Brand voortenten

Bij Obelink zijn wij al jaren trotse dealer van Brand Voortenten. De Brand tenten zijn kwalitatief hoogwaardige voortenten met oog voor detail. De Brand voortenten worden op met de hand gemaakt waardoor er een een kwaliteitsproduct ontstaat. Het is dan ook niet voor niets dat de voortenten van Brand al decennia lang door menig seizoenskampeerder wordt gebruikt. De gehele collectie Brand voortenten is te bekijken en te bestellen in onze webshop. Daarnaast staat nagenoeg de gehele collectie opgezet in onze showroom in Winterswijk. Bekijk hieronder het complete assortiment Brand voortenten en laat je inspireren.

Filter
24 resultaten 24
Van hoog naar laag sorteren
24 resultaten

24 resultaten

per pagina

Wat maakt Brand voortenten uniek?

Je zult vast denken, een voortent is een voortent en ze lijken allemaal op elkaar en waarin onderscheiden ze zich? De meeste voortenten lijken inderdaad op elkaar maar kunnen qua details enorm van elkaar verschillen. Het zijn juist deze kleine details die een Brand voortent onderscheid van een andere voortent. Zo zijn de Brand tenten voorzien van een multifunctionele afspanstrook. Dit is een strook die aan de onderzijde rondom de voortent is vastgestikt. Om de twee centimeter zit een opening voor een afspanrubber. Zo kun je dus zelf kiezen waar je een spanelastiek en dus een tentharing plaatst. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zoveel mogelijk spanpunten te bevestigen om de voortent bestand te maken tegen slecht weer. Een ander onderscheidend detail bij de tenten van Brand zijn de afneembare framepennen. Doordat de framepennen afneembaar zijn loop je minder kans dat deze de voortent beschadigen tijdens het opzetten. Je plaatst de framepennen dus pas wanneer je Brand voortent volledig over het frame hebt gelegd.

Hoe bereken je een Brand voortent omloopmaat?

Het berekenen van de je juiste omloopmaat voor een Brand voortent is niet moeilijk. Je meet de omloopmaat van een caravan altijd vanaf de grond aan de achterzijde en gaat dan recht omhoog de caravanrail in. Je volgt de rail dan helemaal tot aan de voorkant. Op de schuine zijde aan de voorkant ga je op een hoogte van 185cm recht naar beneden, weer tot aan de grond. De maat die hier uitkomt is je omloopmaat. De Brand tenten hebben een minimale en een maximale maat. Je kiest dus altijd de maat uit waar de door jouw gemeten maat tussen valt. In het blog Hoe bereken je de juiste omloopmaat van jouw caravan? gaan we hier dieper op in. Mocht je nog vragen hebben over de Brand voortent omloopmaat dan kun je voor extra advies en uitleg ook terecht bij de experts in onze winkel.

Wat is het verschil tussen de Brand Palazzo en de Brand Riogrande?

De Palazzo en de Riogrande zijn twee modellen die al jaren in de Brand collectie zitten. Deze Brand voortenten zijn daarom dus ook erg populair bij de seizoenskampeerders. Omdat deze twee Brand tenten erg veel op elkaar lijken krijgen we vaak de vraag ‘’wat is precies het verschil?’’. Het verschil tussen de Palazzo en de Riogrande zit hem met name in de gebruikte modellen. De Riogrande is volledig van TenCate Residential tentdoek gemaakt. Dit robuuste tentdoek heeft een ademend vermogen en een hoge levensduur. Dit maakt de Riogrande voortent ideaal voor het kamperen op een seizoensplek van maart tot september. Wanneer je de voortent ook in de winter gebruikt op bijvoorbeeld een jaarplaats, dan is de Palazzo de betere keuze. De Brand Palazzo heeft in tegenstelling tot de Riogrande namelijk een dak dat volledig van PVC gemaakt is. PVC is duurzaam, makkelijk schoon te houden én wintervast. Het nadeel van PVC is dat het niet ademend. Daarom is de Palazzo minder geschikt om tijdens de zomermaanden te gebruiken.

Brand voortenten in de showroom

Bij Obelink in de showroom staan bijna alle voortenten uit de Brand collectie opgezet. Zo kun je eenvoudig en op een laagdrempelige manier de modellen bekijken en met elkaar vergelijken. Ook kun je bij ons terecht voor gericht advies over de Brand tenten en onze andere voortenten.

Producten vergelijken