Bestellen in 3 eenvoudige stappen

Welke maat luifel heb ik nodig?

Maandag, 12 Februari 2018

Een luifel is ideaal wanneer je veel van campings wisselt en geen grote voortent wilt opzetten. Een zakluifel of cassetteluifel laat je tijdens de reis gewoon op de caravan of camper zitten, eenmaal op de camping creëer je binnen een handomdraai schaduw. Voordat je een luifel aanschaft is het belangrijk om te weten welke maat luifel je nodig hebt. In deze blog leggen we je precies uit hoe je de maat luifel kunt bepalen!Meet het rechte stuk van de caravanrail of camper

Om te bepalen welke maat zakluifel of cassetteluifel je nodig hebt, meet je alleen het rechte stuk van de caravanrail. Deze luifels kunnen namelijk niet geplaatst worden op een bolling. De maatbepaling is bij zakluifels en cassetteluifels hetzelfde. Bij campers meet je ook alleen het rechte stuk van het dak of de zijkant van je camper, afhankelijk van waar je de luifel wilt plaatsen. In de onderstaande afbeelding zie je precies welk stuk je moet meten.


Kies de juiste maat luifel voor jouw caravan of camper

Wanneer je de lengte hebt gemeten kun je de maat luifel kiezen. Kies hier altijd voor de maat die hetzelfde of kleiner is dan het rechte stuk van je caravan of camper. Heb je 355 cm gemeten, dan kies je bijvoorbeeld de Thule Omnistor 1200 in maat 350 of kleiner. Meet je 490 cm, dan kies je voor maat 450 of kleiner.Wij hebben geen overzicht van caravans en de daarbij horende luifelmaten, daarom is het belangrijk om altijd de luifel zelf te meten. Zo kunnen er geen fouten ontstaan en heb je zelf de touwtjes in handen.


Hopelijk vind je met behulp van deze informatie de juiste maat luifel voor jouw caravan of camper, en geniet jij deze zomer van een plekje in de schaduw!

Reacties

M
"Hobby 440 SFe Exclusive bouwjaar 2000
rechte lijn 260 cm
zit knik in 360 cm
kunnen wij dan een obelink markies zip gebruiken
"
"Hoi Marianne, Deze luifel kan in 310 centimeter waarschijnlijk wel in de rail worden geschoven, maar dit raden we niet aan. De kans is groot dat de luifel op den duur beschadigt, omdat er teveel spanning staat op de ritsen en het etui. Ons advies is de Caravanstore ZIP XL in de maat 280. Hier is een rechte rail van 260 centimeter voldoende voor. Groetjes, Team Obelink." Antwoord Obelink
C
"Ik heb 360 cm gemeten op mijn caravan.
Past de obelink markies 350. Aangezien de peeslengte zegt dat het 367 is "
"Hoi Chris, 350 centimeter rechte rail is genoeg voor deze luifel, dus dat past :) Groetjes, Team Obelink." Antwoord Obelink
P
"Ik heb een Hobby excellent 495 UFE 2012"
"Goedemorgen Peter,

Dan heb je deze nodig: https://www.obelink.nl/thule-omnistor-adapter-hobby-serie-6-9-2009-2013.html

Met vriendelijke groet,
Team Obelink"
Antwoord Obelink
P
"Zijn er adapters voor een Thule 9200 voor een hobby van 2013?"
"Goedemiddag Peter,

Welke Hobby heb je precies?

Met vriendelijke groet,
Team Obelink"
Antwoord Obelink
TV
"Hallo,
Wij hebben een Knaus sudwind uit 2008.
En wij willen graag een cassetteluifel, maar op het dak zit een reling. Wij willen wel graag de pees vrij houden voor en de voortent.
Is dit mogelijk en zomjangaat de reling er dan vanaf?"
"Hoi Theo, Cassetteluifels bestaan in een wand- en dak variant.

Een wandluifel heeft twee montage mogelijkheden:
1: In de rail van de caravan haken en door de wand schroeven. Een normale voortent kan dan niet meer worden gebruikt, want de rail is niet meer vrij.
2: Onder de rail aan de wand schroeven. De rail blijft dan vrij, maar het is wel een risico. Als je de luifel namelijk in het piepschuim van de caravan schroeft en er komt bijvoorbeeld een windvlaag, dan is je hele caravanwand beschadigd.

Wij monteren wandluifels alleen in de rail.

Dakluifel:
- Montage met extra adapters/rails op het dak van de caravan. Dit is duurder doordat er meer materiaal nodig is en de montage zelf duurt ook wat langer.

Groetjes,
Team Obelink."
Antwoord Obelink
SK
"Hallo, wij hebben een Ventura Pacific 250 met omloopmaat 925 (Hobby on tour 470KMF) hoe kom ik er achter wat de A-B maat is?"
"Hoi Sabine, De Isabella Eclipse en de Isabella zonluifel passen hier op. Je hebt hiervoor maat G16 nodig. Deze luifels worden onder de petluifel geplaatst. Groetjes, Team Obelink." Antwoord Obelink
M
"Past er op een fendt 470 van 2009 een Thule omnistore zakluifel van 4meter?"
"Hoi Maarten, Wat is de rechte caravanrail lengte? Groetjes, Team Obelink." Antwoord Obelink
SC
"Wij hebben een caravelair Ambiance style 450 van 2011. Welke maat bakluifel past hierop?"
"Hoi Sabine, Wat is de lengte van het rechte stuk van de caravanrail? Groetjes, Team Obelink." Antwoord Obelink
NS
"Welke omnistor past er op de Hobby 460 UFE de luxe easy 2002. "
"Hallo, Hoe lang is het rechte stuk van de caravan rail? Groetjes, Team Obelink." Antwoord Obelink
J
"Hallo,
Bestaat er een montagekit voor de omnistore 6200 op een hobby de luxe easy van 2004?"
"Hallo Johan, Deze montagekit kun je daarvoor gebruiken: https://www.obelink.nl/thule-mounting-rails-adapter-to-6200-9200.html
Het kan zijn dat er een soort railing op het dak van de caravan zit, die moet er dan af. Deze kan eenvoudig worden verwijderd. Groetjes, Team Obelink."
Antwoord Obelink
Laden...