Bestellen in 3 eenvoudige stappen
Hoe overleef je een regenvakantie blog banner

Hoe overleef je een regenvakantie?

Donderdag, 13 Augustus 2015

Koude nachten, plassen water voor je tent en het tikkende geluid van de regen als je 's ochtends wakker wordt. De kaplaarzen en het regenpak zijn je outfit to go en je zomerjurkjes en bikini's zitten nog ingepakt in je koffer. Dit is niet bepaald de vakantie zoals je gehoopt had. Lekker op het strand liggen, terrasjes en fiets/wandeltochten zitten er niet in. Je hebt een week getroffen met enorm veel regen en moet andere manieren verzinnen om je vakantie door te komen. Weer of geen weer, het is vakantie dus doe je best en maak er wat leuks van!


Dagjes plannen

Het is misschien minder leuk dan op het strand liggen en cocktails drinken, maar kijk eens rond of er in de buurt leuke musea of andere overdekte bezienswaardigheden zijn. Dit is een leuke manier om je in de cultuur van de stad en/of land te verdiepen. Vraag bij de receptie van de camping na of er nog speciale uitjes zijn die perfect zijn voor een regenachtige dag.


Overdekt zwemmen

Dat het geen mooi weer is, betekent niet dat je bikini/zwembroek in je tas moet blijven zitten! Er is vast wel een overdekt zwembad in de buurt. Voor waterpret hoeft het echt geen 30 graden te zijn, want een dagje in een overdekt zwembad is ook niet verkeerd en daarnaast kun je ook niet verbranden als je de hele dag binnen aan het zwemmen bent.


Inkopen doen

In de meeste grote steden zijn ook overdekte winkelcentra te vinden. Het geld dat je gereserveerd had voor lunch en cocktails op het strand, kun je nu besteden in winkels die je nog niet kent of waar je normaal gesproken niet snel naar binnen stapt. Als het weer je niet vrolijk maakt, dan kan een leuke aankoop wonderen verrichten. Dat het buiten regent, hoeft niet te betekenen dat het ook koud is buiten. Ga na het shoppen op zoek naar een overdekt terrasje en nuttig een wijntje zoals je ook bij mooi weer zou doen.


Spelletjes

Verzamel wat buren van de camping, kies de grootste caravan of voortent uit en ga met z'n allen een bordspel of een potje kaarten spelen! Maak het gezellig met wat kaarsjes, drankjes en hapjes en de avond kan net zo gezellig worden als met bijvoorbeeld een barbecue. Een regenvakantie is ook dé kans om eindelijk dat boek uit te lezen die je al maanden in de kast hebt liggen.


Positieve instelling

Het belangrijkste is je instelling. Laat je vakantie niet verpesten door regen. Ondanks dat je hele andere verwachtingen had, is het zonde van je tijd en vakantie om je hierdoor chagrijnig te voelen. Bedenk alternatieven en realiseer je dat je niet de enige op de camping bent die er van baalt. Probeer er met je buren of campingvrienden het beste van te maken zodat iedereen alsnog met leuke herinneringen naar huis gaat.


Heb jij wel eens een regenvakantie gehad en hoe heb jij je vermaakt?

Reacties

Geen reacties aanwezig

Laden...