Bestellen in 3 eenvoudige stappen

Welke maat Kampa opblaasbare campertent heb ik nodig?

Woensdag, 31 Januari 2018

Heb je een mooie opblaasbare campertent van Kampa op het oog, maar vind je het moeilijk om te bepalen welke maat je precies nodig hebt? Wij leggen je in dit blog uit hoe je de juiste maat bepaald!


Het gaat hierbij om de juiste maat opblaasbare Kampa campervoortenten. (Kampa Motor Rally Air Pro en de Kampa Motor Ace Air.) Wil je meer weten over deze modellen? Lees dan ons blog: Welke modellen Kampa campertenten zijn er?


Om de juiste maat voor jouw opblaasbare campertent te vinden, heb je de breedte van je luifel en de aanbouwhoogte van je camper nodig.Welke breedte?

Aangezien de opblaasbare campertent op je luifel wordt bevestigd, hangt de breedtemaat van je campertent af van de breedte van je luifel. Per model van de Kampa campervoortenten zijn verschillende breedtematen verkrijgbaar:


Kampa Motor Rally Air Pro: 260 cm, 330 cm en 390 cm.

Kampa Motor Ace Air Pro: 400 cm.


Heb je een luifel (bijvoorbeeld een Thule omnistor) in breedtemaat 300, dan kies je voor de Kampa Rally Pro 260. Heb je een Thule omnistor 400, dan zou je kunnen kiezen voor een Kampa Rally Pro 390. Voor de Kampa Ace die alleen verkrijgbaar is in de breedtemaat 400, moet je luifel dus ook breder zijn dan die 400 cm.Wat is de aanbouwhoogte van mijn camper?

Als je de juiste breedte hebt bepaald, is het vervolgens belangrijk te kijken naar de hoogte. De aanbouwhoogte meet je vanaf de grond tot aan de onderkant van je luifel. Daar zit namelijk de rail waar de voortent in bevestigd wordt. Op onderstaande afbeelding zie je hoe je de aanbouwhoogte precies meet.Vervolgens kijk je welke maat bij jouw aanbouwhoogte past:


Kampa Motor Ace Air ProKampa Motor Rally Air Pro
S (235 – 250cm)xx
L (250 – 265cm)xx
XL (265 – 280cm)xx
XXL (280 – 295cm)xx
XXXL (295 – 310cm)x

Bij een gemeten maat van 241 kies je voor een S, bij een gemeten maat van 293 kies je voor een XXL.Een maat op de grens

Meet je bijvoorbeeld maat 250, dan valt deze maat precies tussen een S (235 – 250) en een L (250 – 265). Kies dan altijd de grotere maat, in dit geval de L. Verwar dit niet met ‘normale’ voortenten, hierbij kies je altijd voor de kleinste.Kortom, als je de breedte van je luifel en de aanbouwhoogte van je camper weet, dan kun je probleemloos de juiste maat bepalen. Wat vind jij van de Kampa opblaasbare campertenten?

Reacties

J
"Wat gebeurd r als er een lek in een van de luchtkanalen is ? "
"Hoi Jacques, de kans op een lek is klein, maar mocht het gebeuren dan kan dit opgelost worden. Groetjes, Team Obelink." Antwoord Obelink
A
"Wij hebben levelerpoten onder de camper. De ene keer staan we dus hoger dan de andere keer. Hoeveel extra ruimte in de maat kan ik nemen om dat op te vangen ? Gaat om een Kampa motor ace. We willen eigenlijk 1 maat groter nemen."
"Hoi Anita, De maat van de voortent geeft aan hoeveel speling er is. Dus 250 - 265 cm is 15 cm speling. Bij het kiezen van deze maat, zal de hoogte van de rail ten alle tijden tussen de 250 en de 265 cm moeten zitten. Voor de andere maten geldt precies hetzelfde. Groetjes, Team Obelink." Antwoord Obelink
Laden...
Wij gebruiken cookies