Bestellen in 3 eenvoudige stappen
Een kijkje in de caravan van… Klaske en Harry

Een kijkje in de caravan van… Klaske en Harry

Maandag, 7 Oktober 2019

Tv-programma’s waar mensen hun huizen openstellen zijn erg populair. Of het nu gaat om een woning die nodig nieuw ingericht moet worden, een klussende man die maar niet opschiet, of een huis dat voor de verkoop nog een beetje gepimpt moet worden: wij kijken graag in andermans huizen. Maar hoe zit dat met andermans caravan? Ben je ook benieuwd hoe een ander zijn caravan heeft ingericht? Wij wel! Daarom gaan we regelmatig een kijkje nemen in een gepimpte caravan.


Eigenaar caravan: Harry (38) en Klaske (36), ouders van Rens (6), David (3) en Lucas (2)
Kampeerders sinds: 2014
Caravantype:Knaus südwind 500 FU
Bouwjaar:2007

Hoe ontstond het idee om een caravan te gaan pimpen?

“Het idee om een caravan te kopen, begon eigenlijk bij mij (Klaske) te kriebelen toen ik al die prachtig gepimpte caravans zag van tegenwoordig. Ik ben zelf graag creatief bezig en zag hierin een prachtig project. Toen ik Harry hiervan vertelde, zag hij wel meteen wat nadelen aan een ‘oud opknappertje’, vooral als we er natuurlijk ook mee op vakantie zouden gaan. Mede om de reden dat Harry erg lang is, hebben we toch gekozen voor een nieuwer type caravan, en geen opknappertje. Toen de caravan er eenmaal was, durfde ik niet meer zo goed te pimpen. Het was geen oud beestje dus ik heb in eerste instantie alleen de kussentjes aangepast. Na deze zomer was ik er helemaal klaar mee. Het voelde helemaal niet als ‘ons huisje’ en ik begon met ideeën maken om toch de caravan te pimpen."


Welke caravan heb je gekocht en waar heb je deze gevonden?

“Voor de aankoop zijn we nog nooit met een caravan op vakantie geweest, dus de zoektocht begon bij diverse caravanzaken. In verband met het budget was al snel duidelijk dat het een tweedehands caravan moest worden, maar we wilden wel een zekere maat van comfort en degelijkheid. Omdat Harry 1.93 meter lang is, kwam hij bij veel caravans met zijn hoofd tegen het dak. Bij Knaus kon hij inclusief schoenen rechtop door de caravan lopen en daarnaast vonden we deze indeling en inrichting mooi. Na een nachtje slapen, besloten we deze caravan te kopen, maar helaas: de caravan was ondertussen al verkocht. Dus toen zijn we op zoek gegaan naar een soortgelijke caravan. Gelukkig vonden we een mooi vergelijkbaar exemplaar, zelfs nog inclusief mover en airco!"


Hoe is het proces van de verbouwing verlopen?

“Uiteindelijk dus toch besloten om de caravan te gaan pimpen. We zijn begonnen met alle overbodige dingen eruit te halen. Omdat we al een aantal keren met deze caravan op vakantie waren geweest, wisten we heel goed wat overbodig was voor ons. We hebben de gaskachel eruit gehaald, de ruimte die erdoor ontstond hebben we opgevuld door er een kastje van te maken. Er zat een kluis in de kledingkast, die is er ook uitgegaan. Van de 2 spiegels bij de wastafel hebben we er 1 gemaakt. De grepen in het keukengedeelte hebben we zwart gespoten en boven de rondzit alle grepen vervangen door leren handgrepen."


Wat hebben jullie allemaal veranderd aan de caravan?

“Omdat het nog een relatief nieuwe caravan is, besloot ik de houtkleurige fronten van de kastjes zo te laten. De wanden heb ik eerst met schoolbordverf zwart gemaakt en afgewerkt met een blanke wax ter bescherming. Aan de zijkant van de kledingkast hebben we plakplastic met een berkenboom motief gemaakt. Hierop hebben we een aantal haken bevestigd voor de jassen.”


“De schuifdeurtjes in de keuken waren al jaren een grote ergernis, met name de plastic structuur vonden we niet mooi. Ook deze deuren hebben we beplakt met een steenstrip look plakplastic wat het een hele andere uitstraling geeft. We hebben de deurtjes nooit open dus dit is een prima oplossing.”


“Boven de tafel hingen 3 spotjes. Dit vonden we erg ongezellig dus hier heb ik zelf een leuke oplossing voor bedacht zodat we nu toch een leuke lamp hebben. De kussens heb ik bekleed met een fleecedeken met een stoer zwart/wit motief. Er zijn ook heel veel kleine dingen aangepast, de randjes die op de wandplankjes zaten hebben we bijvoorbeeld verwijderd. We hebben leuke wanddecoratie opgehangen en leuke mandjes geplaatst waar we kleine spulletjes in kunnen opbergen.”


Waar ben je het meest trots op?

“Ik ben er trots op dat het hele plaatje klopt en dat wij er ons thuis in voelen. Elke keer als ik de caravan inloop denk ik nu: Ja! Dat is ons huisje.”


Krijgen jullie veel reacties als jullie met de caravan op pad zijn?

“We zijn nog maar één weekend met de gepimpte caravan eropuit geweest dus daar kan ik nog niet zoveel over zeggen. Onze vrienden en familie zijn in ieder geval erg enthousiast over de restyle.”


Wat zijn jullie plannen met de caravan?

“We zijn nogal avontuurlijk ingesteld. Onze eerste vakantie trokken we na 3 dagen weer verder, echter inmiddels met 3 kids blijven we vaak wat langer hangen op een camping. We vinden het heel leuk om spontaan op woensdag te besluiten om het komende weekend op 30 km afstand van huis van het mooie weer te genieten."


Heb je ook een caravan of camper omgebouwd, beschilderd of heb je een ander opmerkelijk verhaal over je caravan of tent? Stuur dan een mail naar: socialmedia@obelink.nl en misschien komt jouw voertuig ook op ons blog!

Reacties

Geen reacties aanwezig

Laden...