Bestellen in 3 eenvoudige stappen
De BBQ trends van 2017 blog banner

De BBQ trends van 2017

Vrijdag, 14 April 2017

Het barbecueseizoen is begonnen! We zijn de afgelopen weken goed verwend met mooie voorjaarstemperaturen en de barbecuefans onder ons hebben vast al de nodige hamburgers gegrild. De nieuwe barbecuecollectie ligt in de winkel, dus dat betekent dat het tijd wordt om eens in de trends te duiken van dit jaar.



Trend 1: keramisch barbecueën

Waarschijnlijk heb je ze vorig jaar wel voorbij zien komen: Grote, ei-vormige barbecues. Dit is een keramische barbecue. De interesse hiervoor is vorig jaar flink toegenomen en voor 2017 zal de vraag nog verder stijgen. Deze populaire barbecues verliezen geen warmte door het keramische materiaal, waardoor alles lekker mals en sappig blijft. Naast grillen, is het ook mogelijk om te bakken, roken en stomen op deze barbecue. Een hoop mogelijkheden waarmee je een fantastische barbecue kunt organiseren.



Trend 2: niets is te gek

Bij barbecueën denk je waarschijnlijk aan een lekkere hamburger of een ander stukje vlees. Logisch, want over het algemeen draait het bij barbecueën ook om vlees. Barbecueën anno 2017 verandert dit, want niets is te gek! Van pizza’s en curry’s tot aan quiches. Vlees of geen vlees, barbecueën is voor iedereen toegankelijk. Dit wordt mogelijk door alle barbecueaccessoires die tegenwoordig verkrijgbaar zijn zoals bijvoorbeeld bakplaten, braadpannen en pizzasteen.



Trend 3: slow cooking

Waar in ons gehaaste leven alles snel moet en gaat, maken we voor barbecueën weer echt tijd! Met slow cooking laat je grote stukken vlees langzaam garen op een lage temperatuur.



Trend 4: barbecueën op locatie

Naast slow cooking waarbij we thuis de tijd nemen om een lekker groot stuk vlees te garen, is het ook erg populair om een spontane barbecue te organiseren buiten de deur! Heb je thuis weinig ruimte voor een grote barbecue of wil je liever een keer barbecueën op een andere locatie? Organiseer dan een barbecue met bijvoorbeeld de Weber Smokey Joe! Dit is een lichte, draagbare barbecue die je overal mee naar toe kunt nemen. Pak wat vlees uit de diepvries, maak een simpele salade en je bent klaar om te barbecueën waar je maar wilt.



Trend 5: assistentie van de iGrill

Zelfs barbecueën kan tegenwoordig met digitale hulp. De Weber iGrill is een digitale thermometer die je kunt besturen met een handige app. Je kan op een afstand van 50 meter eenvoudig meten wanneer het vlees gaar is. De iGrill mini maakt verbinding met je telefoon of tablet. Op deze manier volg je draadloos de temperatuur!


Ben jij bekend met deze trends en wanneer staat er bij jou weer een barbecue op de planning?

Reacties

Geen reacties aanwezig

Laden...
Wij gebruiken cookies
Naar boven