Profiteer nu van hoge korting tijdens de Paas sale 🐣

Welke tent kun je alleen opzetten?

tent alleen opzetten

Als single of alleenstaande ouder wordt kamperen steeds populairder. Door het grote aanbod tenten, caravans en campers is kamperen in je eentje niet meer onmogelijk. Lichtgewicht tenten of luifels die je eenvoudig uit kan draaien: voor kamperen heb je geen twee volwassenen nodig. Als je alleen of als enige volwassene met kind(eren) kampeert, is het natuurlijk wel zo makkelijk om een tent mee te nemen die snel en eenvoudig op te zetten is.

Gelukkig wordt het je op de camping als single of alleenstaande ouder ook steeds makkelijker gemaakt: speciale kampeerveldjes voor alleenstaande ouders of organisaties die kampeertrips voor singles organiseren. Toch is het niet prettig dat je altijd hulp moet vragen bij het opzetten van je tent, en is het fijn als je het (na wat oefening) in je eentje kunt doen. Wij hebben 5 verschillende tenten geselecteerd die je eenvoudig alleen op kunt zetten!

Wat het opzetten van deze tent zo makkelijk maakt, is dat er geen stok aan te pas komt. De Obelink Summer 4 Easy Air opblaasbare tunneltent heeft namelijk luchtbuizen in plaats van stokken, wat betekent dat je de tent kunt opzetten met behulp van een handpomp of elektrische pomp. Hierdoor kun je de tent binnen 15 minuten al hebben staan.

Materiaal: polyester

Aantal personen: 4

Geschikt voor: weekendjes weg en korte vakanties

Opzettijd: 15 minuten

Gewicht: 20 kg

De tent alleen opzetten is eigenlijk heel eenvoudig:

  1. Leg de tent op de grond en zet de hoeken en zijkanten vast met haringen.
  2. Sluit de pomp aan op de eerste luchtbuis en pomp de luchtbuis vol met lucht.
  3. Herhaal dit bij de andere twee luchtbuizen en je zult zien dat de tent (met een klein beetje hulp) al overeind komt.
  4. Vervolgens maak je de scheerlijnen vast met haringen.
  5. Hang daarna de binnentent in de tent.
  6. Als laatste zet je de ventilatiehoekjes open en dan ben je klaar!

Obelink Summer 4 Easy Air opblaasbare tunneltent
In onderstaande video zetten we het oude model op.

Een vergelijkbare tent aan de Summer 4 Easy Air is de Obelink Benidorm 4 CoolDark tunneltent. Het grote verschil is dat je de Obelink Benidorm 4 wél met stokken opzet en dat het een CoolDark tent is. Dat wil zeggen dat je een verduisterd tentdoek hebt, waardoor de slaapcabines lekker donker zijn en het koel blijft in de tent. Meer informatie over verduisterende tenten lees je in de blog 'Verduisterde tent: heerlijk slapen op de camping'. De tent is gemakkelijk mee te nemen als je alleen reist. De tent weegt namelijk maar 12 kilo en heeft lichte tentstokken.

Materiaal: polyester

Aantal personen: 4

Geschikt voor: weekendjes weg en korte vakanties

Opzettijd: 15 minuten

Gewicht: 12 kg

Hoe zet je deze tent alleen op?

  1. Leg de tent op de grond en zet de hoeken en zijkanten vast met haringen.
  2. Klik de glasfiber stokken in elkaar.
  3. Schuif de tentstokken in de sleuven op het buitendoek.
  4. Plaats de pinnen die aan weerszijden van het buitendoek zitten in de stokken en span het bandje aan.
  5. Herhaal deze stappen bij alle tentstokken.
  6. Zet de achterste hoeken van de tent vast met een haring
  7. Leg de bogen met stokken netjes over elkaar heen.
  8. Loop van achteren naar voren met de bogen, zodat de tent de tunnelvorm aanneemt.
  9. Zet de voorste twee hoeken van de tent vast.
  10. Daarna begin je met afspannen en ben je klaar!
Obelink Benidorm 4 CoolDark tunneltent
In onderstaande video zetten we het oude model op.

Ook de Obelink Columbia 5 Easy Air tunneltent is een tent die je eenvoudig alleen op kunt zetten en dus ideaal voor alleenstaande ouders die met hun kinderen kamperen. Het voordeel aan de Columbia 5 Easy Air is dat er een vaste luifel aan zit. Zo zit je lekker beschut bij slecht weer en in de avond. Het opzetten van de Obelink Columbia 5 is vergelijkbaar met het opzetten van de Summer 4 Easy air. Het enige verschil is het afspannen van de luifel, maar dit is enkel nog een kwestie van de tentstok door de sleuf van de luifel halen, vastzetten met spanbanden en scheerlijnen afspannen met haringen.

Materiaal: polyester

Aantal personen: 5

Geschikt voor: weekendjes weg en korte vakanties

Opzettijd: 20 minuten

Gewicht: 20,9 kg

Obelink Columbia 5 Easy Air tunneltent

In tegenstelling tot de bovengenoemde tenten, is de Obelink Optima 4 TC tunneltent gemaakt van polykatoen met aluminium stokken. Dit maakt dat de tent ook een stuk zwaarder is. Deze weegt namelijk bijna 25 kilogram. Door het materiaal is deze tent erg geschikt voor warme gebieden en langere zomervakanties, want polykatoen ademt goed. Dus ben je van plan om alleen of met je kinderen naar Spanje of Italië te gaan? Dan raden wij deze tent zeker aan. Het opzetten van de Obelink Optima 4 TC is vergelijkbaar met de opzetinstructies van de Benidorm 4. Het duurt iets langer door het zwaardere doek, maar de vorm is vrijwel hetzelfde!

Materiaal: polykatoen

Aantal personen: 4

Geschikt voor: langere vakanties in warme landen

Opzettijd: 20 minuten

Gewicht: 24,5 kg

Obelink Optima 4 TC tunneltent

Heb je een klein budget? Dan is de Obelink Albatros 4 Easy Air tunneltent een perfecte tent om alleen op te zetten. De tent is door de relatief lage prijs natuurlijk niet helemaal te vergelijken met de Obelink Summer 4 die we eerder in deze blog hebben benoemd, maar is ideaal om eens mee te gaan proefkamperen bijvoorbeeld. De opzetinstructie van deze tent is vergelijkbaar met die van de andere bovenstaande opblaasbare tenten.

Materiaal: polyester

Aantal personen: 4

Geschikt voor: weekendjes weg en korte vakanties

Opzettijd: 15 minuten

Gewicht: 16,5 kg

Obelink Albatros 4 Easy Air tunneltent


Kortom, wil je een tent die je gemakkelijk alleen op kunt zetten? Dan kun je het beste kiezen voor één van bovenstaande (opblaasbare) tunneltenten. Wil je verder nog hulp bij het vinden van bijvoorbeeld het juiste materiaal tent dat geschikt is voor jouw kampeervakantie? Lees dan ons blog 'Welke tent is voor mij geschikt?'.


Deel dit artikel: