Bestellen in 3 eenvoudige stappen

Wat is een Hybride koelbox?

Vrijdag, 22 Juni 2018

Ga jij op vakantie en wil je zowel onderweg als op de camping genieten van heerlijk gekoelde drankjes? Dan heb je een koelbox nodig. Koelboxen zijn er in veel verschillende soorten, dus het kan best lastig zijn om de koelbox te vinden die het beste bij jou past. In dit blog leggen we je uit wat een hybride koelbox is. Ben je benieuwd of deze koelbox iets voor jou is en wanneer een hybride koelbox dé uitkomst is voor op vakantie? Lees dan snel verder!


Ben je ook benieuwd naar andere soorten koelboxen? Lees dan onze blogs wat is een compressor koelbox?, wat is een absorptiekoelbox? en wat is een thermo elektrische koelbox?Hoe werkt een hybride koelbox?

Het woord hybride staat in de biologie voor een kruising tussen twee soorten. Bij een hybride koelbox die werkt op 230 volt en 12 volt betekent dit het volgende: op 230 volt is deze koelbox een compressor koelbox, en op 12 volt een thermo-elektrische koelbox. Je bent met deze koelbox op de camping en onderweg dus altijd verzekerd van een lekker koel drankje.Koelt een hybride koelbox goed?

Ja, op 230 volt koelt de Hybride koelbox als een compressor koelbox. Ideaal dus als je bijvoorbeeld op vakantie gaat naar Italië of Spanje: hoge buitentemperaturen hebben namelijk geen invloed op het koelvermogen van een compressorkoelbox. Een compressor koelbox koelt dus altijd! Wanneer kies je dan voor een hybride koelbox? Als je bijvoorbeeld met de auto naar Italië of Spanje gaat. Op die manier ben je op de camping altijd verzekerd van de koelste drankjes, maar kun je ook tijdens de lange autorit je brood, beleg, drinken en misschien wel medicijnen goed bewaren. Let wel op dat een Hybride koelbox in de auto werkt als een thermo-elektrische koelbox: een koelbox met een koelprestatie van 20 graden onder de omgevingstemperatuur. Dat betekent dat als de temperatuur in de auto 30 graden is, de temperatuur in de koelbox minimaal 10 graden is.


Tip: Zorg ervoor dat de auto onderweg niet warmer is dan 25 graden voor het beste resultaat.De voor- en nadelen van een hybride koelbox

    Voordelen

  • Werkt op 230 volt en 12 volt, dus zowel op de camping als onderweg te gebruiken
  • Erg geschikt voor vakanties in warme landen
  • Op 230 volt snel op temperatuur, ook ongekoeld eten of drinken wordt koud in deze koelbox
  • Na uitschakeling van de koelbox blijven producten nog lang koel

Nadelen:

  • Op 12 volt kan de koelbox niet vriezen
  • Relatief prijzig
  • Aan de zware kant voor een koelbox

Hybride koelboxen in ons assortiment

In ons assortiment hebben we verschillende modellen Hybride koelboxen, zoals de Mobicool B40 en de Tristar 45 HC hybrid
Reacties

DA
"Dag allemaal, zijn er ook mensen die deze koelbox vaak gebruiken op 230v, wij gebruiken de koelkast op onze boot op 12v maar in de havens willen wij de koelkast op 230v door laten gaan zodat onze accu's niet gelijk leeg worden getrokken. Maar we hebben de koelbox één maal op 230v gehad en daarna was het afgelopen, geen functie meer op 230v, wel 12v vreemd genoeg. Zijn er meer mensen die dit hebben?"
"Hoi Anne, Een hybride koelbox bestaat uit 2 verschillende koelsystemen die apart aangestuurd worden. Het kan dus zijn dat het 230 volt systeem defect is en dat de 12 volt functie nog wel werkt. Als je de koelbox bij ons hebt aangeschaft en er zit nog garantie op, dan kunnen wij voor je controleren wat er precies aan de hand is. Groetjes, Team Obelink." Antwoord Obelink
JK
"Vandaag gekocht test nu op 230v. Bromt uiteraard iets dat is normaal. Echter kort nadat hij aanslaat komt er ook een onderbroken fluittoon net alsof ergens een ventilator aanloopt of er ergens een kapot lager is. Is dat een normaal geluid? Sorry voor de type fouten in de vorige reactie."
"Hallo, normaal gesproken is het inderdaad alleen een brom geluid, en geen fluittoon. Als de fluittoon blijft aanhouden, zou je een geluidsopname kunnen sturen naar techniek@obelink.nl. Groetjes, Team Obelink." Antwoord Obelink
Laden...