Bestellen in 3 eenvoudige stappen

Welke accessoires voor mijn opblaasbare Kampa voortent?

Donderdag, 8 Februari 2018

Heb jij een opblaasbare Kampa voortent voor je caravan of camper, maar weet je niet welke accessoires je hierbij kunt kopen of weet je niet welke maat je hiervan nodig hebt? In deze blog zetten we het voor je op een rijtje.


1. Tenttapijt

Je kunt een tapijt kopen voor in de Kampa tent. Deze tapijten zijn UV-bestendig, slijtvast en ze voelen lekker zacht aan de voeten. Daarnaast zijn ze ademend, waardoor het gras eronder niet doodgaat. De Kampa Ace Continental Exquisite Cushioned Carpet is geschikt voor de ACE modellen van Kampa en de Kampa Rally Continental Exquisite Cushioned Carpet is geschikt voor de RALLY modellen van Kampa. Welk tapijt je moet hebben is dus afhankelijk van de tent die je hebt en de afmeting van je tent. In de tabellen hieronder zie je welk tapijt bij welke tent hoort.


2. Mesh Panel

Een Mesh Panel is een soort hor. Deze sluit de voorwand af, waardoor er geen insecten in je tent kunnen komen en zorgt het ook voor een goede ventilatie. In de tabel hieronder zie je welk mesh panel bij welke tent hoort.


Welk tapijt en welk mesh panel past in mijn opblaasbare Kampa ACE tent?

TentnaamTapijtMesh Panel
Ace AIR Pro 300 - 2018 Ace 300300
Ace AIR 400 All Season – 2018 Ace 400400
Ace AIR Pro 400 - 2018 Ace 400400
Ace AIR Pro 500 - 2018 Ace 500 500
Ace AIR Pro 300 - 2017 Ace 300 Ace AIR 300
Ace Air Pro 400 - 2017 Ace 400 Ace AIR 400
Frontier Air Pro - 2017 Ace 400 + Extra Tapijt Ace AIR 400
Frontier Air Pro 300 - 2018 Ace 300 + Extra Tapijt 300
Frontier Air Pro 400 -2018 Ace 400 + Extra Tapijt 400
Motor ACE Air 400 S t/m XXXL Ace 400 Ace AIR 400


Welk tapijt en welk mesh panel past in mijn opblaasbare Kampa RALLY tent?

TentnaamTapijtMesh Panel
Motor Rally Air Pro 260 S t/m XXL Rally 260 Rally AIR Pro 260
Motor Rally Air Pro 330 Drive-Away Rally 330 Rally AIR Pro 330
Motor Rally Air Pro 330 S t/m XXL Rally 330 Rally AIR Pro 330
Motor Rally Air Pro 390 S t/m XXL Rally 390 Rally AIR Pro 390
Rally Air Pro 260 Rally 260 Rally AIR Pro 260
Rally Air Pro 330 Rally 330 Rally AIR Pro 330
Rally Air Pro 390 Rally 390 Rally AIR Pro 390
Rally AIR Pro Grande 390 Rally 390 Grande Rally AIR Pro 390
Rally Air Pro 390 Plus R/H - 2018 Rally 390 + Extra Tapijt Rally Plus Rally AIR Pro 390
Rally Air Pro 260 Plus R/H - 2018 Rally 260 + Extra Tapijt Rally Plus Rally AIR Pro 260


3. Roof lining

Een Roof Lining is een binnenhemel en zorgt ervoor dat de zon minder in je tent brandt, doordat je een extra tussenlaag hebt toegevoegd. Verder voorkomt een roof lining dat de condens die mogelijk in je voortent hangt, niet op jou en je spullen druppelt.


Welke roof lining past in mijn tent?

De Kampa Motor Roof Lining is geschikt voor een Kampa Motor (camper) voortent en deze Roof Lining is geschikt voor de caravan Kampa modellen. De Roof Linings hebben een standaard naamopbouw: Kampa Roof Lining + tentnaam.


