Klamboes

Een klamboe mee op reis kan een hoop ellende voorkomen. Je kan ’s nachts lekker doorslapen omdat je geen last meer hebt van het zoemende geluid om je hoofd. Nog belangrijker: een reisklamboe beschermt je tegen ziektes. Je moet er niet aan denken om gestoken te worden door een malariamug of dat je met knokkelkoorts thuis komt. Met een reisklamboe kun je op een goedkope en eenvoudig manier jezelf beschermen. Bekijk gauw ons online assortiment en bestel jouw muggennet!

10 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Travelsafe Pop Out HD 2-persoons tropenproof klamboe
  Travelsafe Pop Out HD 2-persoons tropenproof klamboe
  Adviesprijs € 44,95 € 44,95 € 39,95 Laagste-prijs-garantie
  Je bespaart € 5,00
 2. Travelsafe Cube Tropical 2-persoons tropenproof klamboe
  Travelsafe Cube Tropical 2-persoons tropenproof klamboe
  Adviesprijs € 74,95 € 74,95 € 67,50 Laagste-prijs-garantie
  Je bespaart € 7,45
 3. Travelsafe Cube 2-persoons klamboe
  Travelsafe Cube 2-persoons klamboe
  Adviesprijs € 69,95 € 69,95 € 62,95 Laagste-prijs-garantie
  Je bespaart € 7,00
 4. Travelsafe Multi Style 1-persoons klamboe
  Travelsafe Multi Style 1-persoons klamboe
  Adviesprijs € 39,95 € 39,95 € 35,95 Laagste-prijs-garantie
  Je bespaart € 4,00
 5. Travelsafe Cube 1-persoons klamboe
  Travelsafe Cube 1-persoons klamboe
  Adviesprijs € 54,95 € 54,95 € 49,95 Laagste-prijs-garantie
  Je bespaart € 5,00
 6. Travelsafe Cube Tropical 1-persoons tropenproof klamboe
  Travelsafe Cube Tropical 1-persoons tropenproof klamboe
  Adviesprijs € 59,95 € 59,95 € 53,95 Laagste-prijs-garantie
  Je bespaart € 6,00
 7. Ambiance ophangset
  Ambiance ophangset
  € 9,95

10 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten vergelijken

Welke klamboe?

Een klamboe kopen lijkt een relatief simpele handeling waar je niet te veel tijd en aandacht aan hoeft te besteden. Echter is het verstandig om dit wel te doen. Denk bijvoorbeeld eens na over de gaatjesgrootte van een klamboe. Dit moet natuurlijk niet te groot zijn anders is het effect weg. Er zijn 2 manieren om de gaatjesgrootte van een reisklamboe aan te geven.

 • Het aantal gaatjes per vierkante inch. Dit is minimaal 156. In Nederland hebben de muggennetten voor malariagebieden vaak een mesh size van 200 of meer. Mesh size is een ander woord voor gaatjesgrootte.
 • Een andere manier is een gaatjesgrootte van 1,5 bij 1,5 mm. Dit is ook zoals de Wereldgezondheidsorganisatie het aanbeveelt.

Een geïmpregneerde reisklamboe

In Nederland heb je voldoende aan een gewone klamboe zonder impregneermiddel. Ga je echt ver op reis en kom je in malariagebieden, dan is het handig om een reisklamboe te nemen die geïmpregneerd is met een insect dodend middel. Een malariamug kan soms een hele nacht wachten op de klamboe totdat jouw been of arm dichtbij genoeg is om te prikken. Zodra de mug op een geïmpregneerde reisklamboe gaat zitten valt ‘ie dood neer en heeft ‘ie geen kans om jou te prikken.
Controleer daarnaast altijd, voor je gaat slapen, of er geen muggen of ander eng ongedierte in je klamboe zitten. Een muggennet is erg handig, maar mocht er ongedierte onder het muggennet komen dan is het hele effect weg en zit je alsnog onder de jeukende bulten.

Met deze tips ga je goed voorbereid op pad! Nu alleen nog een klamboe kopen? Bestel hem direct en laat hem thuis bezorgen. Of kom eens een dagje shoppen in onze Megastore en ontvang nog meer handige tips van onze experts.