Bestellen in 3 eenvoudige stappen

Wat moet ik weten voor ik een luifel zijwand kan bestellen?

Woensdag, 14 Februari 2018

Voordat je een zijwand, ongeacht van welk merk, kunt aanschaffen zijn er vier dingen van belang: het merk, het type luifel, de aanbouwhoogte en de uitval. Wanneer je pas een luifel hebt gekocht zal je al deze gegevens vast nog wel hebben. Maar mocht het enige tijd geleden zijn is het geen verrassing dat je deze info bent vergeten. Daarom leggen we je met een vier-stappenplan in deze blog uit hoe je aan deze gegevens komt:


1. Welk merk luifel heb ik?

Stap 1 is om te bepalen welk merk luifel je hebt. De meest voorkomende merken zijn Thule Omnistor, Fiamma en ons eigen merk Obelink. Je vindt de merknaam vrijwel altijd op de voorlijst van de luifel.


2. Welke serie of type nummer luifel heb ik?

Om te kunnen bepalen welke extra items (zoals aandrukstangen en bevestigingsclips) je nodig hebt om de zijwand te bevestigen zijn zowel het merk als serienummer van belang. Wanneer je ook een voorwand wilt bestellen is de lengte ook van belang.


Bij Thule Omnistor zit het serienummer aan de binnenkant verstopt. Bij de luifels vind je een sticker met de nodige gegevens aan de binnenkant van de cassette. Hiervoor moet je dus eerst de luifel een stukje uitrollen. De sticker zit dan aan de gemonteerde kant, aan de linkerkant ín de cassette. Je vindt hier het serienummer, de kleur en de maat van de luifel.


Bij Fiamma luifels vind je het serienummer op de cassette of op het uiteinde van de luifel, aan de rechterkant. Voor de lengte vind je een sticker aan de binnenkant van de luifel, hiervoor moet je dus ook de luifel eerst uitrollen.


Van ons Obelink eigen merk hebben we tot nu toe één serie, dit is de Obelink Markies. De lengtemaat staat hiervan op het etui van de zakluifel en het uiteinde van de luifel zelf.


3. Wat is de aanbouwhoogte van mijn luifel?

Om ervoor te zorgen dat de zijwanden tot aan de grond komen, is het belangrijk te weten wat de aanbouwhoogte van je luifel is. Over het algemeen is de railhoogte van een caravan altijd tussen de 2,30 m en 2,50 m, maar er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen. Kijk bij de aanschaf van een zijwand dus altijd goed of jouw luifel de juiste aanbouwhoogte heeft. In de onderstaande afbeelding zie je precies hoe je de aanbouwhoogte van jouw caravan of camper kunt meten.


4. Wat is de uitval van mijn luifel?

Het is wel zo prettig dat de zijwand breed genoeg is voor je luifel. Kijk daarom bij de aanschaf van een zijwand altijd goed naar de uitval die je aanklikt. Om erachter te komen welke uitval je nodig hebt meet je schuine kant langs het doek. Over het algemeen is de uitval 220 of 250 cm. In de onderstaande afbeelding zie je welke afstand je moet meten.


Wanneer je deze gegevens hebt kun je verder kijken naar welke zijwand je wilt aanschaffen en welke extra items je daarvoor nodig hebt. Welke aandrukstangen, rafters en bevestigingsclips bij jouw luifel horen lees je in dit blog: Wat heb ik allemaal nodig hebt om een zijwand te monteren?

Reacties

Geen reacties aanwezig

Laden...