Bestellen in 3 eenvoudige stappen

Welke maat luifel heb ik nodig?

Maandag, 12 Februari 2018

Een luifel is ideaal wanneer je veel van campings wisselt en geen grote voortent wilt opzetten. Een zakluifel of cassetteluifel laat je tijdens de reis gewoon op de caravan of camper zitten, eenmaal op de camping creëer je binnen een handomdraai schaduw. Voordat je een luifel aanschaft is het belangrijk om te weten welke maat luifel je nodig hebt. In deze blog leggen we je precies uit hoe je de maat luifel kunt bepalen!Meet het rechte stuk van de caravanrail of camper

Om te bepalen welke maat zakluifel of cassetteluifel je nodig hebt, meet je alleen het rechte stuk van de caravanrail. Deze luifels kunnen namelijk niet geplaatst worden op een bolling. De maatbepaling is bij zakluifels en cassetteluifels hetzelfde. Bij campers meet je ook alleen het rechte stuk van het dak of de zijkant van je camper, afhankelijk van waar je de luifel wilt plaatsen. In de onderstaande afbeelding zie je precies welk stuk je moet meten.


Kies de juiste maat luifel voor jouw caravan of camper

Wanneer je de lengte hebt gemeten kun je de maat luifel kiezen. Kies hier altijd voor de maat die hetzelfde of kleiner is dan het rechte stuk van je caravan of camper. Heb je 355 cm gemeten, dan kies je bijvoorbeeld de Thule Omnistor 1200 in maat 350 of kleiner. Meet je 490 cm, dan kies je voor maat 450 of kleiner.Wij hebben geen overzicht van caravans en de daarbij horende luifelmaten, daarom is het belangrijk om altijd de luifel zelf te meten. Zo kunnen er geen fouten ontstaan en heb je zelf de touwtjes in handen.


Hopelijk vind je met behulp van deze informatie de juiste maat luifel voor jouw caravan of camper, en geniet jij deze zomer van een plekje in de schaduw!

Reacties

WC
"Bouwjaar 2008 van de hobby "
WC
"Hallo wij hebben een Hobby excellent 410 sfe welke maat zakluifel kunnen we dan het beste aanschaffen?"
"Hoi Wilma, Om je te kunnen adviseren hebben we de rechte raillengte van je caravan nodig. Zou je dit kunnen opmeten? Groetjes, Team Obelink." Antwoord Obelink
V
"Hallo mijn vraag is welke maat zakluifel heb ik nodig voor een hobby 410 sfe Exellent 2008 nodig,met uitval 250 cm ?????????"
"Goedemorgen Veenhuis,

Om te bepalen welke maat zakluifel je nodig hebt, meet je alleen het rechte stuk van de caravanrail. Deze luifels kunnen namelijk niet geplaatst worden op een bolling. Wanneer je de lengte hebt gemeten kun je de maat luifel kiezen. Kies hier altijd voor de maat die hetzelfde of kleiner is dan het rechte stuk van je caravan of camper.

Met vriendelijke groet,
Team Obelink"
Antwoord Obelink
ED
"Ons bouwjaar van de hobby 540 ula is 2007.. "
"Goedemiddag Elsy,
Om te bepalen welke maat je nodig hebt, moet je het rechte stuk van de caravanrail opmeten. In dit artikel hierboven leggen wij uit hoe je dat kunt doen.
Met vriendelijke groet,
Team Obelink"
Antwoord Obelink
ED
"Hallo wij hebben een andere caravan aangeschaft en willen een fiamma zakluifel zip aanschaffen maar weten niet welke maat we kunnen nemen we hebben nu een hobby 540 Ina mvg"
J
"Hoi team Obelink,
Bedankt voor jullie reactie maar...
Mijn vraag over de maat en het merk luifel voor de hobby excellent 460 LU bouwjaar 2011, betreft een zakluifel Deze caravan heeft een schuine rand bij de tentrail. Welk merk zakluifel is aan te bevelen voor deze caravan (m.b.t. steunpunten tegen de caravan en afspannen) Sorry dat mijn vraag eerst niet duidelijk was. Het gaat dus om een zakluifel"
"Hoi Jan, dan heb je de Fiamma caravanstore in maat 360 nodig of de Thule omnistor in de maat 350. Groetjes, Team Obelink." Antwoord Obelink
J
"Hoi,
Onze caravan is een Hobby Excellent 460 LU, bouwjaar 2011. Graag jullie advies over de maat en over het merk ( dit I.v.m. de schuine rand bij de tentrail) Is gezien de wijze van spannen en steun tegen de caravan de thule of de fiamma aan te bevelen.
b.v.d.
Jan"
"Hoi Jan, Op deze caravan past een Thule 6200 350 cm + de Thule Hobby Adapter '09-'13': https://www.obelink.nl/thule-omnistor-6200.html + https://www.obelink.nl/thule-omnistor-adapter-hobby-serie-6-9-2009-2013.html. Groetjes, Team Obelink." Antwoord Obelink
J
"Hallo,
Wij hebben een hobbycaravan uit 2011 dus met een schuine kant aan de tentrail. Mijn vraag is welk merk zakluifel bij deze caravan het best past, het meest stabiel is. "
"Hoi Jan, Er past in ieder geval een Fiamma zakluifel op (Caravanstore XL) + een Fiamma Hobby kit. Om de exacte maat te weten, zouden we nog het model hobby caravan moeten weten. Groetjes, Team Obelink." Antwoord Obelink
A
"Hallo ik heb een hobby caravan van 495 m heb gemeten van het begin van de ronding tot einde ronding en kom aan 480 m, nu is de vraag welke maat luifel ik juist moet nemen , het gaat over de marvella schuifluifel mvg"
"Hoi Andy, De 480 is dan de juiste maat. Groetjes, Team Obelink." Antwoord Obelink
WT
"Hallo, ons rechte stuk op de caravan is maar 245. Is daar een zakluifelvoor?

Groet,
Wim"
"Hallo, De Fiamma caravanstore 225 is mogelijk op deze caravan. Groetjes, Team Obelink." Antwoord Obelink
Laden...
Wij gebruiken cookies