Bestellen in 3 eenvoudige stappen
Trendy in de tuin blog banner

Trendy in de tuin

Vrijdag, 12 Juni 2015

Eindelijk hebben we dan van het mooie weer kunnen proeven. Herken je dat, dat je mooi weer gewoon ruikt? Ik houd echt van mooi weer, het kan me eigenlijk niet warm genoeg zijn. In onze Megastore hebben we prachtige tuinmeubelen. 'Normale' sets en loungesets, maar ook parasols, kussens, partytenten en nog veel meer. Net als kleding zijn ook tuinsets aan mode onderhevig. Wat is eigenlijk de trend in de tuin dit seizoen? Benieuwd? Lees dan vooral door!


Van donker naar licht(er)

Een aantal jaren was het vooral antraciet of donkergrijs wat de klok sloeg. Dit seizoen zien we steeds meer lichtere kleuren. Vorig seizoen was wit al een trend en wit blijkt een blijvertje. Daarnaast zie je ook veel lichtgrijs en lichtbeige. Deze kleuren vind je zowel bij aluminium als hout. Maar de lichte trend blijft niet beperkt tot aluminium en hout. Ook in vlechtwerk worden donkere rotantinten zoals kubu meer en meer vervangen door frissere, lichtere tinten. Wat ik daar zelf heel mooi bij vind staan, zijn teaktafels die vergrijsd zijn of van een whitewash-laag zijn voorzien.


Lekker en comfortabel loungen

Loungesets nemen in onze winkel ook nog steeds een prominente plaats in. Wat je nu wel meer ziet, zijn loungesets met een hogere tafel, de zogenaamde Wine & Dine sets. Wat ik zo ideaal vind van zo'n set, is dat je er goed aan kunt eten, dus lekker lang kunt tafelen, maar toch lekker en relaxed kunt zitten. Sommige set bestaan uit stoelen waarvan je de rugleuning kunt verstellen. Helemaal relaxed dus!


Kekke kussens

Net als de meubels, zijn ook de kussens gevoelig voor trends. Het staat natuurlijk hartstikke leuk, wanneer je een lange loungebank van leuke kussens voorziet. Het ziet er niet alleen leuk uit, maar het is ook nog eens comfortabel. We zien dit jaar kussens met dierenprints. Deze trend kondigde zich vorig jaar al aan en zet zich nu verder door. Dus houd je ervan, kies dan voor panter-, luipaard- of slangenprints. Daarnaast zijn kussens met een verschillende voor- en achterkant in trek. Op deze manier creëer je, door het omkeren van de kussens, een heel andere sfeer.


Borduursels zijn ook hip. Je vindt letters of printjes die op kussens geborduurd zijn, wat de kussens een speels karakter geeft. Kleur is ook een trend. We gaan dit jaar veel pasteltinten zien, maar daarnaast ook weer veel felle kleuren, zowel in de collecties van Hartman als ook in die van Madison. Prachtige kleuren, leuke patronen en speels afgewerkt met onder meer kleine bolletjes rondom het kussen. Afbeeldingen zijn de laatste trend van dit seizoen. Onder andere Madison kan heldere afbeeldingen in natuurlijke kleuren in hoge resolutie op kussens drukken.


Ik ben blij met de mooie meubels en coole kussens op mijn afdeling. Wat vind jij eigenlijk belangrijk wanneer het aankomt op lekker zitten en genieten in de tuin?

Reacties

Geen reacties aanwezig

Laden...