Braadpannen

Een casserole oftewel een braadpan is een wijde en diepe pan die meestal voorzien is van een dikke en zware bodem. Deze bodem zorgt ervoor dat de warmte gelijkmatig wordt verdeeld. Een gietijzeren braadpan is voorzien van een goed afsluitende deksel die ervoor zorgt dat er geen lucht in de pan kan komen. Bekijk hieronder ons assortiment braad- en stoofpannen.

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Emaille braadpan
  Emaille braadpan
  Vanaf € 6,95
  Waardering:
  98%
  • Materiaal: Staal

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Waarvoor gebruik je een braadpan?

Een sudderpan, zoals een braadpan ook wordt genoemd, wordt meestal gebruikt voor het bakken van vlees, gevogelte of wild of voor het dichtschroeien voordat het vlees wordt gebraden in de oven. Maar een gietijzeren braadpan kan ook prima gebruikt worden voor het bereiden van soepen of verschillende soorten groentes. En meestal kan een braadpan ook gebruikt worden als ovenschaal. Doordat een sudderpan voorzien is van een goed afsluitende deksel gaat er zo min mogelijk vocht verloren. Alle waterdamp die ontstaat belandt op deze manier weer terug in de pan. Dit in combinatie met de lange gaartijd zorgt ervoor dat de sappigheid en smaak van het product behouden blijven.

Materiaal braadpannen

De meeste braadpannen worden gemaakt van gietijzer. Braadpannen van gietijzer zijn veel zwaarder dan bijvoorbeeld pannen die gemaakt zijn van plaatstaal. Hoe zwaarder en dikker de pan hoe beter het braadresultaat zal zijn. Sommige stoofpannen zijn voorzien van een emaille laag. Emaille is een laag gesmolten glas dat over de braadpan wordt aangebracht. De emaille laag zorgt ervoor dat de casserole niet kan gaan roesten. Een braadpan met een emaille laag vergt dus minder onderhoud en is makkelijker schoon te maken.

Onderhoud braadpan

Als je een gietijzeren braadpan goed onderhoud dan gaat hij jarenlang mee. Na het schoonmaken van de casserole is het belangrijk dat je de pan goed droogmaakt en goed invet. Deze vette laag zorgt ervoor dat de pan niet gaat roesten en dat bij een volgende keer braden het eten niet snel aanbrandt. De olie trekt in de pan waardoor zij een natuurlijke antiaanbaklaag opbouwt.

Sudderpan online bestellen

Heb je een keuze kunnen maken? Dan kun je eenvoudig online een bestelling plaatsen. Ben je toch nog niet overtuigt welke braadpan het beste bij jou past? Neem dan vrijblijvend contact op met de Obelink klantenservice, of kom langs in onze megastore. Bekijk ook eens ons assortiment kookpannen en heteluchtpannen om nog uitgebreider te kunnen koken.