Bestellen in 3 eenvoudige stappen
Met auto of camper onderweg in Europa

Met de auto of camper onderweg in Europa? Dit moet je weten

Donderdag, 18 April 2019

Kun je ook bijna niet meer wachten tot het zover is? Je auto of camper volgeladen met koffers, de fietsen op de fietsendrager, je vakantieadres in de navigatie ingegeven en dan maar instappen en wegwezen! Voor je ligt een hopelijk ontspannen en gezellige autorit naar je vakantiebestemming. Het is wel belangrijk dat je het nodige weet over de verkeersregels van het land waar je doorheen of naartoe rijdt en dat je van tevoren een paar dingen regelt. Wij geven je graag enkele tips.


  • Pechhulp buitenland. Is jouw pechhulp ook in het buitenland geldig? Ga onbezorgd op vakantie en sluit Wegenwacht Europa af.
  • Gemak tijdens de rit. Met bepaalde spullen aan boord maak je de autorit makkelijker, veiliger en gezelliger. Lees hiervoor ons blog: Een lange autorit: wat neem ik mee?
  • Verplichte uitrusting in de auto. In Nederland ben je niet verplicht bepaalde dingen in je voertuig te hebben. In andere landen wel. Kijk op de onderstaande afbeelding hoe het in Europa geregeld is.

De populairste landen

Voor de landen waar de meeste Nederlandse kampeerders naartoe gaan hebben we aparte blogs gemaakt met alles wat je over het verkeer in dit land moet weten:

Frankrijk: Volgens het CBS brachten in 2018 maar liefst 1,8 miljoen Nederlanders hun zomervakantie in Frankrijk door. Dit land blijft de absolute lieveling van Nederlandse vakantiegangers. Met de auto of camper naar Frankrijk? Dat moet je weten.

Duitsland: Naar de Oosterburen gingen vorig jaar 1,3 miljoen Nederlanders. Velen van hun hadden een camping als bestemming. Met de auto of camper naar Duitsland? Dat moet je weten.

Spanje: Naar het warme Spanje gaan elk jaar meer dan één miljoen Nederlanders. Een deel daarvan gaat met de auto of camper. Met de auto of camper naar Spanje? Dat moet je weten.

Italië: Op de vierde plaats komt Italië. Het land van dolce vita is bij Nederlanders al decennia´s erg in trek. Met de auto of camper naar Italië? Dat moet je weten.

Kroatië: Kroatië als kampeerbestemming komt steeds meer op. Het wordt de onontdekte parel van Europa genoemd met ruige maar charmante natuur, helder zeewater en een zeer vriendelijke bevolking. Met de auto of camper naar Kroatië? Dat moet je weten.

België: Dichtbij en zeer vertrouwd: Wij Nederlanders gaan graag naar België om te kamperen. Met de auto of camper naar België? Dat moet je weten.

Naar welk land je ook gaat en waar je ook rijdt, maak er een leuke en vooral veilige rit van. Heb je nog tips of opmerkingen over rijden in Europa? Laat het ons dan weten in een reactie.

Reacties

Geen reacties aanwezig

Laden...