4. Stormband

Een stormband zorgt ervoor dat je tent stevig vaststaat en niet wegwaait bij hevige wind. Een stormband die uitermate geschikt is voor elke Kampa voortent is de Kampa Storm Tie Down Kit.


5. Verlichting

Vind je het wat donker in je voortent? Dan kan je verlichting ophangen. Dit kan je heel eenvoudig doen met de Kampa Sabre Link 150 Starterkit. Dit is een lamp van 1.20 meter lang, waarvan de helderheid met een afstandsbediening kan worden aangepast. Tevens kan je hierbij 2 losse lampen aanschaffen, want je kan op 1 kit drie lampen met elkaar verbinden. Hier is ook een flexibele variant voor te krijgen, namelijk de SabreLink Flex Starterkit


6. Aandrukstangen

Met aandrukstangen kan je de afdichting tussen de voortent en het voertuig verbeteren. Aandrukstangen zorgen ervoor dat je voortent meer water- en winddicht is. Er zijn twee uitvoeringen: de Kampa Rear Upright Pole Set Deluxe is van aluminium en de Kampa Rear Upright Pole Set is van staal. De Deluxe zal dus niet gaan roesten. Deze stangen zijn geschikt voor alle Kampa voortenten, behalve de Motor uitvoeringen. Bij de Motor tenten zitten deze stangen namelijk al inbegrepen.


7. Aanbouw

Wil je je Kampa voortent graag wat groter maken? Dat kan! Er zijn drie aanbouwtenten verkrijgbaar, namelijk de Inflatable AIR Annexe, de Pro AIR Conservatory Annexe en de Pro Inflatable Tall Annex. Deze opblaasbare aanbouwtenten zijn geschikt voor elke Kampa voortent. De Conservatory Annexe heeft heel veel ramen en de Inflatable AIR Annexe is iets lager, waardoor deze laatste vaak als slaaptent wordt gebruikt. Als je graag een hoge aanbouw met een binnentent wilt hebben, kun je het beste kiezen voor de Pro Tall Annex Air.8. Limpet Fix System

Je kunt de afsluitbare flap van de voortent (vanaf 2017) vastzetten aan je camper of caravan met het Limpet Fix System. Door middel van acht zuignappen kan je dan de achterkant van je voortent aan je camper of caravan bevestigen. Dit zorgt ervoor dat de wind beter buiten je voortent blijft. Heb je een voortent van voor 2017? Dan kan je met de Limpet Hole Punch zelf gaten knippen in de afsluitbare flap en alsnog je voortent vastzuigen aan je voertuig.


9. Hanging Rail

Een hanging rail is een ophangrail. Deze stang kan in de zijkant van de Kampa tent worden opgehangen aan de lussen in de tent. Deze ophangrail zorgt voor extra opbergruimte waar je van alles aan kunt ophangen. Een tweede variant hanging rail is de Accessory Track Hanging rail. Deze stang kan aan de achterkant van de tent worden opgehangen aan de Accessory Track. Hoewel je dit heel makkelijk als kapstok kunt gebruiken, is de kapstok zelf niet inbegrepen. Het gaat hierbij alleen om de stang waaraan je bijvoorbeeld deze kapstok kunt bevestigen.


10. Sun wing

Voor de Ace Air voortenten bestaat er een voortentluifel, namelijk de Kampa Ace Air Sun Wing. Door de handige gespen zit de luifel binnen een paar klikken aan de voortent vast. Deze Sun Wing wordt geleverd in een handige draagtas, inclusief de luifelstaanders en scheerlijnen.


11. Packing Pads

Packing pads zijn schuimpads die je gebruikt om de airbeams meer spanning te geven. Door deze pads tussen de luifel en de afdekbare achterzijde van de campervoortent te plaatsen, staat de tent beter gespannen. Deze pads zijn geschikt voor de Motor Ace en Motor Rally Air campervoortenten en zitten in een set van 8 pads.


