Bestellen in 3 eenvoudige stappen
De tuinmeubeltrends van 2017 blog banner

De tuinmeubeltrends van 2017

Dinsdag, 14 Maart 2017

Nog een aantal dagen wachten en dan kunnen we eindelijk officieel de lente welkom heten. Het blijft langer licht, de temperaturen stijgen geleidelijk en we kunnen straks weer naar buiten zonder dat het (te) koud is! Bij gezellig buiten zijn, hoort natuurlijk ook een fijne tuinset. De nieuwe collectie is binnen en dat betekent dat we jullie alles kunnen vertellen over de tuinmeubeltrends van 2017.Materialen

  • Aluminium: de trend op het gebied van tuinmeubelen is dit jaar voornamelijk het combineren van materialen. Aluminium komt ook sterk naar voren in combinatie met bijvoorbeeld teakhout. Aluminium is weerbestendig, roest niet en is makkelijk in onderhoud. Dit maakt aluminium erg geschikt materiaal voor tuinsets.
  • Wicker: ook Wicker is dit jaar weer populair. Wicker is een vlechtwerk van kunststof draden dat om een aluminium frame is gevlochten. Grote kans dat je dit wel eens hebt gezien. Dit materiaal is van goede kwaliteit, heeft nauwelijks onderhoud nodig en is makkelijk te verplaatsen door het lichte gewicht. Een voorbeeld hiervan is de Outdoor Feelings Vanco set. Deze set is voorzien van all weather kussens, waardoor je de kussens niet iedere dag hoeft op te ruimen.
  • Textiel: een steeds meer voorkomend materiaal is outdoor textiel. Deze sets hebben stoffen stoelen die ook buiten kunnen staan zonder dat ze beschadigen. Wel wordt hierbij geadviseerd de stoelen onder een overkapping te plaatsen. Deze stoelen hebben bijvoorbeeld een houten of aluminium onderstel en worden gecombineerd met een houten tafel.

Tuinkussens

  • Kleuren: wat betreft de tuinkussens en accessoires zien we veel geel, donkerblauw en grijs. Vooral geel is de kleur van 2017. Waar we voorgaande jaren veel pastelkleuren zagen, komen dit jaar de fellere kleuren weer terug.
  • Prints: materiaalprints zijn erg hip. De prints van hout, kurk, beton en wicker worden verwerkt in de stoffen en gecombineerd met de mooie kleuren van dit jaar. Daarnaast draait het bij prints ook om combineren. We zien veel bloemenprints die gecombineerd mogen worden met bijvoorbeeld strepen en andere prints, zolang de basiskleuren maar hetzelfde blijven. Om tussen de prints door wat rust te creëren, kun je natuurlijk altijd een effen kussen toevoegen. Op de foto hiernaast zie je het werk van Madison. Je kunt de basistinten herkennen en je ziet dat er veel verschillende soorten prints gecombineerd worden. Ook dieren, zoals vlinders en vogels op prints zijn erg populair.
  • Materiaal: Madison komt dit jaar voor het eerst met weerbestendige sierkussens. De hoes van het kussen is afgewerkt met een coating en van binnen geseald. Een zomerse regenbui is geen probleem meer als je deze kussens buiten laat liggen. De kussens zijn verkrijgbaar in verschillende prints.

Overige trends

  • Formaat: bij de dining sets gaat de voorkeur uit naar grote tafels vanaf 6 personen. Er wordt ruimte gecreëerd voor diners, barbecues en een hoop gezelligheid.
  • Overkappingen en veranda’s: wat betreft de tuin zijn er veel overkappingen en veranda’s te zien. Dit is natuurlijk de plek om je tuinset te installeren. Combineer je sierkussens met een mooi buitenschilderij en creëer hiermee buiten je tweede woonkamer.
  • Island set: we kennen allemaal de loungesets met leuningen en een leuke tafel in het midden. Wil je een keer totaal wat anders? Dan is een island set misschien wat voor jou. Deze loungebanken hebben geen armleuningen, maar hebben vaste side tables.

Reacties

Geen reacties aanwezig

Laden...