Bestellen in 3 eenvoudige stappen

Welke modellen opblaasbare campertenten zijn er?

Maandag, 29 Januari 2018

Ben je op zoek naar een opblaasbare campertent, maar heb je geen idee waar je de zoektocht moet beginnen? Kampa heeft een mooie collectie opblaasbare campertenten, waaronder de Kampa Motor Rally Air, de Kampa Motor Rally Air Drive-away en de Kampa Motor Ace Air. Wat de verschillen zijn tussen deze modellen, lees je in dit blog!


Herken de campervoortent van Kampa

De opblaasbare campervoortenten en caravanvoortenten van Kampa lijken veel op elkaar. Een trucje om deze tenten van elkaar te kunnen onderscheiden is door te letten op het woordje ‘motor’. Motor komt van motorhome (camper) en wordt bij Kampa altijd in de naam van het product genoemd als het om een campermodel gaat.Een drive-away of vaste campertent?

We onderscheiden twee soorten opblaasbare campertenten: een vaste campertent en een drive-away.


Voortent
De Kampa campervoortent zonder camper

Drive-away

Een drive-away is een vrijstaande voortent, zoals de Kampa Motor Rally Air drive-away. Dit betekent dat de tent ook kan blijven staan als je even met de camper van de camping af wilt, om bijvoorbeeld een dagje op pad te gaan. Bij terugkomst kun je de tent weer eenvoudig aan je camper verbinden.
Voortent
Vaste campertent. Kan niet zonder camper staan.

Vaste campertent

Een vaste campertent zit aan de camper gemonteerd, en kan niet blijven staan zonder de camper. Hierdoor is het, in tegenstelling tot bij de Drive-away, niet mogelijk om een dagje met de camper weg te gaan en de voortent te laten staan. Een vaste campertent is ideaal voor als je een paar dagen op een camping blijft, maar niet van plan bent om tijdens je verblijf met de camper op pad te gaan.

Bevestiging van de Kampa campertent

Beide modellen hebben een verschillende manier van bevestigen. Waar bij de drive-away tent meerdere opties mogelijk zijn, monteer je de vaste campertent vrijwel altijd op dezelfde manier.


Drive-away

Een drive-away campertent kun je op verschillende manieren aan je camper bevestigen. Bij de Kampa Motor Rally Air drive-away zijn er twee manieren:

 • Haal de scheerlijn over de camper heen en maak de scheerlijnen aan de andere kant van de camper vast.
 • Bevestiging d.m.v. een optionele peesadapterset die bevestigd wordt in een tentrail of de rail van een Fiamma / Thule luifel.

 • Voortent
  Campertent bevestigd aan luifel
  Vaste campertent

  Een vaste campertent wordt bevestigd aan de cassetteluifel op je camper. Door de luifel iets uit te draaien, de campertent door de peesgoot van de luifel te halen en vervolgens de luifel weer in te trekken, staat de campertent als een huis.


  Daarnaast wordt bij iedere campertent een aandrukstangenset geleverd, waardoor de campertent vlak tegen de camper kan worden geplaatst. De aandrukstangen voorkomen dat er openingen ontstaan tussen de voortent en de camper.  Verschil tussen de Kampa Rally en Ace

  Het verschil tussen het Rally en Ace model zit hem in de vorm en diepte. De ACE loopt aan de voorzijde bij de ramen in een ronde vorm en heeft een diepte van 3 meter. De Rally is aan de voorzijde recht en heeft een diepte van 2,50 meter. Daarnaast is de Rally verkrijgbaar in verschillende breedtematen (260, 330, 390), en de Ace is alleen verkrijgbaar in breedtemaat 400.


  Hieronder zetten we alle modellen nog even voor je op een rijtje. Welke campertent van Kampa is jouw favoriet?  Kampa Motor Rally Air Pro
  Kampa Motor Ace Air Pro
  Kampa Motor Rally Air Pro Drive-away


