
 6. ECCO X-Trinsic leer heren sandalen
  ECCO X-Trinsic leer heren sandalen
  Beschikbaar in verschillende maten & kleuren
  Adviesprijs € 99,99 € 99,99 Vanaf € 89,95
  Je bespaart € 10,04
  Verkoop door Obelink

6 resultaten

per pagina

Producten vergelijken

Ecco – geschiedenis

De oprichter van Ecco ; Karl Toosbuy had een droom. Hij wilde een schoenenfabriek hebben en zélf runnen. Hij was van jongs af aan opgeleid als schoenmaker en klom geleidelijk op tot directeur van een schoenenfabriek in Kopenhagen. Tot Birte en Karl Toosbuy de mogelijkheid zagen om in de provincie betrouwbaarder personeel te vinden en eigen schoenenfabriek te starten; Ecco was geboren op 1 april 1963. De Ecco Venus was 1 van hun eerste grote successen. Door klanten en zelfs modebladen werd de Ecco Venus vergeleken met creaties van beroemde Franse ontwerpers. Vervolgens kwam de Ecco Joke. Dit waren Ecco herenschoenen en Ecco damesschoenen van een bijzonder zachte leersoort en een eigen variatie op de originele mocassin-stijl. Tevens was de Ecco Joke de eerste schoen ter wereld waarbij het logo in de zool werd gegoten. Hierdoor laat iedereen met Ecco schoenen een afdruk van het Ecco-logo achter in het zand; waar ook ter wereld!

Ecco schoenen en Ecco sandalen wereldwijd

De Ecco sandalen en Ecco schoenen worden ondertussen in 101 landen wereldwijd verkocht. Met 2.250 Ecco winkels en meer dan 14.000 Ecco verkooppunten kun je wel zeggen dat Ecco schoenen wereldwijd goed zichtbaar zijn. Ondertussen is in Nederland een geavanceerde leerlooierij in Dongen opgestart voor de verbetering en productie van innovatief premium leer, ook voor allerlei Ecco sandalen dames en heren.

Innovatieve technologie voor Ecco damesschoenen en Ecco herenschoenen

Oorspronkelijk was de ‘Direct Injection Technology’ ontwikkeld voor de massaproductie van goedkope schoenen. Ecco zag dit en gebruikte die technologie om snel en efficiënt schoenen van hoge kwaliteit te produceren. Dit gaf Ecco een aanzienlijk concurrentievoordeel. De Ecco Soft schoen was de eerste succesvolle toepassing van de nieuwe ‘Direct Injection Technology’ gericht op Ecco damesschoenen en Ecco herenschoenen. Directe injectie was een revolutionaire technologie waardoor de zolen van sportschoenen rechtstreeks op het leren bovenwerk konden worden gespoten. Dit leverde een Ecco schoenen een veel sterkere binding tussen de zool en het bovenwerk en maakte de schoenen zachter en flexibeler.

Ecco sandalen dames en Ecco sandalen heren

Sandalen zijn het oudste schoeisel ter wereld en nog steeds worden sandalen door vele mensen wereldwijd graag gedragen. En dit is niet zonder reden. Sandalen kunnen tegenwoordig vrijwel net zo veel steun en comfort bieden als dichte schoenen, maar dan met frisse voeten! Ecco sandalen hebben dan ook dezelfde innovatieve technologieën meegekregen als de Ecco schoenen. Hierdoor zijn de Ecco sandalen dames en heren modellen net zo succesvol als Ecco damesschoenen en Ecco herenschoenen.