Radio's

Geniet van je favoriete radiozender met één van onze radio’s waar je ook maar bent. Zowel een draagbare radio als camper radio zijn te vinden in onze webshop. Met een autoradio kun je genieten van radiostations onderweg tijdens het rijden. De radio is een geweldige manier om nieuwe muziek en het laatste nieuws te ontdekken. Wil je wel muziek, maar zoek je geen radio voor in je camper of caravan? Kijk dan eens naar andere audio producten, zodat je nog steeds kan genieten van je favoriete muziek.

Filter
Gefilterd op
 1. Materiaal ABS (0) Verwijder dit artikel
0 resultaten
Er zijn momenteel geen producten beschikbaar in deze categorie.

Welke type radio’s zijn er?

Obelink biedt verschillende soorten radio’s aan. Zo kun jij luisteren naar fijne muziek of het nieuws wanneer jij maar wilt. Bij Obelink is er altijd wel een type radio die past binnen jouw wensen.

De volgende type radio’s zijn verkrijgbaar bij Obelink:

 • Autoradio’s
 • Wekker radio’s
 • Standaard radio’s
 • Dab+ radio’s
 • Internetradio’s
 • Draagbare radio’s
 • Pocket radio’s

Autoradio

Een autoradio is handig om te hebben. Geniet tijdens het rijden van eindeloze radiozenders. De autoradio zijn er in verschillende soorten en maten. Er zijn traditionele camper radio’s of radio’s met een beeldscherm erin gebouwd. Met een camper radio heb je een ingebouwde navigatiesysteem zodat je nooit meer verdwaald. Tegenwoordig hebben autoradio’s vaak de mogelijkheid om handsfree te bellen, zo kan je veilig bellen tijdens het rijden en kun je de huidige verkeersinformatie ontvangen via de radio. Kortom, met een autoradio heb je tijdens het rijden meer vermaak. Zo worden de lange ritten leuker en makkelijker vol te houden.

Voordelen van een dab radio

Het hebben van een dab radio heeft zijn voordelen. Het aanbod van radiozenders is veel groter dan op een traditionele camper radio met een FM. Naast dat je dus meer zenders kunt ontvangen, hebben de zenders ook een betere dekking in het land. De beste reden om voor een dab radio te gaan, is het geluid. Bij een FM-radio is er een kans op ruis en kraak. Dit is niet het geval bij een dab radio. Radio’s met een dab verbinding zijn ook een stuk gebruiksgemakkelijker. Bij een FM moet je eerst zelf de juiste frequentie zoeken om een zender te ontvangen. een dab radio geeft alle beschikbare radiostations in veel gevallen weer in alfabetische volgorde. Het is dus veel gebruiksvriendelijker.

Wil je op reis gaan met een dab radio? Dan heb je in het buitenland meer kans op geluid dan met een radio die FM heeft. In sommige landen worden FM-radio’s afgebouwd en hebben ze alleen nog maar dab radio. Kortom, een DAB-radio biedt een hogere geluidskwaliteit, meer radiostations, gebruiksvriendelijkheid, minder interferentie en toekomstbestendigheid, waardoor het een goede keuze is voor radio liefhebbers.

Wat voor een autoradio heb ik nodig?

Welk type autoradio je nodig hebt, hangt af van je voorkeuren. Er zijn een paar belangrijke factoren waarmee je rekening kunt houden bij het aanschaffen van een nieuwe radio:

 • De maat van de autoradio: zorg ervoor dat de radio past in de opening van je dashboard. Zo voorkom je dat je een te grote of te kleine autoradio haalt.
 • Functies van de radio: er zijn verschillende camper radio’s met verschillende functies. Denk aan het wel of niet hebben van een dashboard, navigatiesysteem, bluetooth, USB-poorten, CD-speler of achteruitrijcamera.
 • Het budget: er zijn autoradio’s voor een laag en hoog budget, net afhankelijk hoeveel jij er voor over hebt. Kies een autoradio die past binnen jouw budget.

Mocht je toch het nieuws willen weten of iets anders willen dan radio luisteren, bekijk ons advies over wat je nodig hebt om tv te kijken op de camping. Zo weet jij hoe je TV kunt kijken tijdens je vakantie. Ben je op zoek naar een radio in combinatie met een wekker? Bekijk dan hier al onze wekkerradio’s.

Producten vergelijken