Jubileumdeals: Feestelijke kortingen op heel veel producten! Bekijk acties 🎈

Welke soorten campingstoelen zijn er?

Verschillende soorten campingstoelen

Ben je op zoek naar nieuwe campingstoelen? Dan ben je er waarschijnlijk al wel achter dat je een campingstoel in allerlei merken, modellen en materialen kan verkrijgen. Niet iedere campingstoel is hetzelfde en om de juiste klapstoel te vinden is het goed om je eens te verdiepen in de verschillende soorten. In dit blog hebben wij 7 verschillende campingstoelen voor je op een rijtje gezet! Welke past bij jou?

Soorten campingstoelen:

Klapstoelen – ook wel standenstoelen genoemd – zijn de meest voorkomende stoelen op de camping. Deze stoelen hebben een hoog zitcomfort en zijn voorzien van verschillende standen. Je kunt dus zowel rechtop aan tafel zitten eten, of lekker de rugleuning achterover zetten en genieten van de zon. Om de standenstoel nog comfortabeler te maken, kun je er een losse voetensteun bij kopen. Een losse voetensteun bevestig je eenvoudig aan de klapstoel waardoor je ook lekker met de benen omhoog kunt zitten. Kortom, een multifunctionele campingstoel!

Klapstoel

De luxere versie van de standenstoel is de camping relaxstoel. Deze campingstoel is voorzien van een voetensteun en is vrijwel altijd traploos verstelbaar. Hierdoor kun je precies zitten of liggen hoe jij wilt. Deze relaxstoel is echt bedoeld voor comfort: met deze campingstoel aan tafel schuiven is iets lastiger. Dat komt omdat een relaxstoel qua gewicht en afmetingen groter is dan een klapstoel.

relaxstoel

Wil je graag wat lichter kamperen? Dan zijn vouwstoelen de uitkomst. Deze stoel kun je makkelijk in- en uitvouwen en is simpeler dan een standenstoel of relaxstoel. Je kunt bijvoorbeeld de rugleuning niet verstellen waardoor rechtop zitten de enige houding is. Daarentegen wegen ze minder en nemen ze weinig ruimte in beslag vergeleken met de gemiddelde campingstoel.

vouwstoel

Nóg lichter en compacter dan een vouwstoel zijn de Ultra light stoelen van ons eigen merk. Perfect voor een wandel- of fietsvakantie. Dankzij elastiek zijn de campingstoelen eenvoudig in te vouwen tot een heel compact pakketje. Onmisbaar tijdens een sportieve vakantie!

ultra light stoel

Dan zijn er nog de strandstoelen. De strandstoel lijkt qua uiterlijk op een standenstoel, maar heeft vaak een lagere zitting en een u-frame. Een u-frame zorgt ervoor dat de strandstoelen niet wegzakken in het zachte zand. De stoelen zijn licht van gewicht en nemen weinig ruimte in beslag. Hierdoor kun je de strandstoel gemakkelijk meenemen in je auto op weg naar het strand!

strandstoel

Wil je liever liggend genieten van het mooie weer? Dan is er ook nog een camping ligbed. Een ligbed heeft een verstelbare rugleuning, dus je kunt ook rechtop zitten. Een ligbed is net als een relaxstoel niet gemaakt om er mee aan tafel te zitten. Het frame van een ligbed is namelijk een stuk lager en het gedeelte voor je benen is niet verstelbaar. Wij raden daarom aan om een relaxstoel of een ligbed als extra mee te nemen.

ligbed

Krijg je visite op de camping, maar vind je het een beetje overdreven om extra stoelen mee te nemen voor bezoek? Dan kun je kiezen voor een viskrukje. Ze nemen in vergelijking met een campingstoel weinig ruimte in beslag en met een extra oplegblad kun je ‘m ook nog als bijzettafel gebruiken.

viskruk

Ook aan de kleine kampeerders is gedacht! We hebben namelijk ook kinderstoelen in ons assortiment. Onze kinderstoelen zijn ontworpen met comfort, veiligheid en draagbaarheid in gedachten. Kies een stoel die past bij de lengte en gewicht van je kind. Kinderstoelen zijn voorzien van verschillende veiligheidsvoorzieningen zoals een bijvoorbeeld safety-lock, wat voorkomt dat de stoel zomaar kan inklappen.

kinderstoel camping


Lees ook onze keuzehulp campingstoelen eens voor meer informatie over campingstoelen. Heb je de juiste soort klapstoel gevonden? Dan kun je vervolgens kijken naar de verschillende materialen. Lees het blog Welk materiaal campingstoel? om erachter te komen welk materiaal het beste bij jou past.


Deel dit artikel: