Bestellen in 3 eenvoudige stappen

Welke maat luifel heb ik nodig?

Maandag, 12 Februari 2018

Een luifel is ideaal wanneer je veel van campings wisselt en geen grote voortent wilt opzetten. Een zakluifel of cassetteluifel laat je tijdens de reis gewoon op de caravan of camper zitten, eenmaal op de camping creëer je binnen een handomdraai schaduw. Voordat je een luifel aanschaft is het belangrijk om te weten welke maat luifel je nodig hebt. In deze blog leggen we je precies uit hoe je de maat luifel kunt bepalen!Meet het rechte stuk van de caravanrail of camper

Om te bepalen welke maat zakluifel of cassetteluifel je nodig hebt, meet je alleen het rechte stuk van de caravanrail. Deze luifels kunnen namelijk niet geplaatst worden op een bolling. De maatbepaling is bij zakluifels en cassetteluifels hetzelfde. Bij campers meet je ook alleen het rechte stuk van het dak of de zijkant van je camper, afhankelijk van waar je de luifel wilt plaatsen. In de onderstaande afbeelding zie je precies welk stuk je moet meten.


Kies de juiste maat luifel voor jouw caravan of camper

Wanneer je de lengte hebt gemeten kun je de maat luifel kiezen. Kies hier altijd voor de maat die hetzelfde of kleiner is dan het rechte stuk van je caravan of camper. Heb je 355 cm gemeten, dan kies je bijvoorbeeld de Thule Omnistor 1200 in maat 350 of kleiner. Meet je 490 cm, dan kies je voor maat 450 of kleiner.Wij hebben geen overzicht van caravans en de daarbij horende luifelmaten, daarom is het belangrijk om altijd de luifel zelf te meten. Zo kunnen er geen fouten ontstaan en heb je zelf de touwtjes in handen.


Hopelijk vind je met behulp van deze informatie de juiste maat luifel voor jouw caravan of camper, en geniet jij deze zomer van een plekje in de schaduw!

Reacties

HT
"De rechte raillengte van de Knaus is +/- 330 cm.
De caravan is voorzien van dakrailing.
mvrgr"
"Hoi Hans, De Thule 6200 325 is passend op je caravan. De montageset kost €149,- en de montage €165,-. Groetjes, Team Obelink." Antwoord Obelink
HT
"Ik heb een Knaus 420QD 2008. Ik zou graag een Thule 6200 willen (laten)monteren. Welke maat past op mijn caravan en monteren jullie ook? Wat zijn de kosten daarvan?
mvrgr "
"Hoi Hans, Wat is de rechte raillengte van de caravan? Groetjes, Team Obelink." Antwoord Obelink
E
"Hoi. Wij hebben een wat oudere Hobby 420 Aan de voorzijde gaat het dak met een lichte knik naar beneden. Is het noodzakelijk voor een zakluifel dat de rail echt kaarsrecht is, of mag er een kleine afwijking in zitten? Het kaarsrechte gedeelte is namelijk slechts 235cm lang. Dan wordt het luifeltje wel erg klein..."
"Hoi Eelco, Een zakluifel kan niet groter gekocht worden dan het rechte stuk van de caravanrail. De opties voor jullie caravan zijn de Fiamma Caravanstore 225 en de Thule 1200 1300. Groetjes, Team Obelink." Antwoord Obelink
JO
"Hoi,wij hebben een Fendt 470 TFB bj 2006 en willen graag een thule omnistore 6200 dakluifel.
Welke maat past hierop en wat zijn de kosten incl montage?
Gr J Ottens"
"Hoi Jacob, Zoals je hierboven kunt lezen hebben we ook de lengte nodig van het rechte stuk van de caravanrail. Heb je die opgemeten? Groetjes, Team Obelink." Antwoord Obelink
J
"Wij hebben een Hobby excellent 460 UFE uit 2001. Past een caravanstore obelink model 220 (340 breed)."
"Hoi Jaap, en wat is de maat van de rechte raillengte? Groetjes, Team Obelink." Antwoord Obelink
WC
"Bouwjaar 2008 van de hobby "
WC
"Hallo wij hebben een Hobby excellent 410 sfe welke maat zakluifel kunnen we dan het beste aanschaffen?"
"Hoi Wilma, Om je te kunnen adviseren hebben we de rechte raillengte van je caravan nodig. Zou je dit kunnen opmeten? Groetjes, Team Obelink." Antwoord Obelink
V
"Hallo mijn vraag is welke maat zakluifel heb ik nodig voor een hobby 410 sfe Exellent 2008 nodig,met uitval 250 cm ?????????"
"Goedemorgen Veenhuis,

Om te bepalen welke maat zakluifel je nodig hebt, meet je alleen het rechte stuk van de caravanrail. Deze luifels kunnen namelijk niet geplaatst worden op een bolling. Wanneer je de lengte hebt gemeten kun je de maat luifel kiezen. Kies hier altijd voor de maat die hetzelfde of kleiner is dan het rechte stuk van je caravan of camper.

Met vriendelijke groet,
Team Obelink"
Antwoord Obelink
ED
"Ons bouwjaar van de hobby 540 ula is 2007.. "
"Goedemiddag Elsy,
Om te bepalen welke maat je nodig hebt, moet je het rechte stuk van de caravanrail opmeten. In dit artikel hierboven leggen wij uit hoe je dat kunt doen.
Met vriendelijke groet,
Team Obelink"
Antwoord Obelink
ED
"Hallo wij hebben een andere caravan aangeschaft en willen een fiamma zakluifel zip aanschaffen maar weten niet welke maat we kunnen nemen we hebben nu een hobby 540 Ina mvg"
Laden...
Wij gebruiken cookies