Gasflessen

Wanneer je gaat kamperen mag een gasfles natuurlijk niet ontbreken in je kampeeruitrusting! We gebruiken steeds vaker gasflessen om op te koken, om te verwarmen maar ook om te koelen. Ook thuis maken we veelvuldig gebruik van de gasfles voor de barbeque of terrasverwarming. Bekijk daarom onderstaand snel ons assortiment gasflessen

Filter
2 resultaten 2
Van hoog naar laag sorteren
Gefilterd op
 1. Merk Badé (2) Verwijder dit artikel
2 resultaten
 1. Badé aluminium gasdamptank
  Badé aluminium gasdamptank
  € 315,00
  Waardering:
  95%
  Verkoop door Obelink
 2. Badé haakse staande LPG tank
  Badé haakse staande LPG tank
  € 219,00
  Waardering:
  93%
  Verkoop door Obelink

2 resultaten

per pagina

Producten vergelijken

Gasfles kopen

Bij Obelink vind je een ruim assortiment gasflessen. Bij ons vind je gasflessen voor recreatief gebruik. Denk hierbij aan gebruik op de camping, in de caravan of thuis in de tuin. Wij hebben gasflessen in verschillende soorten en maten. Compacte lichtgewicht gasflessen voor recreatief gebruik maar ook de oude vertrouwde groene 5 kg fles. Er zijn verschillende soorten gas, houdt hier rekening mee bij de het gasfles kopen. De meest bekende gassoorten zijn butaan, propaan en LPG. De meeste gasflessen hebben wij ruim in voorraad! Naast een ruim assortiment hebben we ook kennis over gas. Bij vragen kunnen we je altijd van passend advies voorzien. Daarom kun je het beste bij Obelink je gasfles kopen!.

Wat is butaan?

Butaan is een vloeibaar gas dat veel voor recreatieve doeleinden gebruikt wordt zoals koelboxen, kachels, kooktoestellen en barbecues. Een belangrijke eigenschap van butaan om rekening mee te houden is het kookpunt. Dit temperatuur waarbij het gas van vloeistof overgaat en andersom. Bij butaan ligt dit kookpunt op 0 °C. Dit wil dus zeggen dat het gas bij temperaturen onder de 0 veranderd in vloeistof waardoor er geen druk meer in de gasfles zit. Voor gebruik tijdens de wintermaanden heb je dus niet zoveel aan je butaan fles. Gasflessen met butaan worden daardoor vooral in de zuidelijke landen gebruikt.

Wat is propaan?

Propaan is net zoals butaan een gas dat uitstekend geschikt is voor recreatief gebruik. Toch zit er een groot verschil tussen beide. Het belangrijkste verschil tussen de beide gassen is het kookpunt. Waar bij het kookpunt van butaan op 0 °C ligt is dit voor propaan -44°C. DIt wil dus zeggen dat het gas pas vloeibaar wordt bij extreem koude temperaturen. Hierdoor kun je propaan ook gebruiken in je ongeïsoleerde camper of caravan tijdens de wintermaanden zonder dat je bang hoeft te zijn voor drukverlies.