12. Elektrische pomp

Super handig voor bij een opblaasbare tent is een elektrische pomp. Uiteraard kan je ook een handpomp gebruiken, maar een elektrische pomp zorgt voor extra gemak. De Kampa Gale Electric Pump is een 12 volt pomp die uitermate geschikt is voor de Kampa tenten.Heb je nog vragen over de Kampa-accessoires? Laat het ons dan weten in de reacties.

Reacties

UE
"Zijn eventueel Kampa Club Air Pro 390 en/of Grande Air All Season 390 bij jullie te bezichtigen?"
RV
"Als ik een bestelling wil doen wat is het advies?
Maat S inclusief aluminium aandrukstangen en limpex zuignappen.
Zijn er ook nog bevestigingen nodig voor de aandrukstangen? Ik kan me namelijk niet goed herinneren wat ik op een camping heb gezien. Zij hadden grijze onderdelen voor het bevestigen van de stangen. Graag een advies hoe mijn bestelling er uit moet gaan zien."
"Hoi Ria, Wat je allemaal bij je Kampa tent wilt bestellen hangt af van wat je wensen zijn. Voor de stevigheid kunnen we de aandrukstangen en de limpex zuignappen inderdaad aanraden. Onderdelen voor het bevestigen van de stangen zijn niet nodig. Groetjes, Team Obelink." Antwoord Obelink
RV
"Ik zie dat de tenten weer op voorraad zijn. Fijn. Wel nog een vraag. Onze camper is gemeten vanaf de grond tot onderkant luifel 2.45. Moet is dan de S bestellen of toch beter de L. ? De zuignappen die ik eerder heb gezien op een camping (grijs) zie ik niet bij jullie meer. Ze zien er nu heel anders uit. Bij de motor versie zijn de aandrukstangen meegeleverd, maar die zijn van staal? Is het mogelijk om dit om te ruilen voor aluminium ? Of is niet niet verstandig? Mijn man let namelijk op het gewicht. Het model 2019 is zwaarder dan 2018, hoezo?
Wilt u svp op al mijn vragen een antwoord geven"
"Hoi Ria,

Vraag 1: Beter de maat S.
Vraag 2: Wij hebben geen grijze zuignappen van Kampa gehad, zijn altijd zwart geweest (Limpet Fix System)
Vraag 3: De stangen zijn van aluminium.
Vraag 4: Dat is een goede vraag, vermoedelijk is er een fout aangegeven bij het gewicht van het 2018 model.

Groetjes, Team Obelink"
Antwoord Obelink
RV
"Wij hebben een Thule luifel. Je schrijft dat de opblaasbare tent hieraan bevestigd kan worden. Nog één vraag moet de luifel dan uitstaan, want wij zijn heel voorzichtig met een uitstaande luifel met stormband bij wind en draaien de luifel altijd in als we weg gaan"
"Hoi Ria, Nee, de luifel hoeft niet uitgedraaid te worden bij bevestiging van een opblaasbare voortent. Groetjes, Team Obelink." Antwoord Obelink
RV
"Ik heb interesse in Kampa Motor Rally AIR Pro 260 voor de camper, maar mijn man wil niet boren in de camper. Er is een luifel. Wat zijn de bevestigingsmogelijkheden? Is deze voortent ook te bezichtigen in Winterswijk, want alleen een beschrijving is voor ons onvoldoende"
"Hoi Ria, als jullie een Thule / Omnistor of Fiamma luifel hebben, dan kan de tent daaraan bevestigd worden. Deze tent is uiteraard te zien in onze winkel. Groetjes, Team Obelink." Antwoord Obelink
S
"Zijn er ook slaaptentjes die je in de voortent kunt hangen (zoals op de foto van de Obelink website)"
"Hoi Sven, Welke foto bedoel je? Groetjes, Team Obelink." Antwoord Obelink
Laden...
Wij gebruiken cookies