Koppelingen

Wil je het rijden met een caravan comfortabeler maken en ontspannen je vakantiebestemming bereiken? Dan biedt een gestabiliseerde koppeling van AL-KO de oplossing. Een AL-KO koppeling zit of kan eenvoudig gemonteerd worden op het chassis van je caravan of aanhanger. Bekijk hieronder snel ons assortiment met AL-KO koppelingen en AL-KO koppeling onderdelen, bestel ze direct online! Wil je nog meer weten lees dan hieronder meer.

Filter
7 resultaten 7
Van hoog naar laag sorteren
7 resultaten
 1. AL-KO AKS3004 koppeling
  AL-KO AKS3004 koppeling
  € 375,00
  Waardering:
  97%
  Verkoop door Obelink
 2. AL-KO AK270 koppeling
  AL-KO AK270 koppeling
  Adviesprijs € 56,05 € 56,05 € 55,00
  Waardering:
  96%
  Verkoop door Obelink
 3. AL-KO AKS 2004/3004 frictiecups
  AL-KO AKS 2004/3004 frictiecups
  € 39,95
  Waardering:
  93%
  Verkoop door Obelink
 4. AL-KO AKS 3004 remschoen
  AL-KO AKS 3004 remschoen
  € 39,95
  Waardering:
  85%
  Verkoop door Obelink
 5. AL-KO Safety Premium AK160 koppelingsslot
  AL-KO Safety Premium AK160 koppelingsslot
  Vanaf € 159,00
  Verkoop door Obelink
 6. AL-KO AK161 koppeling
  AL-KO AK161 koppeling
  € 55,00
  Verkoop door Obelink
 7. AL-KO AKS 1300 frictiecups
  AL-KO AKS 1300 frictiecups
  € 39,95
  Waardering:
  95%
  Verkoop door Obelink

7 resultaten

per pagina

Producten vergelijken

AL-KO stabilisator

Ontspannen en zonder zorgen je vakantiebestemming bereiken? Een AL-KO stabilisator koppeling helpt hierbij. Een AL-KO gestabiliseerde koppeling gaat het slingeren van de caravan tegen en zorgt ervoor dat de caravan goed achter het voertuig ligt. Hoe de AL-KO stabilisator de caravan stabiliseert komt door de frictiecups die in de koppeling zitten. De frictiecups geven weerstand op de trekhaak, door deze weerstand krijgt de caravan minder ruimte om te gaan slingeren en zal deze het trekkende voertuig beter gaan volgen.

AL-KO stabilisator onderhoud

Voor een goede werking van je AL-KO stabilisator koppeling is het van belang dat je trekhaak/kochel goed schoon, roest- en volledig vetvrij is. Heb je een nieuwe trekhaak? Dan moet deze eerst opgeschuurd worden. Doe je dit niet, vervuild dit de frictiecups en zal de werking sterk afnemen. Je kunt vuile frictiecups schoonmaken met een licht schuurpapiertje.

AL-KO koppeling onderdelen

Een AL-KO koppeling bestaat uit diverse onderdelen. Een van de AL-KO koppeling onderdelen zijn de frictiecups. De frictiecups in je AL-KO koppeling slijten door gebruik en zullen in de loop van tijd vervangen moeten worden. Bij Obelink kun je terecht voor elk type frictiecup voor jou AL-KO koppeling. De AL-KO koppeling is voorzien van een slijtage indicator waardoor je de frictiecups op tijd kunt gaan vervangen. De maximale levensduur van de frictiecups is 50.000 km. Ook zijn er meer AL-KO koppeling onderdelen verkrijgbaar, denk hierbij aan losse hendels en voor extra veiligheid eventueel koppelingssloten.

AL-KO stabilisator, Wanneer wel gebruiken en wanneer niet?

Gebruik geen stabilisator wanneer je het slechte rijgedrag van een combinatie wilt compenseren, bijvoorbeeld wanneer het trekkende voertuig eigenlijk te licht is voor de caravan. Zou in dat geval de caravan toch gaan slingeren valt dit niet meer te compenseren en is er "geen houden meer aan".

Wil jij je rijcomfort verbeteren en daardoor meer ontspannen rijden, gebruik dan wel een stabilisator. Door de stabilisator zul je minder last hebben van inhalende vrachtwagens en busjes, windvlagen en natuurlijk de oneffenheden in het wegdek.