  Reacties

  D
  "Halla, ik heb net buscamper gekocht type dreamer family select 2019 met thule luifel. Ik zou graag weten welk type campertent best past (type go away). Alvast bedankt voor uw advies."
  "Hoi David, om dat te bepalen, hebben we de lengte van de luifel nodig en de aanbouwhoogte (onderkant cassette tot de grond). Als je deze gegevens hebt, kunnen wij je advies geven. Groetjes, Team Obelink." Antwoord Obelink
  GT
  "Hallo obelinkteam. Om het 100% zeker te maken sturen wij jullie een site waarop een zelfde buscamper staat als die van ons. Wij staan momenteel nog op een camping met de oude voortent nig aan de luifel vandaar. De site is https://ronhazenberg.nl/camper/inventori/112-dethleffs"
  "Hoi Gerda, Bedankt voor de foto. Jullie hebben een vrijstaande Kampa tent nodig, anders komen de luchtbuizen tegen de schuifdeur aan. Deze opties zijn mogelijk: https://www.obelink.nl/kampa-motor-rally-air-pro-330-driveaway.html of de
  https://www.obelink.nl/kampa-motor-rally-air-pro-390-drive-away.html. Fijne vakantie! Groetjes, Team Obelink.
  "
  Antwoord Obelink
  GT
  "Dag obelink team.
  Ik heb zojuist antwoord van jullie gekregen over een kampa bustent voor buscamper met schuifdeur.
  De opbouwhoogte is 235cm en de luifel is een fiamma 65s met een lengte van 400cm. "
  "Hallo Gerda, Op basis van die gegevens adviseren wij de Kampa Motor Rally Air Pro 330 of de Kampa Motor Grande Air pro 390 in de maat S. Om dit met 100% zekerheid te zeggen, zien we nog graag een foto! Groetjes, Team Obelink." Antwoord Obelink
  GT
  "Wij hebben een buscamper (dus met schuifdeur) en luifel en willen een opblaasbare kampa voortent. Zijn die er, het hoeft geen go awaymodel te zijn. We zien op de afbeeldingen veelal campers staan en die hebben geen schuifdeur."
  "Hoi Gerda, Dat kan! Belangrijk is om de opbouwhoogte en de breedte van de luifel te weten. Je kunt ook even een foto van je camper sturen naar customerservice@obelink.nl. Aan de hand van een foto kunnen wij je ook adviseren! Groetjes, Team Obelink.
  "
  Antwoord Obelink
  A(
  "Goedendag,
  wij zijn opzoek naar een voortent voor een Hymer camper B654.
  Kunt u ons adviseren welke voor onze camper geschikt zijn?
  Bij voorbaat dank.
  Met vriendelijke groet
  André Schilthuizen "
  "Hallo, wat is de aanbouwhoogte van je caravan? En hoe breed is je cassetteluifel? Groetjes, Team Obelink." Antwoord Obelink
  EP
  "Geachte,ik heb een chausson van,6m lang.we zouden graag een voortent hebben voor de van,maar we hebben geen zonneluifel eropstaan.hoe zou ik dat kunnen oplossen?
  Groetjes"
  "Hoi Peter, Als je geen luifel hebt, kun je eventueel een tentrail aan de camper schroeven. Dan heb je de mooiste bevestiging voor een voortent. Een vrijstaande camper/bustent gaat ook wel, die trek je als het ware over het dak de camper heen. Hier heb je verder niets voor nodig. Groetjes, Team Obelink." Antwoord Obelink
  R
  "ik kijk naar de kampa rally air pro 200 voor mijn camper., met een fiama luifel en een luifel hoogte van ca. 2.90.
  gaat dat passen?"
  "Hoi Roel, voor campers heb je altijd het 'Motor' model nodig. De Rally Air Pro past sowieso niet. Voor de Motor voortent heb je de juiste hoogte (maat XXL) nodig. Groetjes, Team Obelink." Antwoord Obelink
  PZ
  "Dag,
  Ben geïnteresseerd in een kampa rally air pro 330, maar wil hem voor een caravan gebruiken. Kan ik daarvoor de opruimingstent maat s gebruiken?
  0620004206"
  "Hoi Paul, Wat betreft de aanbouwhoogte zit je met een maat S waarschijnlijk goed. Dit komt overeen met de aanbouwhoogte van de caravan modellen passend voor 99% van de caravans.

  Toch zijn er veel redenen waarom er verschil zit tussen een camper en een caravanmodel. Om problemen en teleurstellingen te voorkomen adviseren we je toch om voor het caravan model te kiezen. Hierbij weet je zeker dat het past.

  Groetjes,
  Team Obelink
  "
  Antwoord Obelink
  HK
  "Guten Tag
  gibt es das Kampa Ace Luft Pro auch mit einem 9 mm Keder statt 5 und 7 mm zum Einziehen in eine normale Kederschiene. Ich müsste sonst nähmlich die Markise immer aufstehen lassen.
  Mit freundlichen Grüßen Hubert Kirch
  Kunden Nr. ist im Moment nicht Greifbar."
  "Hallo Hubert, Das besteht leider nicht. Eine normale Schiene ist immer 6/7 mm. Grusse, Team Obelink." Antwoord Obelink
  Laden...