Bankairco's

Een bankairco zorgt ervoor dat je na een warme dag toch lekker koel kunt slapen in je caravan of camper. Een bankairco noemen we ook wel een inbouw airco caravan omdat het dankzij zijn compacte formaat in het interieur van je caravan of camper gebouwd kan worden. Een inbouw airco caravan wordt vaak onder in één van de banken in je caravan geplaatst. Bij een camper kan een bankairco ook in de de garage of dubbele vloer gemonteerd worden.

Met een bankairco zorg je ervoor dat je caravan of camper altijd op ideale temperatuur is. Wil je nog meer weten? Neem dan contact op met één van onze specialisten of lees hieronder meer over de bankairco’s.

Filter
4 resultaten 4
Van hoog naar laag sorteren
4 resultaten
 1. Vechline 9000 BTU bankairco
  Vechline 9000 BTU bankairco
  Adviesprijs € 1.355,00 € 1.355,00 € 1.250,00
  Waardering:
  100%
  • Koelcapaciteit: 2650 W
  • Aansluitspanning: 230 V
  Verkoop door Obelink
 2. Dometic Freshwell 3000 airco
  Dometic Freshwell 3000 airco
  Adviesprijs € 1.910,58 € 1.910,58 € 1.650,00
  Waardering:
  94%
  • Koelcapaciteit: 2700 W
  • Aansluitspanning: 230 V
  Verkoop door Obelink
 3. Truma saphir comfort RC airco
  Truma saphir comfort RC airco
  Adviesprijs € 2.236,00 € 2.236,00 € 1.699,00
  Waardering:
  97%
  • Koelcapaciteit: 2400 W
  • Aansluitspanning: 230 V
  Verkoop door Obelink
 4. Truma Saphir compact airco
  Truma Saphir compact airco
  Adviesprijs € 1.923,00 € 1.923,00 € 1.484,00
  Waardering:
  73%
  • Koelcapaciteit: 1800 W
  • Aansluitspanning: 230 V
  Verkoop door Obelink

4 resultaten

per pagina

Bankairco vs dakairco

Een bankairco heeft diverse voordelen ten opzichte van een dakairco:

 • Gewichtsvoordeel: In tegenstelling tot een dakairco wordt een bankairco caravan op de vloer gemonteerd. Hierdoor heb je geen extra gewicht op het dak, maar dichter bij de as. Dit heeft als groot voordeel dat het een gunstige invloed kan hebben op de rijeigenschappen van je een caravan.
 • Lichtinval: Een groot voordeel ten opzichte van een dakairco caravan is dat er geen lichtinval verloren gaat.
 • Meerdere uitgangen koude lucht: De meeste bank airco’s zijn voorzien van meerdere uitgangen waarop koude lucht slangen gemonteerd kunnen worden. Deze luchtslangen kun je naar elke gewenste plek leiden en kun je op die plekken fijn voor koelere lucht zorgen.

Bankairco monteren

Een bank airco camper monteren is niet altijd eenvoudig, omdat je diverse gaten moet maken in de vloer van je caravan of camper. Bij een bankairco camper mag je ook alleen maar gebruik maken van speciale koude luchtslangen. Het advies luidt ook om de koude luchtslangen van je bank airco zo kort mogelijk te houden, zo voorkom je vochtophoping. Denk er ook aan om bij plekken waar de koude lucht uit moet komen zo hoog mogelijk komen. Koude lucht valt namelijk van nature naar beneden, zo maak je het best gebruik van je bankairco.

Obelink heeft een ruim assortiment aan inbouw airco’s. Ook zijn er veel airco Accessoires verkrijgbaar zoals verschillende kleuren uitblaasroosters of dempers. Deze dempers zorgen ervoor dat het geluidsniveau drastisch daalt en je dus tijdens het gebruik van je bankairco caravan niet teveel last hebt van het geluid.

Verschillende soorten bank airco's

Zoals de naam zich al doet aannemen zorgen deze bankairco’s voor koele lucht. Maar daarnaast zijn er ook bank airco’s die de lucht ook reinigen en zelfs drogen, ideaal voor mensen met allergieën (mede dankzij een pollenfilter). Ook zijn er bankairco’s verkrijgbaar die naast het koelen van lucht ook de lucht verwarmen, zo kun je de inbouw airco zowel gebruiken als airco en als kachel.

Vraag het de specialist

Wil je nu nog meer weten over een inbouw airco caravan? Neem dan gerust contact op met één van onze specialisten. We vertellen je graag meer over de bankairco’s. Je kunt ook nog altijd ons artikel lezen over Welke airco kies ik voor mijn caravan of camper?

Producten vergelijken